Σεμινάριο εκπαιδευτικών «Η μεθοδολογία Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)» στο πλαίσιο του δικτύου «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ».

CeremonyBackgroundH Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οργανώνει δια ζώσης  Σεμινάριο εκπαιδευτικών διάρκειας 3 διδακτικών ωρών με θέμα «Η μεθοδολογία Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)» στο πλαίσιο του δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ».

Το δίκτυο «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ» συντονίζεται από το  WWF Hellas με την πολύτιμη δωρεά  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την υποστήριξη των ιδρυμάτων A. Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Στο δίκτυο συμμετέχουν μαθητές από 40 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα που αναλαμβάνουν δράση, καινοτομούν και σχεδιάζουν λύσεις για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της σχολικής τους κοινότητας. Από την Αχαΐα συμμετέχουν τα σχολεία: Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, 12ο ΓΕΛ Πάτρας, ΓΕΛ Παραλίας και 1ο Ε.Κ. Πάτρας.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ευρύτερη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην μεθοδολογία της Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking)  που ανοίγει ένα νέο δρόμο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και μετατρέπει τα σχολεία σε «εργαστήρια ιδεών και λύσεων» μέσα από τις αρχές της καινοτομίας.

Το Σεμινάριο – Εργαστήριο θα υλοποιηθεί δια ζώσης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00 – 21:00 στο 6ο Γυμνάσιο Πάτρας (Έλληνος Στρατιώτου & Αγίας Σοφίας ).

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, οι κ.κ. Ελένη Σβορώνου και Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς και η  Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας  κ. Ελένη Αντωνακοπούλου.

Οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν την παρουσίαση και το  παιδαγωγικό υλικό που έχει ετοιμαστεί ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να υλοποιήσουν δραστηριότητες με τους/τις μαθητές/τριές τους στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος που θα υλοποιήσουν.

Προσκαλούμε κατά προτεραιότητα τους/τις εκπαιδευτικούς που:

  • Συμμετέχουν στο δίκτυο «ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ», είτε
  • Θα υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε
  • Ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν στη μεθοδολογία της Σχεδιαστικής Σκέψης

να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο  https://forms.gle/ZCuXt9W96tEg1pu79 ως και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 ( ώρα 12:00). Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους με e-mail.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση