ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΤΩΝ

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΚΟΥΡΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νοέ 202015

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Η εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους, την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ.  πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων  θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Θα ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ), και θα πραγματοποιείται από τις 14.10μμ έως τις 17.20μμ. , συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων. Οδηγίες αναμένονται τις προσεχείς ημέρες. Με υπομονή θα περάσουμε και αυτόν το σκόπελο και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που αναγκάζονται οι μικροί μας μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά!!!!

Μαΐ 202026

Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

Σχεδόν 2,5 μήνες μακριά από τα σχολεία τους έχουν μείνει οι μαθητές των δημοτικών σχολείων οι οποίοι θα επιστρέψουν στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα μετά την θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά και το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Τα θετικά επιδημιολογικά στοιχεία, ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων και ο δείκτης της μεταδοτικότητας που βρίσκεται κάτω από το 1, αλλά και το γεγονός ότι το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου δεν είχε καμία επίπτωση στην εξέλιξη της πανδημίας, είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποφασίσει για την επαναλειτουργία των δημοτικών στις αρχές Ιουνίου και όχι τον Σεπτέμβρη.

Εκτός από τα δημοτικά, την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς κρίθηκε από τους λοιμωξιολόγους ότι είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία.

Αρχικά δεν θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα τμήματα.

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ 25/5/2020

Μαΐ 202025

Καλημέρα σε όλους. Ευχόμαστε να είστε καλά αγαπημένα μας παιδάκια.

Στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας eclass μπορείτε να βρείτε το νέο υλικό (το οποίο υπάρχει και εδώ στη σελίδα το σχολείου) . Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη εκτύπωση των φωτοτυπιών μας.

Καλή συνέχεια !!!!!

Διαδραστικά παιχνίδια και online ασκήσεις 22/5/2020

Μαΐ 202022

Στην πλατφόρμα του  Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να βρείτε τις εκπαιδευτικές διαδραστικές δραστηριότητες και τις online ασκήσεις που έχουν αναρτήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

NEO YΛΙΚΟ 19/5/2020

Μαΐ 202019

Καλημέρα σε όλους. Ευχόμαστε να είστε καλά αγαπημένα μας παιδάκια.

Στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας eclass μπορείτε να βρείτε το νέο υλικό (το οποίο υπάρχει και εδώ στη σελίδα το σχολείου) . Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη εκτύπωση των φωτοτυπιών μας.

Καλή συνέχεια !!!!!

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων