Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ . . .

17 Φεβρουαρίου 2015 0 Από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΡΙΩΤΗΣ

Παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων δυσάρεστες εξελίξεις και αφόρητες πιέσεις . Γνωρίζουμε εμείς ότι δεν θα ήταν και διαφορετικά . « Συνομιλητές» μας είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι ήσαν συνεργάτες των συντακτών όλων των μεθοδεύσεων με τις οποίες η Ελληνική Οικονομία οδηγήθηκε σε πλήρη απονεύρωση .
΄Ετσι καταστράφηκε ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ της Ελλάδας . Τίποτα δεν έγινε τυχαία ! Θυμάμαι ότι το 1976 , μου έλεγαν στη Νεμέα που βρισκόμουν τότε , ότι επιδοτούσε η Πολιτεία το ξερρίζωμα ελαιοδέντρων με στόχο τη φύτευση αμπελιών με αμερικανικό υποκείμενο για την προστασία απ’ τη φυλλοξήρα . Δε με ενοχλούσε τότε το αμπέλι με την προστασία απ’ τη φυλλοξήρα , αλλά με πίκραινε να βλέπω το ξερρίζωμα δένδρων με ζωή χιλίων ετών να εκκριζώνονται …. Θλίψη !!!
Το κακό δεν έμεινε μόνον εκεί … Τα κατορθώματα της μεθοδευμένης καταστροφής συνεχίζονταν σε όλους τους τομείς δράσης του Πρωτογενούς και του Δευτερογενούς Τομέα, των ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ για να γίνομαι σαφής . Βλέπαμε στη δεκαετία του 1980 να σβήνουν η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις και δυστυχώς δεν ανησυχούσε ΚΑΝΕΙΣ ! Το «φάρμακο» της ύπνωσης και του Πολιτικού Λήθαργου ήταν οι επιδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις . Εκείνο που φαινόταν γλυκό και ευχάριστο , αποδείχθηκε πικρό και δυσάρεστο-καταστροφικό . Σε τηλεοπτικές παρουσίες ο ιδιοκτήτης της «ΧΡΩΠΕΙ» έλεγε ότι την φαρμακευτική του επιχείρηση του την έκλεισε ο Παπανδρέου όταν σε μια μέρα διπλασίασε τις αμοιβές των εργαζομένων των επιχειρήσεων . Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε ποιες επιχειρήσεις έκλεισαν εκείνην την δεκαετία και άλλες στη συνέχεια , ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΆΖΟΝΤΑΣ την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΄Όλα αυτά θεωρείται αναγκαίο να έχουν μελετηθεί και να μας έχουν δώσει την ικανότητα να έχουμε καταλήξει στα ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ .
Γίναμε όλοι μάρτυρες επιδοτήσεων για πολλαπλάσιες καλλιέργειες απ’ τις πραγματικές , για πολλαπλάσιο αριθμό ζώων απ’ τον πραγματικό , επιδοτήσεις για τα χέρσα χωράφια ,για «πριμ παραγωγικότητας» και στους αποδεδειγμένα τεμπέληδες , και άλλες ατασθαλίες , αλλά …. «γλυκές» , και μας έφεραν στο σημείο ΜΗΔΕΝ . Είναι καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα με σωστούς φακούς και όχι με ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ….
Οφείλει η Υπεύθυνη Ηγεσία σε τούτην την κρίσιμη κατάσταση να οδηγήσει το Λαό σε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΚΕΨΗΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
Αυτό δεν επιτυγχάνεται με συνθήματα θωπευτικά . Απαιτείται Δράση . Δεν είναι επιτρεπτό ο πληθυσμός , οι ΄Ελληνες Πολίτες, να γαλουχούνται με την αντίληψη ότι οι «δικοί μας άνθρωποι θα τους ρουμπώσουν και θα πάρουμε λεφτά που υπάρχουν» και non problem … Οφείλουμε να καταστήσουμε τη Χώρα Οικονομικά Αυτάρκη αξιοποιώντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πλουσιότατης βιοποικιλότητας του χώρου μας . Τις καλλιεργητικές κατευθύνσεις – Προτάσεις , οφείλει να τις δώσει το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης , παράλληλα με τις ανάλογες συμβουλές . Δεν είναι δυνατόν ο νέος ή παλιός αγρότης να γνωρίζει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις , ώστε να καταστεί αμέσως ανταγωνιστικός . Η ΧΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ .
Για όσους το έχουν λησμονήσει έχουμε 2.000.000 άνεργους και πάνω από 2.500.000 που συντηρούνται με συνθήκες θλιβερής φτώχειας . Αυτός ο πληθυσμός χρειάζεται βοήθεια. Τώρα απαιτείται η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ που διαθέτει ικανό αριθμό επιστημονικού προσωπικού και τους πληρώνει , ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ .
Να αρχίσει να εργάζεται συντονισμένα το Κράτος . Ο Λαός είναι φιλότιμος αλλά χρειάζεται βοήθεια . ΄Εχουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ . Ας εφαρμόσει εκείνο που δεν έκανε τα προηγούμενα ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , αν και πολλοί το είχαμε προτείνει . Και εμείς οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί ΄Αργους , με δύο εισηγήσεις – Προτάσεις ( 1984 και 1994) https://blogs.sch.gr/diogenis είχαμε προτείνει πώς η Τηλεόραση θα ήταν ωφέλιμη στους Πολίτες . Ας λειτουργήσει η Τηλεόραση όπως δε λειτούργησε ως τώρα : Ως Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο με Προτάσεις για την Ανάπτυξη , την Ανταγωνιστικότητα και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας .
Τα μαθήματα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΗΘΑΡΓΟΥ να σταματήσουν επιτέλους ! Μας κατέστρεψαν ! Χαίρονται οι σχεδιαστές της καταστροφής , μας εμπαίζουν και μας απειλούν . Οφείλουμε να απαντήσουμε με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
Αρκετά ανεχθήκαμε να μας καταστρέφουν με «καθρεφτάκια» και «τρανζιστοράκια» !!! ΄Ελεος πια !
Οφείλουμε να οργανώσουμε την Επίθεσή μας με ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΗΣ !
Αυτό που γράφουν πολλοί στα Μέσα Δικτυακής Επικοινωνίας : ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !!!!

Θανάσης Παριώτης
diogenis@sch.gr
16-02-2015