Να «κηρυχθεί» ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος !
Καλό είναι κάπου – κάπου να σταματάμε, να ρίχνουμε μια ματιά προς το παρελθόν, να συνειδητοποιούμε τα γεγονότα και να μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Τα Σχολεία και οι Σχολές μας μάς έδωσαν αρκετές πληροφορίες, αλλά μας έμαθαν και τον τρόπο να αναζητούμε νέα στοιχεία , νέες πληροφορίες ώστε να διαμορφώνουμε και την άποψή μας. Οφείλουμε επίσης να έχουμε ΄Αποψη για όλο τα φάσμα της Πολιτικής Δράσης του τόπου μας ,και τις εξελίξεις σε Πρωτογενή , Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα της Οικονομίας συνολικά και σφαιρικά και όχι μεμονωμένα και μονοδιάστατα .
Ο Εικοστός Αιώνας μας εντυπωσίασε με τις μεγάλες επιτυχίες στα θέματα υγείας, τεχνολογίας, αυτοματισμού, τηλεπικοινωνιών, μέσων μεταφοράς, διάχυση των επιτευγμάτων της τεχνολογίας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Πλανήτη Γη, τη μεγάλη Ρωσική Επανάσταση, ΑΛΛΑ όμως σημαδεύτηκε ο προηγούμενος αιώνας από μόλυνση και ρύπανση του Περιβάλλοντος (εδάφους, αέρα, υδάτων) , και από τους φονικούς δύο Παγκόσμιους Πολέμους .
Για τον Α΄. Παγκόσμιο Πόλεμο (1914- 1918), διαβάζουμε ότι αιτία ήταν η αύξηση της γερμανικής δύναμης. Εκείνη η αύξηση είχε ως αποτέλεσμα : 1 . Τον αγγλογερμανικό ανταγωνισμό , ως ανταγωνισμό εξοπλισμών και τον οικονομικό εξοπλισμό . 2 . Την αναβίωση της γαλλικής πολιτικής της εκδίκησης . 3 .Το ρωσικό επεκτατισμό εις βάρος της Τουρκίας . 4 . Το σερβικό εθνικισμό . Κατά τον Α΄. Παγκόσμιο Πόλεμο τάχθηκαν αντιμέτωπες οι κεντρικές αυτοκρατορίες Γερμανία και Αυστροουγγαρία με τους συμμάχους τους Τουρκία και Βουλγαρία εναντίον των δυνάμεων της τριπλής συνεννόησης , της Αντάντ και των συμμάχων τους . Αφού γέμισε την Ευρώπη νεκρούς και ερείπια τελείωσε με τις συνθήκες των Βερσαλλιών, του Σαιν-Ζερμαίν, του Νεϋγύ, του Τριανόν και των Σεβρών.
Για το Β΄. Παγκόσμιο Πόλεμο γνωρίζουμε ότι ο άξονας Γερμανίας – Ιταλίας άρχισε να προσαρτά διάφορες χώρες επικαλούμενος «ζωτικό χώρο» .Εκείνον τον πόλεμο εμείς τον ζήσαμε και με το ΄Επος του ‘40 και με την Κατοχή 41-44 . Θρηνήσαμε πολλά θύματα και η Χώρα μας υπέστη τεράστιες καταστροφές. Το Μάϊο του 1945 η Γερμανία καταρρέει. Με τις δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι , παραιτείται και η Ιαπωνία από τις αυτοκρατορικές της βλέψεις. Ο Β΄. Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του τις χώρες της Ευρώπης άλλες μερικά και άλλες ολοκληρωτικά καταστραμμένες. Η χώρα μας υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή αφού στη συνέχεια 1946-1949 είχε και το δράμα του εμφυλίου πολέμου .
Το δεύτερο μισό του προηγούμενο αιώνα δεν είχαμε παγκόσμια σύρραξη, ενώ κυριαρχούσε ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ των χωρών της « Δύσης » και των χωρών που βρίσκονταν στη ρωσική επιρροή, συνέβαιναν τοπικές συρράξεις όπως Κορέας , Βιετνάμ, Κογκό, Σομαλίας, Σερβίας, Αφγανιστάν, και αλλού. Τρέφαμε όλοι την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η συνεννόηση , θα επικρατούσε η Ειρήνη και όλοι οι Λαοί θα ζούσαν σε συνθήκες Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Και ενώ οι Λαοί αισιοδοξούσαν, αναδείχτηκε η « Παγκόσμια Οικονομική Κρίση » . Οι Κυβερνήσεις όλων των Κρατών , όπως αποδείχτηκε, επέτρεψαν στις χώρες τους υπερχρέωση των οικονομιών τους αλλά και των νοικοκυριών . Κανένας οικογενειάρχης , νοικοκύρης , δε θα επέτρεπε στα οικονομικά της οικογένειάς του να οδηγηθούν σε τέτοια κατάσταση υπερχρέωσης . Ξέρει πολύ καλά ο καλός οικογενειάρχης ότι δεν θα δανειστεί χρήματα για την εξυπηρέτηση καταναλωτικών αναγκών , αλλά θα δανειστεί μόνον για Επενδύσεις , ώστε να παράγει νέα προϊόντα και να εξασφαλίζει θέσεις εργασίας. Υποθηκεύτηκε το Μέλλον του τόπου. ΄Ηδη μας λένε, αν λένε την Αλήθεια, ότι χρωστάμε 410 δις. Κανένας μας βέβαια δεν πιστεύει αυτό το ποσό. ΄Ολοι μας πιστεύουμε για το διπλάσιο! Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα γίνει η αποπληρωμή εκείνου του ιλιγγιώδους ποσού ! Το Α.Ε.Π. μας λένε ότι είναι 240 δις. Ξέρουμε ακόμη ότι το ισοζύγιο πληρωμών της Χώρας είναι σαφέστατα ελλειμματικότατο. Ξέρουμε ακόμη ότι το 38% του παραγωγικού δυναμικού της Χώρας, χωρίς να υπολογίζει τον Ο.Τ.Ε. , ανήκει στους Γερμανούς ( Επιστολή πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Καψή προς το περιοδικό «focus» ). ΄
Πώς θα παραχθεί το κέρδος, για να ανταποκριθεί η οικονομία μας στις φοβερές πιέσεις των «δανειστών» μας , και να προχωρήσουμε στην αποπληρωμή του χρέους μας ; Σε παρόμοια θέση όμως βρίσκονται και άλλες χώρες της Ευρώπης, εντός και εκτός Ευρωζώνης.
Σύμφωνα όμως με όσα υποστηρίζουν οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές, όλα ρυθμίζονται από τους «Οίκους Αξιολόγησης» , οι οποίοι οι ίδιοι με τις « Αξιολογήσεις » τους ανεβάζουν τα επιτόκια σε τέτοιες τιμές, που φέρνουν τις χώρες σε αδυναμία εξυπηρέτησης του Χρέους , άρα σε Χρεοκοπία .
Εμείς γνωρίζουμε ότι ενταχτήκαμε στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για Πολιτικούς λόγους , βέβαια, αλλά και για οικονομικούς : Για καλύτερες συνθήκες ζωής . Ξέραμε ή τουλάχιστον έπρεπε να ξέρουμε ότι υπήρχαν και όροι αρνητικοί. Κρίναμε όμως ότι το γενικό σύνολο θετικών και αρνητικών έγερνε υπέρ των θετικών . Τώρα και εμείς, μαζί με τους άλλους Λαούς οφείλουμε να απαιτήσουμε να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία μας.
Μας είπαν ότι ο Πρωθυπουργός μας είναι Πρόεδρος των Σοσιαλιστικών Κομμάτων . Πριν από λίγο καιρό είχαν πραγματοποιήσει και ένα Συνέδριο . Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε τεθεί αυτό το θέμα ως κυρίαρχο και να δρομολογούνταν ενέργειες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη σωτηρία των Λαών από τους Δανειστές- Τοκογλύφους = Παγκόσμιους Τρομοκράτες . Είμαστε όμως και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη . Οφείλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μείνει αυτή τη στιγμή αμέτοχο στο ΄Εγκλημα που συντελείται κατά των οικονομιών των διαφόρων Λαών . Είναι ΄Εγκλημα κατά των Λαών . Εξαπλώνεται : Ανεργία , Ανέχεια , Δυστυχία , απ’ τα οποία θα προκύψουν εγκληματικότητα , πείνα και οπισθοδρόμηση.
Οφείλουμε το θέμα της Τοκογλυφικής Τρομοκρατίας να τεθεί στον Ο.Η.Ε. και η Διεθνής Κοινότητα να δραστηριοποιηθεί τιμωρώντας εκείνους που απεργάζονται την εξαγορά όλων των Κρατών του Κόσμου ! Δηλαδή , τι περισσότερο επιδίωκαν ο Χίτλερ, και ο Μουσολίνι ; Τότε μεν επιδίωξαν με τα όπλα να επιτύχουν την επικράτηση σε όλον τον κόσμο , τώρα ακολούθησαν άλλη μέθοδο : Τον Οικονομικό Πόλεμο : «Νόμιμα» μέσα . Οι οικονομολόγοι βέβαια που γνωρίζουν το στήσιμο του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος , κατανοούν και τη «νομιμότητά» του μέσα από την εικονική οικονομία . Τους έχει ανοίξει η όρεξη και απειλούν τους πάντες. Συμπεριφέρονται ως ήδη νικητές και κυρίαρχοι . Κάπως έτσι θα αισθανόταν και ο Χίτλερ όταν καταλάμβανε την Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, τη Δανία , την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, ενώ ο Μουσολίνι καταλάμβανε την Αιθιοπία, την Αλβανία και προχωρούσαν .
Και τότε η Διεθνής Κοινότητα συνήλθε και αντέδρασε ! ΄Ετσι πρέπει να αντιδράσει και τώρα !
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα είχε πει πριν από δέκα μήνες : « Να ανοίξουν οι 52.000 λογαριασμοί Αμερικανών Πολιτών σε ελβετικές Τράπεζες !» Πριν από 5 μήνες είπε ο ίδιος : « Να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση» . Ο Σαρκοζί στις 19 Ιουνίου 2010 είπε : « Να κυριαρχήσουν οι παραγωγικές αγορές και όχι οι αγορές της σπέκουλας» . Τα επιχειρήματα έχουν κατατεθεί : Απομένει η Διεθνής Νόμιμη Δράση των Παγκόσμιων Οργανισμών , πριν είναι πολύ αργά !
Να κηρυχθεί ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Τοκογλύφων – Τρομοκρατών , και να εξορθολογιστούν οι οικονομίες .
Παριώτης Θανάσης
Ναύπλιο
http://blogs.sch.gr/diogenis