Από τον πίνακα στα tablet: Τα μαθήματα όπως δεν τα έχετε φανταστεί!

tablet
Σε όλο τον κόσμο η σχολική πραγματικότητα αλλάζει. Οι τεχνολογικές δυνατότητες μεταβάλλουν το τοπίο στη σχολική αίθουσα. Τα tablets έρχονται να αναδιαμορφώσουν τη φιλοσοφία της διδασκαλίας και να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα, τον τεχνολογικό εγγραματισμό και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές, τα τρισδιάστατα περιβάλλοντα, τα παιχνίδια γνώσεων, οι πλατφόρμες ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης και πολλά ακόμη εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από ένα tablet, καθιστούν το νέο μέσο εκπαιδευτικά καινοτόμο.
kessaris-tablet-1
Στo Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων, από τον Απρίλη του 2015, κάθε μαθητής της Στ΄ τάξης θα έχει στη διάθεσή του ένα προσωπικό tablet με προεγκατεστημένο όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό και πρόσβαση σε εκπαιδευτικά λογισμικά, λεξικά, εικονικά εργαστήρια, διαδραστικούς χάρτες, άλμπουμ φωτογραφιών, παρουσιάσεις και πλήθος εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Η ταμπλέτα σε συνδυασμό με το διαδραστικό πίνακα, το ψηφιακό διδακτικό υλικό και την πλατφόρμα μαθημάτων (e-learning) που διαθέτει το σχολείο μας, θα δώσει νέα ώθηση στη μαθησιακή διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *