Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, γιορτάστηκε για 10η χρονιά η «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023». Στον εορτασμό έδωσαν δυναμικό «παρόν» και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου μαζί με τις/τους εκπαιδευτικούς τους. Με κοινό σύνθημα για τη φετινή χρονιά «Η Κίνηση δίνει ζωή», τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, με σκοπό να αναδείξουν τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία, την ευημερία και την ευεξία του ατόμου. Οι αθλητικές δράσεις διεξήχθησαν στο σχολείο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Τα παιδιά της Α΄ και της Β΄ Δημοτικού με ένα παιχνίδι, έδωσαν το έναυσμα για τις αθλητικές δράσεις που διοργάνωσε το σχολείο για την ημέρα. Ακολούθησαν σκυταλοδρομίες με τη συμμετοχή μαθητών των μικρότερων τάξεων, ομαδικά σπορ αλλά και χορογραφίες. Τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα από την κίνηση, τον χορό και το παιχνίδι.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γυμναστής και προπονητής στίβου, Σάκης Καίσαρης, και ο Γιώργος Κωνσταντάρας αθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που παρουσίασε σημαντικούς αθλητές και σημαντικές αθλήτριες της περιοχής μας, που διαπρέπουν στην Ελλάδα και διεθνώς. Ο δάσκαλος και αθλητικός συντάκτης Θέμης Μαντάς, μίλησε στα παιδιά για τον κόουτς και την αθλητική πορεία του ιδίου στον Αλφειό Επιταλίου. Επίσης μίλησε για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας, για τις φιλίες που αποκτάς και τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Ο Κώστας Καλαθάς, ιδρυτικό μέλος του Αλφειού Επιταλίου μίλησε για την προσπάθεια που έγινε και τις δυσκολίες που υπήρξαν σε ένα από τα πρώτα σωματείο Στίβου στην Ελλάδα και την αγωνιστικότητα και την αντοχή που επέδειξαν.
Ο Σάκης Καίσαρης προπονητής στις ομάδες Αλφειός Επιταλίου και Γ. Σ Απόλλων Πύργου, συγκινημένος μίλησε από καρδιάς στα παιδιά, για τα παιδικά του χρόνια στο Επιτάλιο, για τα πρώτα του βήματα στον Αθλητισμό, για τα πρώτα ακόντια που χρησιμοποίησαν και έφτιαχναν μόνοι τους, για τους φίλους που απέκτησε στα στάδια, για την καθημερινή του παρουσία – έως και σήμερα – στο Δημοτικό Στάδιο του Πύργου. Συνομίλησε με τα παιδιά και προσπάθησε να τους εμφυσήσει τη μεγάλη αγάπη του για τον αθλητισμό.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η συγκίνηση περίσσεψε όταν ο κόουτς τιμήθηκε για την σημαντική και πολυετή αθλητική και κοινωνική προσφορά του στον Κλασικό Αθλητισμό. Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του σχολείου, παρέδωσε η Διευθύντρια Ελένη Κουνέλη.
Στον προαύλιο τα παιδιά υπό την επίβλεψη της Αθανασίας Κάνταρου, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και των εκπαιδευτικών τους: Σοφίας Μάμμου, Μαίρης Τσουρούλα, Λυδίας Παρασκευοπούλου, Χρήστου Παπανδρέου, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Ανάμεσα στα άλλα είχε οργανωθεί και η διδασκαλία ενός χορού από τους/τις μαθητές / μαθήτριες στους/στις εκπαιδευτικούς τους για να παίξουν και να χορέψουν όλοι και όλες μaζί. Οι καλεσμένοι μας, έμειναν μέχρι το τέλος να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις δράσεις. Η μέρα έκλεισε με απονομή αναμνηστικών μεταλλίων, που δημιούργησε η εικαστικός μας Γεωργία Διονυσίου με τη βοήθεια της Αγνής Παρασκευά και του Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλου και της Αθηνάς Τζουρμέτη.
Όλοι μας και όλες μας, μαθητές /τριες και εκπαιδευτικοί, παίξαμε και βιώσαμε τη χαρά του αθλητισμού με στόχο όχι τόσο τη νίκη όσο τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την προσπάθεια!
Η ημέρα αφιερώθηκε στο να υπενθυμίσει σε όλους μας, ότι το ΕΥ (ΕΥζειν – Ευτυχία – Ευσυνειδησία – Ευαγωνίζεσθαι – Ευρωστία – Ευημερία – Ευθύνη – ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων