Ζήσε – Αγάπα – Γέλα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις. Συμμετείχαν με δράσεις μέσα από το μάθημα της Γλώσσας, εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε δικά τους πρωτότυπα κείμενα.
Με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και ωριμότητα, τα παιδιά ανέδειξαν τη σημασία του σεβασμού, της αποδοχής και της φιλίας. Μέσα από τις δημιουργίες τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της αλληλεγγύης στο σχολικό περιβάλλον.
Η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση, ενισχύοντας την αξία της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των παιδιών.
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
“Friends don’t fight” (Οι φίλοι δεν μαλώνουν)
H Γ’ τάξη του σχολείου μας αξιοποίησε εκπαιδευτικό υλικό από το μάθημα των αγγλικών και με μαζί με την εκπαιδευτικό των αγγλικών, Αθηνά Τζουρμέτη, και την βοήθεια της δασκάλας της τάξης, Ελένη Γκούτη, δημιούργησαν μια αφίσα με το μότο “Friends don’t fight” (Οι φίλοι δεν μαλώνουν). Η αφίσα απεικονίζει ένα δέντρο με ρίζες που στηρίζονται στην φιλία και κλαδιά τα χέρια των μαθητών της τάξης. Μέσα από αυτή την απεικόνιση οι μαθητές προσπάθησαν να κατανοήσουν την σωστή στάση απέναντι στην βία και τον εκφοβισμό. Αντιλήφθηκαν ότι δεν αρκεί να μην βλάπτουμε τους άλλους αλλά ότι είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργούν θετικές ενεργητικές ιδιότητες όπως η φιλία. Οι αληθινοί φίλοι δεν χτυπούν, δεν κοροϊδεύουν, δεν αποκλείουν και δεν μαλώνουν. Αντίθετα στηρίζουν και υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον.



