Yβριδική Εκδήλωση «ΜΕΤ ΠΠ: Μουσειοσκευές για το νερό» / Συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του νερού

αφίσα EHAK 2023Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν τη Υβριδική Εκδήλωση, την Κυριακή 12/11/2023, στις 18.30 με θέμα: «ΜΕΤ ΠΠ: Μουσειοσκευές για το νερό / Συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του νερού».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς και στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης. Οι δραματικές οικολογικές καταστροφές, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζουν καταλυτικά όπως είναι φυσικό επόμενο, τον κύκλο του νερού και κατ’ επέκταση την ύπαρξη όλου του οικοσυστήματος πάνω στον πλανήτη Γη. Για το λόγο αυτό η Γιορτή της Επιστήμης στην Ελλάδα έχει ως κεντρικό θέμα “Το νερό στη δίνη της κλιματικής αλλαγής»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από στελέχη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας οι μουσειοσκευές με αντικείμενο το νερό (που σχεδίασε και υλοποίησε το Μουσείο με χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Εταιρίας ΤΙΤΑΝ):

  1. Για την ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Οι περιπέτειες της Σταγονούλας, ο κύκλος του νερού» για την Γ’ &Δ’ Δημοτικού και «Άκης Σταγονάκης η πηγή της ζωής...» για την Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού που θα ταξιδέψουν στα σχολεία της Πάτρας από 6-16 Νοεμβρίου 2023 με συνοδεία εθελοντών εμψυχωτών του Μουσείου, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης και θα είναι διαθέσιμες για δανεισμό στα σχολεία.
  2. Για την ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Κι αν πούμε το νερό νεράκι…» που προετοιμάζεται και θα είναι έτοιμη προς χρήση από τον Ιανουάριο 2024 για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια για το νερό από τη Χορωδία του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Στη συνέχεια, εθελοντές θα παρουσιάσουν τις μουσειοσκευές σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να τις δούν δια ζώσης με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε Κυριακή 12/11/2023, στις 18.30

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση