Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καλοσύνης, η οποία γιορτάζεται κάθε Νοέμβριο, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης βρήκαν την ευκαιρία να πουν όμορφα λόγια, να διατυπώσουν και να θαυμάσουν τα προτερήματα των συμμαθητών τους και να αναλογιστούν ότι οι άνθρωποι κρύβουμε το καλό μέσα μας και ίσως πρέπει συχνότερα να το εξωτερικεύουμε, γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι εμείς, αλλά και οι γύρω μας! Τα γλυκά λόγια, φυλάσσονται ασφαλή πια στην τάξη μας, σε ένα βάζο με… κοπλιμέντα. Έτσι, αν κάποιος έχει μια άσχημη μέρα, μπορεί να το ανοίξει και να καταναλώσει λίγη ποσότητα… καλοσύνης!
Αγάπα επειδή θέλεις να αγαπάς. Δίνε επειδή θέλεις να δίνεις. Τα λουλούδια ανθίζουν επειδή έτσι είναι η φύση τους, όχι επειδή τα θαυμάζουν οι άνθρωποι! Ζήσε και αγάπα επειδή θέλεις. Επειδή αυτή είναι η φύση σου.
Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μιλήσαμε ξανά για το τι σημαίνει αναπηρία και για το πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε τις δυνατότητες και όχι τα εμπόδια.
Σταθήκαμε ιδιαίτερα στον αυτισμό, μια «αόρατη» αναπηρία που συχνά δεν την αντιλαμβανόμαστε, αλλά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται και επικοινωνούν.
Ύστερα δημιουργήσαμε τα δικά μας παραμύθια, όπου οι ήρωες δεν κρύβουν την αναπηρία τους αλλά τη μετατρέπουν σε δύναμη:
• «Ο ήρωας του μυστικού κώδικα», με πρωταγωνιστή ένα αγόρι στο φάσμα του αυτισμού που λύνει γρίφους με τον δικό του μοναδικό τρόπο και σώζει την πόλη του!
• «Οι αχώριστοι φίλοι», με ήρωες παιδιά με δυσκολιες στην όραση και στην ακοή, που ανοίγουν το δικό τους κατάστημα με παιχνίδια σχεδιασμένα για παιδιά με αναπηρίες και τα μοιράζουν με χαρά!
• «Δεν ακούω… όμως σώζω», μια ιστορία για ένα κωφό παιδί που, χάρη στην εξυπνάδα και την ψυχραιμία του, γίνεται ο ήρωας που σώζει τη δασκάλα του, όταν το σχολείο τους παίρνει φωτιά!
Αυτές τις μέρες γεμίσαμε την τάξη με χρώματα και χαμόγελα!
Φορέσαμε τις πιτζαμες μας, στολίσαμε το δέντρο όλοι μαζί, ήπιαμε ζεστή σοκολάτα, απολαύσαμε λιχουδιες και φτιάξαμε εμείς τα στολίδια μας!
Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο φωτάκια και ακριβά δώρα· είναι στιγμές που δημιουργούμε οι ίδιοι, όταν είμαστε ενωμένοι και έχουμε διάθεση να μοιραστούμε ζεστασιά!
Η μαγεία ξεκινάει από μέσα μας!
Στις παραπάνω φωτογραφίες θα δείτε μερικά από τα στολίδια που δημιουργήσαμε μόνοι μας.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε πώς περάσαμε τη μέρα αυτή :
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή