Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying) – Εκδήλωση 2022

Stop Bullying FlyerΜε αφορμή την 6η Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στο “Σχολικό Εκφοβισμό”  ζητήσαμε από τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Β΄ τάξης, να δημιουργήσουν αφίσες ή συννεφόλεξα με λέξεις ή εκφράσεις – μηνύματα στήριξης κι ενδυνάμωσης, των συμμαθητών/τριών τους που είναι ή υπήρξαν θύματα σχολικής βίας. Συντονιστές της δράσης ήταν οι Βασιλική Γαλατά (ΠΕ80) και Δημήτριος Ταμπούρης(ΠΕ80).

Τις προηγούμενες ημέρες υλοποιήθηκαν βιωματικά παιχνίδια με ομάδες εργασίας και παίξιμο ρόλων (θύτης, θύμα, παρατηρητής, εκπαιδευτικός, γονέας) και ζητήθηκε από τους μαθητές/τριες να καταθέσουν τις απόψεις τους καθώς και προσωπικές εμπειρίες. Συντονίστρια των βιωματικών παιχνιδιών ήταν η Βασιλική Γαλατά.

Έτσι, μπήκαν σε μια διαδικασία σκέψης συναντίληψης κι ενσυναίσθησης συζητώντας, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους, μοιραζόμενοι προσωπικές ή άλλων εμπειρίες.

Στις 9 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το “Σχολικό Εκφοβισμό” με ομιλήτρια την κα Λαμδά Μαρία, ψυχολόγο του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου και παρουσιάστηκαν όλα τα έργα των μαθητών.

Επιλέξτε το κολλάζ των συννεφόλεξων ή την αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές και φτιάξτε το ΠΑΖΛ.

1 σχόλιο

    • Στρατος στο 15/03/2022 στις 06:52

    Συγχαρητήρια τόσο στους εκπαιδευτικούς που καταφέραν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές, όσο και στους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση ενεργοποιώντας την δημιουργική και καλλιτεχνική τους έκφραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση