Ανανέωση των διαγραμμίσεων της διάβασης πεζών του σχολείου

461950107 10226404943938054 6204778947973755815 n

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 έγιναν εργασίες ανανέωσης των διαγραμμίσεων της διάβασης πεζών που βρίσκεται έξω από την αυλή του Δημοτικού Σχολείου.  Οι ενέργειες, όσον αφορά την πλευρά του Σχολείου, εντάχθηκαν στο Σχέδιο Δράσης  “Νοιάζομαι για το σχολείο μου… νοιάζομαι για το περιβάλλον… νοιάζομαι για τον άνθρωπο…”.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Τον Δήμο Νέστου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.
  • τον Πρόεδρο του χωριού κ. Καρανάσο Κωνσταντίνο για τις ενέργειες του
  • τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που το έθεσε ως θέμα στην 1η συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι πεζοί (μαθητές, γονείς, συνοδοί) πρέπει να χρησιμοποιούν τη διάβαση για να διασχίσουν τον δρόμο. Επίσης παρακαλούμε τους οδηγούς να μη σταθμεύουν πάνω στη διάβαση ή σε σημεία πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου όπου κρύβουν την ορατότητα των υπόλοιπων οδηγών (ιδιαίτερα την ημέρα που έχει λαϊκή αγορά).

Αθλητισμός & Ομαλή Μετάβαση- 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (2η ημέρα δράσεων)

Green and White Modern Football Match Schedule Instagram Post

Τη Δευτέρα 30/9/2024 πραγματοποιήθηκαν δράσεις ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό σχολείο με τη συνεργασία του εκπ/κού Φυσικής Αγωγής κου Γκίκα Δήμου ΠΕ11 και της νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου Νέας Καρυάς στον χώρο το δημοτικού σχολείου. Οι δράσεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της 11ης 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ (μήνυμα εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων)

Ευγενική υπενθύμιση:

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμείτε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη φωτογράφιση να στείλετε τη Δευτέρα 7/10/2024 τα χρήματα και το χαρτί με υπογραφή.

Η Δευτέρα είναι η τελευταία προθεσμία που έχουμε για να συνεννοηθούμε με τον φωτογράφο.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Εγκύκλιος σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Βάσει της υπ’ αριθμ.: 114188/ΓΔ4/ 02-10-2024/ΥΠΑΙΘΑ Εγκυκλίου  σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε εμπλεκόμενο στην εκπαιδευτική διαδικασία ότι στο άρθρο 168 του ν. 4619/2019 Κύρωση του Ποινικού Κώδικα (Α’ 95) προστέθηκαν οι παρ. 4 και 5 με το άρθρο 33 του ν. 5090/2024 (Α’ 30), σύμφωνα με τις οποίες:

«4. Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

  1. Με τις ποινές της παρ. 4 τιμωρείται όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή

απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του.»



Λήψη αρχείου