Επισκέψεις Σχολείων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης» του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμος Πατρέων θα λειτουργήσει και το σχολικό έτος 2020-21, για 11η χρονιά. τα θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που έχει δημιουργήσει. Ειδικότερα θα λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις σχολείων καθημερινά:

  • Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας, Παπαδιαμαντοπούλου 19) https://www.facebook.com/water.house.patras
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου,  Ι. Σταυρόπουλου 36) https://www.facebook.com/biomass.office
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών) https://www.facebook.com/Panachaiko
  • “Οίκοθεν” Γραφείο  Πληροφόρησης   Οικομουσείου   περιαστικής   περιοχής  Πατρών, στο Δημοτικό Σχολείο Ελεκίστρας Πατρών. https://www.facebook.com/Panachaiko

Βασικός σκοπός  αυτών κέντρων είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με:

  • θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Παναχαϊκού όρους,
  • το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής εξοικονόμησης,
  • την αειφορική χρήση του νερού στη καθημερινή μας ζωή,
  • την ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας και από τη φετινή χρονιά
  • τα Προγράμματα Ανακύκλωσης και Οικιακής Κομποστοποίησης.

Για τη φετινή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κέντρων, έχει εμπλουτιστεί επιπλέον με νέες δραστηριότητες, βασισμένες σε οπτικοακουστικό υλικό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας.

Ως ημερομηνία έναρξης των  επισκέψεων και για τα τρία Κέντρα ορίζεται η ημέρα Δευτέρα  04η Οκτωβρίου 2021. Οι επισκέψεις θα γίνονται πρωινές ώρες 09:00 πμ – 14.00 μμ και σε ειδικές περιπτώσεις (Σχολεία 2ης Ευκαιρίας, Ομάδες εκπαιδευτικών κ.α.) απόγευμα ή Σάββατο και Κυριακή πρωί. Ειδικότερη  ενημέρωση για το  αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα νέα κάθε Κέντρου  θα λάβουν  ηλεκτρονικά τα σχολεία που θα  τα επισκεφθούν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τα προγράμματα που υλοποιούνται στα παραπάνω κέντρα μπορείτε να αντλήσετε και  από τις ειδικές σελίδες που διαθέτει κάθε ένα :

Η μεταφορά των μαθητών στα Κέντρα δεν καλύπτεται από τον Δήμο Πατρέων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία της υγείας των μαθητών και των επισκεπτών στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του COVID-19, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Συγκεκριμένα, η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων είναι τέτοια που να επιτρέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, ενώ σε όλους τους χώρους υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό. Οι επισκέπτες μαθητές και συνοδοί καθηγητές, υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους.

Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την Απόφαση (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 4187/10-09-2021) «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021 – 2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19 κατά τη λειτουργία τους» όπου στο Άρθρο 14 αναφέρεται: «Εκπαιδευτικές εκδρομές, μετακινήσεις, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις και τελετές πραγματοποιούνται, λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά, εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής και την διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων»

Διδακτικές επισκέψεις δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.”

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τους (https://forms.gle/wUrcwA3WT5j7Q9Qz9 ) έως και τις 08 Οκτωβρίου 2021. Για τις επισκέψεις θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με βάση τις δηλώσεις επισκέψεων των σχολείων.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση