ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΤΩΝ

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΚΟΥΡΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Σεπ 201929

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο τα βιβλία στην άκρη και να «γιορτάσουν» την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Διαφορετικές ασκήσεις και παιχνίδια στο γήπεδο του χωριού έδωσαν την ευκαιρία για διασκέδαση και άθληση σε όλους. Ακολούθησε συζήτηση, παρουσίαση υλικού και προβολή ταινίας στο χώρο του σχολείου, με θέμα την αξία του αθλητισμού στη ζωή του ανθρώπου αλλά και τη σημασία μιας σωστής διατροφής. Τέλος οι μαθητές ζωγράφισαν και δημιούργησαν ένα «κολλάζ» ενώνοντας τις προσπάθειές τους. Η ημέρα της συγκεκριμένης γιορτής έκλεισε με το μήνυμα…..να τη γιορτάζουμε κάθε μέρα!!!!!

 

Καλή σχολική χρονιά!!!

Σεπ 201929

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου με τους γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγων, είναι έτοιμοι για μια χρονιά δημιουργική, ευχάριστη και ασφαλή για όλους.

 

Καλή σχολική χρονιά !!!!!

Γιορτής λήξης !!!!!

Αυγ 201926

Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με την καλοκαιρινή γιορτή . Ξεχωριστές χορογραφίες, ποιήματα, θεατρικά, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην αυλή του σχολείου μας. Ευχαριστούμε τους γονείς που ήταν δίπλα μας όλη τη χρονιά και ετοίμασαν πολλές εκπλήξεις και δώρα για όλους μας . Ευχαριστούμε και τους μαθητές όλων των τάξεων, λίγο παραπάνω τα εκτάκια μας, με την ευχή να συνεχίσουν επιτυχημένα το ταξίδι τους στο γυμνάσιο και μακάρι ο Σεπτέμβρης να μας βρει όλους υγιείς και με την ίδια όρεξη….

Ημέρα Περιβάλλοντος

Αυγ 201926

Το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, έστειλαν οι μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Σκούρτων και Πύλης. Με τη στήριξη της ΤΙΤΑΝ Α.Ε, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, δράση για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και όλοι οι όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και να εκφράσουν έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον και την αγωνία τους για τους κινδύνους που το απειλούν. Με την δενδροφύτευση ολοκληρώθηκε η δράση και ακολούθησε το καθιερωμένο σουπερ ντέρμπυ που για άλλη μια χρονιά έληξε με νικήτριες….. και τις δύο ομάδες. Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους του εργοστασίου, τους εργαζoμενους του Δήμου Τανάγρας, του Δασαρχείου αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

Εκπαιδευτικοί επίσκεψη στο θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» στον Αυλώνα Αττικής.

Αυγ 201926

 

Με ένα πρωτότυπο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στο βίωμα και το παιχνίδι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την καθημερινότητα στο χωριό, τον κύκλο των αγροτικών εργασιών τον παλιό καιρό, καθώς και για την αλληλεξάρτηση του ανθρώπου και της φύσης.

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων