Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το σχολείο μας αποχαιρέτησε το 2023 με την χριστουγεννιάτικη γιορτή. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α΄και Β΄ τάξεων ετοίμασαν και παρουσίασαν τη γιορτή με σκετσάκια, ποιήματα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Από τη γιορτή δεν μπορούσε να λείπει φυσικά ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα στα παιδιά. Εκτός από τους υπόλοιπους μαθητές, τη γιορτή παρακολούθησαν και οι γονείς των μικρών μαθητών που καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους.

Και φυσικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που μας γλύκανε με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που προσέφερε.

Καλά Χριστούγεννα

και

ευτυχισμένος ο νέος

χρόνος

Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν ένα από τα ελαιοτριβεία του χωριού μας. Εκεί ενημερώθηκαν για την πορεία της ελιάς μέσα στο ελαιοτριβείο. Την αφαίρεση των φύλλων, το πλύσιμο και την έκθλιψη της ελιάς. Στη συνέχεια είδαν τα μηχανήματα, το πιεστήριο, τον διαχωριστή του ελαιολάδου από τα απόβλητα. Τέλος είδαν πώς βγαίνει το καθαρό λάδι.

Πριν φύγουμε μας κέρασαν ψωμάκια με φρέσκο λάδι. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες για την ξενάγηση στο ελαιοτριβείο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος για την ελιά, που θα υλοποιήσει η Δ΄ τάξη.

Πάμε σινεμά (2)

Τη Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου οι Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας πήγαν στον κινηματογράφο της Αμαλιάδας. Εκεί παρακολούθησαν την ξένη ταινία: “Ο Μάρτιν και το μαγεμένο δάσος”.

Παρουσιάζει την προσπάθεια ενός παιδιού να σώσει το δάσος από περιβαλλοντική καταστροφή. Στην προσπάθειά του αυτή έχει την βοήθεια των ξωτικών του δάσους.

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Τα μικρά Κατσίμπο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Γιάννης Αμπεριάδης. Ο Γιάννης Αμπεριάδης είναι μουσικολόγος και δημιουργός των “μικρών Κατσίμπο”.

Τι είναι όμως τα μικρά Κατσίμπο;

Τα Μικρά Κατσίμπο ζουν στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο. Κάθε Κατσίμπο έχει ένα ταλέντο, σχεδόν όλα παίζουν ένα μουσικό όργανο και φυσικά όπως κι εμείς οι άνθρωποι, έτσι κι αυτά έχουν αδυναμίες και φόβους ή μπορεί να έχουν κάποια αναπηρία.

Τα Μικρά Κατσίμπο, δημιούργημα του Γιάννη Αμπεριάδη, είναι ένα πολυμορφικό παιδαγωγικό project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Την παρουσίαση, η οποία γίνεται στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους., παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης, οι οποίοι διασκέδασαν και δημιούργησαν και το δικό τους Κατσίμπο.

Πάμε σινεμά

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου οι τρεις μικρές τάξεις του σχολείου μας πήγαν στον κινηματογράφο της Αμαλιάδας. Εκεί παρακολούθησαν μικρές ξένες ταινίες μικρού μήκους  animation. Ήταν ένα πακέτο ταινιών για μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού σχολείου, με τίτλο: Επιλογές Σύγχρονου animation2.

Οι προβολές αυτές γίνονται στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Εκδρομή στη Φάρμα Ηλείας

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι Α΄, Β΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων “Φάρμα Ηλείας”. Εκεί μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία του εργοστασίου και την παραγωγή των προϊόντων καθώς και  για τη διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος. Στη συνέχεια μας κέρασαν γιαούρτια, σοκολατούχο γάλα και κρέμες. Στο τέλος μας έδωσαν μαγνητάκια και φυλλάδια.

Ύστερα πήγαμε στην εκκλησία της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη. Ανάψαμε κερί στην εκκλησία, είδαμε τις εικόνες και τις αγιογραφίες.

Μετά πήγαμε στο χώρο του Γηροκομείου της Γαστούνης. Εκεί οι μαθητές ένιωσαν την αγάπη και τη φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε στους ηλικιωμένους. Μας μίλησε ο Διευθυντής, ψυχολόγος και κοινωνικοί λειτουργοί. Στο τέλος μας προσέφεραν χυμούς και αναψυκτικά.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και ανυπομονούμε για την επόμενη.