Καλωσορίζοντας την Άνοιξη με το Χελιδόνι.

Ο ερχομός της Άνοιξης και η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγούν τα χελιδόνια πίσω στη χώρα μας για να ξαναχτίσουν τις φωλιές τους με λάσπη, χόρτα, κλαδάκια, φλούδες δέντρων και άχυρα. Τα χελιδόνια επιστρέφουν πίσω στις φωλιές που είχαν χτίσει την προηγούμενη χρονιά εφόσον δεν έχουν γκρεμιστεί,γεννούν αυγά και τρώνε συνήθως έντομα, αράχνες και κάμπιες.

Άνοιξα το θέμα στέλνωντας εποπτικό υλικό και πληροφορίες σχετικές με το θέμα στους γονείς, και ένα βιντεάκι στα παιδιά με το αίνιγμα : “Απο πάνω σαν τηγάνι, απο κάτω σαν βαμβάκι και απο πίσω σαν ψαλίδι. Τί είναι;” Προέτρεψα τους γονείς με αφορμή το αίνιγμα να συζητήσουν για τα βασικά του γνωρίσματα, μαύρο στο σώμα, άσπρη κοιλιά και ουρά σαν ψαλίδι. Πρίν το κλείσιμο των σχολείων είχε γίνει μια χελιδονοφωλιά στην αυλή του σχολείου μας όπου με τα παιδιά την παρατηρήσαμε. Πρότεινα στους γονείς, να ψάξουν μαζί με τα παιδιά να δούν έαν έχει γίνει κάποια φωλιά και στη δική τους αυλή και να την παρατηρήσουν.

“Απο πάνω σαν τηγάνι, απο κάτω σαν βαμβάκι και απο πίσω σαν ψαλίδι. Τί είναι;”

 

Στη συνέχεια με απλά υλικά όπως τενεκεδάκια και χαρτόκουτα πρότεινα στους γονείς να δημιουργήσουν ταϊστρες πουλιών με σπόρους και χελιδόνια.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς δημιούργησαν υπέροχα χελιδόνια και ταϊστρες πουλιών.

Και τα χελιδόνια ήρθανε……Ευχαριστούμε τη μαμά Αλεξία για τις φωτογραφίες και το μήνυμα!!!!

 

 

Παιχνίδια με το Χελιδόνι.

Μέμορι

 

Πάζλ

ΧΕΛΙΔΟΝΙ

ΑΝΟΙΞΗ

Πατώντας το φαντασματάκι στην κάτω δεξιά πλευρά αχνοφαίνεται η εικόνα του πάζλ.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ