Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία: Ψηφοφορία καλύτερου περιεκτικού μηνύματος

eikona.1Σας ενημερώνουμε, ότι τον Μάιο του 2023 πραγματοποιηθήκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, οι πρώτοι Ελληνικοί Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία, με την συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου από  σχολεία της Αχαΐας.

Οι Αγώνες Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία, αποτελούνται από τρεις ενότητες:(ατομικές ομιλίες, διαξιφισμοί και διαγωνισμός περιεκτικού μηνύματος. Στην τελευταία ενότητα, αυτή του περιεκτικού μηνύματος, οι ομάδες που συμμετείχαν, κλήθηκαν να διαγωνιστούν στέλνοντας το «Περιεκτικό τους Μήνυμα» στο θέμα: «Βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην κοινωνικοποίηση μας;».

Τα μηνύματα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν:

  1.  «Αλληλεπίδραση»
  2.  «Όλοι μαζί συνδεδεμένοι!»
  3. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικοί φορείς κοινωνικοποίησης. Μας ενημερώνουν, μας ψυχαγωγούν αλλά η υπερβολική χρήση τους προκαλεί προβλήματα στην υγεία, σωματική και ψυχολογική»
  4. «Η σωστή, με σύνεση και μέτρο χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλει στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη φιλικών δεσμών και στην διατήρηση οικογενειακών σχέσεων, μηδενίζοντας τις αποστάσεις»
  5. «Αν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία, πολλές φορές καθοδηγούν τους νέους σε αρνητικά πρότυπα όπως η βία και ο υπερ-καταναλωτισμός»
  6.  «Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Ο πιο γρήγορος τρόπος να γνωρίσεις τον κόσμο»
  7.  «Τα λέμε στο chat

 

Προκειμένου να επιλεγεί – από τους μαθητές/τριες- ένα από τα παραπάνω μηνύματα σας ζητούμε να ψηφίσουν οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και να επιλέξουν αυτό που θεωρούν ως αντιπροσωπευτικότερο στο ερώτημα: «Βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην κοινωνικοποίηση μας;»

Τα κριτήρια επιλογής θα αφορούν: την πρωτοτυπία, το ελκυστικό  της διατύπωσης , την ανάδειξη της συνάφειας με το θέμα και την περιεκτική και σύντομη διατύπωση του μηνύματος.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν οι μαθητές/τριές τους στην ψηφοφορία– ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στο διαγωνισμό – μπορούν να:

  • Ζητήσουν την έγκριση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών τους (η Δήλωση επισυνάπτεται) για τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία
  • Μοιράσουν στους/στις μαθητές/τριές τους την επισυναπτόμενη «ΦΟΡΜΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ». Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ΔΕΝ είναι υποχρεωτική και συμμετέχουν όσοι/ες μαθητές/τριες έχουν προσκομίσει τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/ κηδεμόνων τους.
  • Να ζητήσουν από τους/τις μαθητές/τριές τους να επιλέξουν τρία(3) από τα μηνύματα που αναγράφονται στη φωτοτυπία, βάζοντας ένα Χ στα τρία που θεωρούν ως καλύτερα. Μπορούν να επιλέξουν και το μήνυμα του δικού τους σχολείου – αν συμμετείχε στο διαγωνισμό.
  • Να κάνουν τη διαλογή των επιλογών των μαθητών/τριών και να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη «ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ»
  • Να αποστείλουν την Φόρμα Αποτελεσμάτων στο e-mail: envir-edu@dide.ach.sch.gr το αργότερο μέχρι τις 30/11/2023.
;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση