Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου

Άρθρα για ‘Αξίες στην εκπαίδευση’

Συνεχίζοντας το πολιτιστικό μας πρόγραμμα για τις αξίες στην εκπαίδευση φτιάξαμε αφίσες για την αγάπη, τον σεβασμό και την επίλυση συγκρούσεων. Φορέσαμε ανά ζευγάρια το ίδιο αυτοκόλλητο στο διάλειμμα και γίναμε ο ένας βοηθός και συνεργάτης του άλλου. Κατασκευάσαμε πεταλούδες συνεργατικότητας και συνεργατικά λουλούδια!!

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού μας προγράμματος αυτές τις εβδομάδες ασχολούμαστε με τις αξίες της αγάπης ,του σεβασμού και της ανεκτικότητας. Κατασκευάσαμε τον ωκεανό της αγάπης και το δάσος του σεβασμού(ένα επιδαπέδιο παιχνίδι)!

Φέτος το πολιτιστικό μας πρόγραμμα έχει σχέση με τις αξίες ζωής. Με αφορμή τα Χριστούγεννα ασχοληθήκαμε  πρώτα με την αγάπη. Διαβάσαμε το εξαιρετικό λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο : H Παπλωματού. Μας άρεσε τόσο πολύ που το φτιάξαμε θεατρικό έργο και το παρουσιάσαμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Μάθαμε το τραγούδι Όπου υπάρχει αγάπη και γράψαμε τους… (συνέχεια…)

Το πολιτιστικό πρόγραμμα με το οποίο θα ασχοληθούμε φέτος στη Β’ τάξη έχει θέμα ” Αξίες στην εκπαίδευση”. Οι έννοιες που θα διερευνηθούν στα πλαίσια του προγράμματός μας είναι η αγάπη, η ισότητα, η υπευθυνότητα, η συνεργασία, η ανεκτικότητα, η ευτυχία και η ενότητα.