Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ένα θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στο πρόγραμμα Ενεργός Πολίτης, ήταν η ιστορία του χωριού μας.
Κάθε τάξη ανέλαβε μία θεματική, ακολούθησε έρευνα, συνεντεύξεις, καταγραφή και ολοκληρώσαμε τη δράση με τη δημιουργία μιας ταινίας και ενός παιχνιδιού, τα οποία παρουσιάσαμε την τελευταία μέρα του σχολείου στα παιδιά, στους γονείς και συγχωριανούς.
Οι τάξεις Α-Β ασχολήθηκαν με τα παλιά καφενεία, πήραν συνεντεύξεις από τις κες Κατερίνα Χατζηελευθερίου και Καθολική Διακάκη και διάβασαν ένα κείμενο για το Λαογραφικό μουσείο, καθώς είχαμε φωτογραφίες από την περσινή μας επίσκεψη.
Οι τάξεις Γ-Δ ασχολήθηκαν με τα φυτά του χωριού, περπάτησαν στο χωριό με την κα Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου και γνώρισαν τα φυτά και τα βότανα.
Οι τάξεις Ε-Στ γνώρισαν τη λειτουργία της κοινότητας, πήραν συνέντευξη από τα μέλη της τον κον Παναγιώτη Σκλαβούρη, την κα Κωνσταντία Κωνσταντίνου και τον κον Γιώργο Καλαμαρά. Επίσης, έμαθαν την ιστορία του αγάλματος στην πλατεία μέσα από τη ζωή του Ηγούμενου Χρυσόστομου Μαρουλλάκη. Τέλος, φωτογράφισαν την εκκλησία του χωριού και γνώρισαν την ιστορία της μέσα από τη συνέντευξη του Πάτερ Ναθαναήλ Μυλωνά.
Δημιουργήσαμε μια ταινία με αποσπάσματα των συνεντεύξεων, με απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις που διάβασαν τα παιδιά και με φωτογραφίες από τη διαδικασία.
Ολοκληρώσαμε τη δράση με τη δημιουργία ενός παιχνιδιού, όπου στους 5 αυτούς σταθμούς της έρευνάς μας, οι ομάδες που συμμετείχαν σκάναραν ένα QR code, που τους οδηγούσε σε ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουν και σε δραστηριότητες που έπρεπε να επιτύχουν για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.
Ευχαριστούμε όσες και όσους βοήθησαν σε αυτό το ενδιαφέρον εκπόνημα καθώς και τους/τις συμμετέχουσες/συμμετέχοντες στο παιχνίδι μας.
Κάτω από : Δραστηριότητες, Προβολές-Παραστάσεις, Το χωριό μου, Τοπική Ιστορία


























































Αφήστε μια απάντηση