Με τα C.4.I , βρε I.C.Htir
Περί Χριστοφοράκου…
( Με τα C.4.I , βρε I.C.Htir )
Ο Λαός λέει : « ΄Η στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε»
Παρακολουθώ την ειδησεογραφία νομίζω και εσείς , και δεν έχετε παραιτηθεί. Βέβαια οι μισοί , το 47% , δεν αντέξατε και εκφράσατε την Ιερή Αγανάκτηση για τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο τόπο μας, και αποποιηθήκατε το ύψιστο Δικαίωμα του Πολίτη, δηλαδή τη συμμετοχή στην εκλογή των ΄Αριστων Αρχόντων. Δε θα ψηφίσουμε και πολλές φορές στη ζωή μας, περίπου 16 άϊντε 17 φορές, σύμφωνα με το προσδοκώμενο όριο ζωής. Βέβαια με τις μεθοδεύσεις του αιφνιδιασμού , μας κάνουν τη χάρη και αυξάνουν τις ευκαιρίες για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες . Το ότι καταντούν γελοίοι , γελοιοποιώντας το πολιτικό σύστημα με φαεινές : «Προκηρύσσουμε εκλογές , για τη σύνταξη του προϋπολογισμού» είπαν το 2007, κι ακόμη τρέχουμε και δε φτάνουμε , ούτε καν τους ενδιαφέρει . Εκείνους τους ενδιαφέρει η μαρμίτα. Με τα όσα υποστηρίζουν απλά επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους. Το Σύνταγμα αναφέρει ότι η θητεία της Κυβέρνησης είναι τέσσερα χρόνια . Κάθε τέσσερα χρόνια λοιπόν να γίνονται εκλογές και να τελειώνουμε .
Για το ότι το Πολίτευμα , μετά και την Αναθεώρηση του 1986, έχει μετατραπεί σε Πρωθυπουργικό Αρχηγικό , με ταύτιση και των τριων Εξουσιών, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ,ότι με τις κρατικές διαφημίσεις και τις αναλήψεις δημόσιων έργων, έχουμε ταύτιση και των τεσσάρων εξουσιών, δε μιλάει ΚΑΝΕΙΣ.
΄Εχουμε αρκετές ημέρες που κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων ο κ. Χριστοφοράκος. Ο κ. Χριστοφοράκος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις της SIEMENS στην Ελλάδα. Και τί έκανε ο άνθρωπος ; Προσπάθησε να προωθήσει τα προϊόντα της Εταιρείας του σε κρατικές προμήθειες .
« Με ποιο τρόπο θα μου πείτε ; » .
Με την ποιότητα των προϊόντων και τις καλές τιμές της προσφοράς, θα σας πω. Διαγωνισμός ήταν.
Εσείς βέβαια που ξέρετε από διαγωνισμούς λέτε :
« Μα τα πράγματα είναι απλά. Διαγωνισμός ήταν , η Επιτροπή η οποία είχε συγκροτηθεί για να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό, θα μελετούσε τις προσφορές και με απόλυτη διαφάνεια θα αποφάσιζε ! »
Και εγώ το ίδιο υποστηρίζω , ότι δηλαδή τα πράγματα θα έπρεπε να είναι τόσο απλά.
Φαίνεται όμως ότι ΔΕΝ ήταν τόσο απλά.
Γι’ αυτό και βίλες, βίλες, βίλες, κότερα, κότερα, κότερα, ακίνητα, ακίνητα, ακίνητα, και off shore, off shore, off shore , και φοροαπαλλαγές , το είπε ο ίδιος ο υπουργός στο δελτίο ειδήσεων απευθυνόμενος στην κ. Όλγα Τρέμη : « ΄Ο,τι κι αν έκανα , ήμουν νόμιμος». Και τον κάρφωσε η ΚΥΡΙΑ και καλά του ‘κανε . Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος υπουργός θα πήγε στο Λύκειο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, που δε διδασκόταν η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, η οποία είχε απαγορευτεί ακριβώς γιατί μιλούσε για Ηθική.
Οι Χριστοφοράκοι δεν είναι οι κακοί που έκαναν έφοδο στον τόπο μας για να του κάνουν κακό. Τους Χριστοφοράκους τους γέννησε η ελληνική νομοθεσία και η δημιουργηθείσα κατάσταση .
Οι Χριστοφοράκοι είναι ΑΙΤΙΑΤΟ, δεν είναι ΑΙΤΙΑ . Τον Αριστοτέλη όμως που θα μας τα μάθαινε, τον χαρακτήρισαν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι «προοδευτικοί» αναχρονιστικό, και τον βάλαμε στο περιθώριο.
Η Νομοθεσία ευθύνεται.: Για το διάτρητο « Πόθεν έσχες» , που δεν εφαρμόζεται ως « Πόθεν» , για τις off shore (παράκτιες αφορολόγητες) , για τη ΜΗ φορολόγηση της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας , για το χαρακτηρισμό της απιστίας στο Δημόσιο ως πλημμελήματος (μέχρι το 2005), για την ατιμωρησία των υπουργών, άρθρο 86 του Συντάγματος του 2001, για τις κομματικές επιλογές στελεχών , και τόσα άλλα, που έδιωξαν το 47% του Λαού από τις εκλογές .
Με το C 4 I και άλλα, βρε I.C.Htir .
Παριώτης Θανάσης
diogenis@sch.gr