2η Επιμορφωτική συνάντηση- Επίσκεψη Εκπαιδευτικών στο Τμήμα ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (Τομέα Πρώτων Υλών) του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Τα πετρώματα στην καθημερινή μας ζωή και ο ρόλος τους στη βιώσιμη ανάπτυξη».

geologia3 150x120Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε Αχαΐας, σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕΑ) Κλειτορίας- Ακράτας & Μεσολογγίου και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας ίδρυσαν Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα πετρώματα στην καθημερινή μας ζωή και ο ρόλος τους στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του δικτύου θα γίνει με επίσκεψη στο Τμήμα ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (Τομέα Πρώτων Υλών) του Πανεπιστημίου Πατρών όπου ο καθηγητής του Τομέα Πρώτων Υλών κ. Ηλιόπουλος Ιωάννης – και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου-  θα μας ενημερώσει για «Τα ορυκτά και τα πετρώματα που «έχτισαν» τον πολιτισμό μας».

Αναλυτικότερα:

  • Θα πραγματοποιηθεί διαδραστική παρουσίαση του Γεωχρονολογικού Πίνακα με αναφορά στα κύρια γεωλογικά γεγονότα και τις διεργασίες που διαμόρφωσαν τη σημερινή εμφάνιση του πλανήτη μας.
  • Θα παρουσιαστούν όλες οι διαδικασίες σχηματισμού ορυκτών και πετρωμάτων από την επιφάνεια της Γης έως και το μανδύα της, καθώς και η δράση των ηφαιστείων.
  • Θα γίνει επίδειξη και παρατήρηση δειγμάτων στο ορυκτολογικό εργαστήριο εντυπωσιακών κρυστάλλων, πολύτιμων λίθων, μεταλλευμάτων και πετρωμάτων, που χρησιμοποιούνται είτε ως διακοσμητικά υλικά είτε ως βιομηχανικές πρώτες ύλες.
  • Τέλος με τη βοήθεια μικροσκοπίων οι εκπαιδευτικοί θα παρατηρήσουν φαντασμαγορικές εικόνες των ορυκτών και των δομικών στοιχείων των πετρωμάτων

Η επιμορφωτική συνάντηση/ επίσκεψη θα γίνει δια ζώσης, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021και ώρες 11:00 – 12:30 στο Τμήμα Γεωλογίας (Τομέα Πρώτων Υλών) του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών (δείτε τον χάρτη: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1sPNqFvHv5ccJif0Fnjk288QYAfVGN_Ro&ll=38.290338624315254%2C21.787683018449364&z=17 )

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συμμετέχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του δικτύου και οι εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Αχαΐας που συμμετέχουν στο δίκτυο:

 

 

a/a ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
4ο Γυμνάσιο Πάτρας Κανακίδη Μαρία
6ο Γυμνάσιο Πάτρας Νικολάου Αντώνης
9o Γυμνάσιο Πάτρας Καζάνης Νεκτάριος
16ο Γυμνάσιο Πάτρας Μακρίδου Θεοδώρα
2o Γυμνάσιο Αιγίου Σοφέτη Αναστασία
Γυμνάσιο Δάφνης Κούλης Κοσμάς
Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών Χιωτέλης Ιωάννης
1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου Ανδρέου Ηλίας
3o ΕΠΑΛ Πάτρας Σουλιώτη Σπυριδούλα
5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας Πατσιαλού Κωνσταντίνα
ΕΠΑΛ Καλαβρύτων Αθανασοπούλου Παναγιώτα

 

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην  αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης και θα τηρηθούν αυστηρά τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα και οι απαγορεύσεις αναφορικά με τον COVID-19.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση