Περιμένοντας την Αλήθεια …

Δεν υπάρχει  ΄Ελληνας ψηφοφόρος τούτην την περίοδο , που να μην αισθάνεται ιδιαίτερη ευθύνη για το μέλλον του ιδίου και της Χώρας . ΄Εχει νοιώσει στο πετσί του τα αποτελέσματα των ανίκανων κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση  μέχρι σήμερα .Το κακό είναι    ότι  η ζημιά έχει γίνει σ’ όλους τους τομείς . ΄Εχει επέλθει οικονομική καταστροφή αλλά και εφιαλτική αλλοίωση αντιλήψεων.

Δύο παρατάξεις κυβέρνησαν με απόλυτη αυτοδυναμία που προήλθε και από την επιθυμία του Εκλογικού Σώματος αλλά και των αλχημειών των εκλογικών Νόμων . Από το 1981 και μετά , η μια παράταξη κυβέρνησε 21 χρόνια , και η άλλη παράταξη 8 χρόνια .  Δεν ήταν μόνο η απόλυτη αυτοδυναμία στη Βουλή , αλλά και η  παντοδυναμία των Πρωθυπουργών.  Τούτο το  Πολίτευμα,  όπως το μετάλλαξαν  , το ονομάζω    Πρωθυπουργικοκεντρική Δικτατορία  . Απαιτούσαν την απόλυτη αυτοδυναμία από το Λαό για να ωφεληθεί η Χώρα . Ο Λαός τους πίστεψε  , τους εμπιστεύθηκε , αλλά εκείνοι έκαναν εκείνο που ζούμε ! Δεν νομίζω πως απαιτείται να την σχολιάσω την κατάσταση !

Θεωρώ τις εκλογές Πτυχιακές εξετάσεις στις οποίες δεν πρέπει  « επ’ ουδενί»  να αποτύχουμε . Πρέπει να πάμε πολύ καλά διαβασμένοι και να τα διαβάσουμε όλα τα βιβλία καλά . Δεν δικαιολογούμαστε να διακρίνουμε   «SOS»  θέματα. Να τα διαβάσουμε όλα και καλά . Απαιτείται καλό συγκροτημένο διάβασμα , με ισχυρή ΜΝΗΜΗ σε βάθος χρόνου , και με αναπτυγμένη την Κριτική Σκέψη .

Από ό,τι διάβασα στις εφημερίδες τριάντα πολιτικοί σχηματισμοί διεκδικούν την ψήφο μας  για να επιτύχουν την εξασφάλιση «καλύτερων ημερών» , για όσους κάτι θυμούνται . Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι εννοούσαν καλύτερες ημέρες για όλο το Λαό . Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι το είχαν διευκρινίσει , αλλά εμάς έτσι μας άρεσε να νομίζουμε .

Κάποιοι λένε ότι είναι «Αριστεροί» , κάποιοι άλλοι αποκαλούν άλλους «Δεξιούς» και άλλοι δεν επιλέγουν τοποθέτηση. ΄Αλλοι καταθέτουν καθαρά τις επιδιώξεις τους , άλλοι αναμένουν την ωρίμανση του Λαού και άλλοι πλησιάζουν στην άποψη… «υπάρχουν λεφτά»! Ποιος το έχει ξεχάσει !  ΄Ολοι όμως κατηγορούν τους άλλους είτε ως ανειλικρινείς , είτε λόγω του προτέρου…   « Πολιτικού μη έντιμου βίου» ως ακατάλληλους . Στην περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης νομίζω πως όλοι ή σχεδόν όλοι , δίνουν σαφή εικόνα της πραγματικότητας .

Το «αιτιατό» μας το αναδεικνύουν  , αλλά το «αίτιο» δεν μας το οριοθετούν ! Ως Πολίτης εντυπωσιάζομαι ! Είναι δυνατόν , άνθρωποι με υψηλές αποδοχές και με αμειβόμενους  συμβούλους υψηλών αποδοχών και αυτούς  να μην το έχουν εντοπίσει ;  Οφείλουμε να τα θυμόμαστε ΟΛΑ !  Ο άλλος λέει είχε 120 συμβούλους ! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δε φτάνει να σε συμβουλεύουν , αλλά και το ποιοι σε συμβουλεύουν ,  και τι εξυπηρετούν , αλλά και εσύ ο ίδιος τι αντιλαμβάνεσαι και τι … «ρόλο» παίζεις !

Παρακολουθώ και από τις εφημερίδες , αλλά και από το διαδίκτυο τα Προεκλογικά Προγράμματα όλων !    « Και όταν λέω όλων , εννοώ όλων  .» !  ΄Εχω κι εγώ τις απορίες μου !  Πέρα από το ότι επιβάλλεται να καταλήξω ποιον πολιτικό σχηματισμό θα επιλέξω για να ψηφίσω , κάνω και τις διαπιστώσεις μου . Ενδιαφέρομαι ως ψηφοφόρος  να διαπιστώσω , ποιοι έχουν μελετήσει επιμελώς την κατάσταση και καταλήγουν σε σοβαρές υλοποιήσιμες   προτάσεις   για την επίλυση των προβλημάτων του Τόπου ,ποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά ,  ποιοι κινούνται από απλές προσωπικές φιλοδοξίες , ποιοι από ματαιοδοξίες , ποιοι απλά προσανατολίζονται «να τη βολέψουν»  .

Ενώ ακούς όλοι να καταλήγουν στη διαπίστωση ότι η Δημόσια Διοίκηση    είναι αναποτελεσματική , κάποιοι υποστηρίζουν ότι  «φταίει το σύστημα» , έτσι γενικά και αόριστα  – να μην εκθέτουν κανένα – !  ΄Αλλοι , για να γίνονται και αρεστοί , λένε ότι χρειάζονται και άλλες προσλήψεις . « Τον  δάκτυλο στον τύπο των ήλων» , αποφεύγουν να τον  θέσουν . Τα πράγματα είναι τόσο απλά !  Αναμφίβολα η Δ.Δ.  αποτελεί μέρος της Εκτελεστικής Εξουσίας και οφείλει να είναι ιδιαίτερα ικανή .  Για το σκοπό αυτό είναι ανάγκη να επιλέξει ό,τι καλύτερο σε δυναμικό διαθέτει η Χώρα . Τούτο επιτυγχάνεται μόνο με Διαφάνεια στις προσλήψεις , με Αδιάβλητα κριτήρια όπως προβλέπει ο Α.Σ.Ε.Π. χωρίς τις …μεθοδεύσεις  των «συνεντεύξεων»  και άλλες αλχημείες  .

΄Εχω τη γνώμη πως όλοι τους θα ήθελαν άξια στελέχη για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων . Αρκετοί αναφέρονται και στην αναγκαιότητα της Αξιολόγησης των υπαλλήλων , αλλά δεν τίθεται θέμα τρόπου επιλογής των στελεχών . Τα στελέχη επιβάλλεται να   γ ν ω ρ ί ζ ο υ ν   , να  π ε ί θ ο υ ν    και να  ε μ π ν έ ο υ ν .  Από το 1986 επέμενα στις Γ.Σ. του Κλάδου μου ότι τα στελέχη έπρεπε να επιλέγονται με σκληρές , απαιτητικές γραπτές εξετάσεις  , για την εξασφάλιση της Διαφάνειας και των Αδιάβλητων διαδικασιών . Εκείνες οι τακτικές των «κολλητών» δικαιώνουν  τον Βασίλη τον Ραφαηλίδη που έχει γράψει ότι  , « Μπορεί να έφυγαν οι Τούρκοι το 1821 , αλλά έχουμε ακόμη τουρκοκρατία . Κοτζαμπάσηδες , Προεστοί και Δημογέροντες  » , και γιουσουφάκια λέω εγώ.  Για να προοδεύει μια Κοινωνία έχει ανάγκη την Αξιοκρατία και όχι την ευνοιοκρατία .

΄Ολες οι Δημόσιες Προμήθειες πρέπει  να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια , και η υπεύθυνη Κυβέρνηση οφείλει να ευαισθητοποιεί τους Πολίτες της στην αναγκαιότητα του ελέγχου με την πλήρη  παρουσίαση  όλων των  στοιχείων .

Μας μιλούν όλοι για χρέη της Χώρας μας , αλλά ταυτόχρονα κάποιοι υποστηρίζουν ότι φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό πεντακόσια δισεκατομμύρια ! Τα τελευταία δύο χρόνια φυγαδεύτηκαν 58 δισεκατομμύρια € . Κανείς δεν έθεσε θέμα να ελεγχθούν ! Δεν τα βγάλαμε εσείς κι εγώ !

΄Ολοι οι Λαοί οφείλουν να καταγγείλουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα .΄Οπως είχε πει ο  Σαρκοζί στις  19  Μαϊου  του 2010  : « Να δομήσουμε την πραγματική οικονομία και όχι την οικονομία της απάτης»  .

Κάποιοι το ζητούν , αλλά όχι όλοι , να Συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου των Δανείων που έλαβε η Χώρα μας από το 1974 μέχρι σήμερα . Είναι απόλυτα υποχρεωτικό   να γίνει , και τις πραγματικές υποχρεώσεις μας να τις αναλάβουμε   .Δεν είναι δυνατόν όλες οι περικοπές και οι έκτακτες εισφορές να πηγαίνουν « στον πίθο των Δαναϊδων» .

΄Οσοι οδήγησαν τη Χώρα σε τούτη τη θέση οφείλουν να λογοδοτήσουν .

Κάποιοι ψελλίζουν για Ανάπτυξη , αλλά μετά το 1980 επήλθε πλήρης αποβιομηχάνιση και καταστροφή του παραγωγικού τομέα και εξειδικευμένα μέτρα δεν ακούγονται . Οι ΄Ελληνες πλοιοκτήτες παραγγέλνουν τα πλοία τους στην Κορέα και την Κίνα και τα ναυπηγεία μας μαραζώνουν , αν και η Χώρα μας είναι  η πρώτη ναυτική δύναμη . Δεν ακούστηκαν προτάσεις για αναζωογόνηση  όλων εκείνων των μονάδων .  Γεωργικά προϊόντα που τα παρήγαγε τούτος ο Τόπος , τώρα τα εισάγουμε . Ούτε και σ’ αυτόν τον τομέα ακούστηκαν προτάσεις .

Οι υποψήφιοι Βουλευτές , για να μιλάμε για Λαό συμμέτοχο , έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο με ευθύνη του εκλογικού σώματος και όχι του αρχηγού του κάθε κόμματος .

Το Κράτος  καλά το ξεκίνησε ο Καποδίστριας , αλλά τον δολοφονήσαμε και συνεχίσαμε στο προηγούμενο πρότυπο .

Απαιτείται Συντακτική Βουλή για το Σύνταγμά μας .

Κοινωνικό αίτημα ακόμη παραμένει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  .

Σ’ έναν πληθυσμό 12.000.000 ανθρώπων , το να διάγουν πλουσιοπάροχα και  ευτυχισμένα  200.000 άνθρωποι  ,  να υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι , το ένα τρίτο του πληθυσμού να διάγει κάτω από το όριο της φτώχειας , δεν είναι στοιχεία  που καθιστούν  τη Χώρα υπερήφανη , αλλά ούτε και τη Δημοκρατία πραγματική .

Θανάσης Παριώτης

diogenis@sch.gr

29-04-2012