Πεζοπορία και ευεξία

Κάτω από: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 11:35 πμ |
IMG_20210930_095435

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό είναι για την υγεία μας η γυμναστική και πόσο δύσκολο είναι για πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσουν συστηματικά και εντατικά να γυμνάζονται. Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος εκγύμνασης του σώματος μας και δεν είναι άλλος από την πεζοπορία που θυμίζει περισσότερο περιπέτεια, ενώ μπορεί να κάνει θαύματα τόσο για τη σωματική μας κατάσταση όσο και για την ψυχολογία μας.

Η πεζοπορία αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης, που προσφέρει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά οφέλη, είναι ένας πολύ ενδεδειγμένος τρόπος για να έχουμε σώμα και πνεύμα σε υγιή κατάσταση, πχ. να χάσουμε βάρος, να οξύνουμε το πνεύμα μας και να ξεχάσουμε όλες τις κακές στιγμές που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Μας βοηθά να διατηρούμαστε σε φόρμα, να έχουμε μια υγιή καρδιά και τους πνεύμονες μας καθαρούς και παράλληλα ασκούμε όλους τους μύες του σώματος μας.

Η ευχαρίστηση το να είμαστε έξω από την πόλη και να βρισκόμαστε σε ένα βουνό, σ’ ένα δάσος, σ’ ένα άγριο μέρος προσφέρει στο μυαλό μας ειρήνη, αρμονία και διαύγεια. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε αρμονία με το εαυτό μας, να αναπνέουμε καθαρό αέρα και να απολαμβάνουμε μια καλή θέα.

Με θετική διάθεση και με το χαμόγελο μας βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα.

Βάζουμε ένα στόχο και προσπαθούμε να τον εκπληρώσουμε και σιγά σιγά θα βρούμε τον τρόπο για την ψυχική προετοιμασία μας. Επιπλέον, όπως λέγαμε και νωρίτερα, το περπάτημα είναι πολύ καλή άσκηση ανεξαρτήτως της φυσικής μας κατάστασης. Μάλιστα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα είναι το νούμερο ένα αντικαταθλιπτικό, αν γίνεται συστηματικά και σε μορφή άσκησης, δηλαδή από 30 λεπτά και πάνω με σταθερό ρυθμό.

Οπότε keep walking……be happy

Μονοπάτι - path

“Μονοπάτι – path” από st.delis διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-nd-2.0

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.