Σύμφωνα με υπουργική απόφαση συνολικά καταργούνται 121 εκπαιδευτικές δομές, 32 δημοτικά σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία. Συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία ενώ υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία.
Το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως για τις οικογένειες της περιφέρειας καθώς οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις θα επιφέρουν ένα επιπλέον πρόβλημα στην οικογένεια.
Όπως λέει στο newpost ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος «θα προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία στις οικογένειες ενώ κάποιες θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στην ίδια τους τη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βασική εκπαίδευση για τα παιδιά τους».
Την ίδια ώρα τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και στους κόλπους των δασκάλων αφού με την κατάργηση του φορέα αυτόματα καταργείται η οργανική τους θέση και θα πρέπει να αναζητήσουν θέση αλλού και οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο όλα τα σχολεία που υποβαθμίζονται,
συγχωνεύονται ή κλείνουν
http://www.esos.gr/uploads/atmia/KATARGHSEIS-SXOLEION.pdf
Πηγή: thessalianews.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%C2%AB%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1#ixzz2WbUEknBE
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Κάτω από : Διδασκαλικό Βήμα
Αφήστε μια απάντηση