Στο πλαίσιο του άξονα «Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική κληρονομιά» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η Γ’ και η Στ’ επισκεφθήκαμε το λαογραφικό μουσείο Αρχαγγέλου. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε ένα παραδοσιακό σπίτι του χωριού το οποίο έχει διατηρηθεί με την παραδοσιακή διακόσμηση κι αρχιτεκτονική.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο κεραμικών Giasiranis Factory Keramik, όπου μας υποδέχτηκε ο κύριος Δημήτρης Γιασιράνης. Ο κύριος Δημήτρης αφηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία της οικογένειάς του στο χώρο των κεραμικών και περιέγραψε τη διαδικασία παρασκευής χειροποίητων κεραμικών. Στη συνέχεια παρασκεύασε μερικά δοχεία κι εξήγησε στα παιδιά πώς ξεχωρίζει ένα πλήρως χειροποίητο κεραμικό σκεύος.
Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την ξενάγηση το προσωπικό του Λαογραφικού Μουσείου και τον κύριο Δημήτρη Γιασιράνη!














