Το σχολείο αρωγός σε σύλλογο ΑΜΕΑ

Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κεντρικής Μακεδονίας» και ανταποκρίθηκαν άμεσα  παραλαμβάνοντας, έναντι αντιτίμου, τους φακέλους που ετοίμασε για αυτούς ο Σύλλογος. Με την προσφορά τους αυτή υποστηρίζουν έμπρακτα το πολύτιμο έργο του Συλλόγου και γίνονται συνεργοί σε ένα έργο κοινωνικής ανάτασης.

Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα…..;

435660939 971790024581808 2464576011347808221 n

Αποχωριστήκαμε σήμερα έπειτα από ένα μήνα την γαλάζια βαλίτσα με το θαυμάσιο περιεχόμενό της. Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία με μύθους, ιστορίες, περιπέτειες, θεούς και ήρωες. Οι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν τη δυνατότητα να δανειστούν τα βιβλία αυτά και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο τους. Αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους και στο τέλος τις δέσαμε όλες μαζί δημιουργώντας ένα όμορφο δεντροβιβλιαράκι το οποίο βάλαμε μέσα στη βαλίτσα ως αναμνηστικό της φιλοξενίας μας.

Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια

Σε γεωπεριβαλλοντικά και γεωμυθολογικά μονοπάτια μας οδήγησε αυτή τη φορά το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Μύθοι και Άστρα» που εκπονείτε από την Γ ‘ τάξη του σχολείου μας. Συγκεκριμένα την Δευτέρα, 8/4 επισκεφθήκαμε το Κ.Ε.ΠΕ.Α Στυλίδας μαζί με τους συμμαθητές μας των Α’ Β’ και Δ’ τάξεων.

Αρχικά παρακολουθήσαμε το πολύ ενδιαφέρον θεωρητικό μέρος του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του κέντρου και στη συνέχεια πήγαμε στα λουτρά των Θερμοπυλών. Περπατήσαμε στην ιαματική πηγή, μιλήσαμε για αυτή και έπειτα επισκεφθήκαμε το μνημείο των Θερμοπυλών και το μουσείο όπου παρακολουθήσαμε ταινία 3D σχετική με την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.