Μ’ “έκαψε” το Taxisnet

16 Ιουνίου 2011 0 Από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΡΙΩΤΗΣ

Υπήρξα κι εγώ υποστηρικτής της νέας τεχνολογίας για τη διευκόλυνση της Δημόσιας Διοίκησης και την εμπιστεύτηκα για την υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης .

Χθες  το βράδυ ,αργά , (15-06-2011  ώρα 20:06)υπέβαλα τη Φορολογική Δήλωση και από δικό μου λάθος δε συμπεριέλαβα στην υποβολή των στοιχείων το ποσό των αποδείξεων ,των οποίων το ύψος ανέρχεται σε 12.000 ΕΥΡΩ ,  τις οποίες επιμελημένα είχα διαφυλάξει , προσθέσει και αρχειοθετήσει .

Σήμερα το πρωί (16-06-2011 ‘ωρα 10:30)  απευθύνθηκα στη ΔΟΥ της Πόλης μου , ανέφερα την περίπτωσή μου , προσκόμισα και το δέμα με τις αποδείξεις , επικοινώνησα και με την Υπηρεσία του Taxisnet  , όμως η απάντηση ήταν η ίδια : « Κύριε , λυπάμαι, αλλά αυτό δε διορθώνεται!»  Μάταια επιχειρούσα να πείσω για την φοβερή αδικία , και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες ημέρες !

Πώς την κάναμε τη ζωή μας «τσόγο» και ρουλέτα ;  Ο ΄Ανθρωπος έπαψε να υπάρχει ; Η Αλήθεια  , έχει και αυτή πεθάνει ;

΄Ολοι  « του την έχουνε στημένη στη γωνία» του Πολίτη για να τον  «γδέρνουν» ;

Τι θα πει η φράση : « Δεν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός για θεραπεία εκείνου του λάθους; »

΄Αλλωστε η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των Φορολογικών Δηλώσεων δεν έχει λήξει.

Υπάρχει λογική στην απάντηση : « Για όλους τους άλλους κωδικούς μπορούμε και να διορθώσουμε και να συμπληρώσουμε , εκτός από αυτόν» ;

Κι αν τα μηχανήματα κάποιοι τα έχουν  τροφοδοτήσει με τον «ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ» ως  λογική , εμείς ως  ‘ Α ν θ ρ ω π ο ι  , θα παραμένουμε  απλοί θεατές ;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με εκτίμηση

Θανάσης    Παριώτης

Ναύπλιο

diogenis@sch.gr

16-06-2011