η ..επιστροφή μας ! 
Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο ,ακόμα και μετά από ολιγοήμερες διακοπές είναι ξανά μια περίοδος προσαρμογής που απαιτεί προετοιμασία κι επαναφορά των κανόνων . Ο ρόλος των μαμάδων πέρα από την …υλική τους προετοιμασία είναι κυρίως σημαντική ως η ψυχολογική τους προσέγγιση και καθοδήγηση στη ρουτίνα του σχολείου. Έτσι, μεγιστοποιείται μεν η απόδοση στα μαθήματα ,αλλά αυξάνονται κι οι πιθανότητες επιτυχίας κι ευτυχίας των παιδιών , χωρίς γκρίνιες και … μουρμούρα ! 
Θα επιμείνουμε να υπενθυμίσουμε το καθήκον των γονέων να μεριμνούν για την τοποθέτηση ,αλλά και την τήρηση των ορίων αυτών που κατευθύνουν και …προσανατολίζουν τα παιδιά.
Και θα …..ξαναεπιμείνουμε ( γραφικοί πια ) στη ρύθμιση της ώρας του ύπνου. 8-10 τουλάχιστον ώρες ύπνου θεωρούνται απαραίτητες στα μικρά παιδιά , διακόπτοντας τα παιχνίδια , βίντεο, τηλεοπτικές εκπομπές ή ό,τι άλλο τα ερεθίζει και τους προκαλεί υπερένταση και έχει ως συνέπεια την πρωινή κόπωση στο σχολείο. Σταθερή επίσης η ώρα που πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ.
Τέλος , δίνουμε έμφαση στην ικανότητα καλής επικοινωνίας με τα παιδιά μας μετά το χαλαρό πρόγραμμα των διακοπών. Δώστε τους τον απαραίτητο χρόνο να μιλούν όπως κι όσο θέλουν για να εκφραστούν. Δείξτε ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους , στο σχολείο και τις όποιες άλλες δραστηριότητες . Ακούστε τις σκέψεις τους και αφιερώστε χρόνο κάνοντας μαζί πράγματα .
Ευτυχώς τα παιδιά μας επέστρεψαν με μεγάλη συμμετοχή και καλή υγεία , οπότε οι απουσίες είναι λιγοστές σε σχέση με το κύμα ιώσεων του Δεκεμβρίου και όλα φαίνονται ότι θα πάνε καλά και επιτυχημένα . Καλή χρονιά , καλή επάνοδο στις τάξεις !
12/01/2023






























