Ανακοίνωση – Πρόσκληση Περιβαλλοντικού/ Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα ‘‘Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’

myth2space2 copy2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων προτίθενται να συνεργαστούν με τα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘‘Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA’’. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Φιλοσοφία του προγράμματος: Η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος είναι η αποστολή Artemis της NASA και η προσσελήνωση της πρώτης γυναίκας και του πρώτου έγχρωμου άνδρα, με απώτερο στόχο την προσεδάφιση στον Άρη, καθώς και η σύνδεση της αποστολής αφενός με τη σοφία της ελληνικής μυθολογίας και αφετέρου με την διεθνή κίνηση Alpha Mission – Δelos, η οποία μέσα από την ιστορία και τη μυθολογία του νησιού του Απόλλωνα και της Άρτεμης αναδεικνύει την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική πλευρά του ιστορικού αυτού νέου τεχνολογικού βήματος της ανθρωπότητας. Είναι αποτέλεσμα και της παρότρυνσης της NASA προς τα σχολεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να ασχοληθούν με ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα: βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της μάθησης, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να ασχοληθούν, να προβληματιστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από σχέδια εργασίας και βιωματικές δράσεις για θέματα της επικαιρότητας, όπως η κλιματική κρίση, επιτρέπει την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, στηρίζεται σε διαθεματική – διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης καθώς και στη διερευνητική μάθηση και συμβάλει στο άνοιγμα του σχολείου και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ σχολείων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία και προσφέρεται για σχεδιασμό σχετικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων ή μικρών περιβαλλοντικών/ πολιτιστικών  δράσεων, περιλαμβάνοντας και δράσεις STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) και SHTEAM (Science, Humanities, Technology, Engineering, Art, Mathematics).

Ενδεικτικοί θεματικοί άξονες

  • Κλιματική κρίση
  • Ακραία φυσικά φαινόμενα
  • Ρύπανση του περιβάλλοντος – Ρύπανση του διαστήματος
  • Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας
  • Μυθολογία και διάστημα
  • Το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Δήλου
  • Τα Ιερά της Αρτέμιδας και του Απόλλωνα στην περιοχή μου

Για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμματίζεται σχετικό σεμινάριο τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των εκπαιδευτικών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής https://forms.gle/ddjZjVBmn7DkJLcFA .

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση