25 Μαρτίου 2019

Γιορτάστηκε και φέτος στο σχολείο μας η επανάσταση του 1821. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, μας παρουσίασαν τα γεγονότα της επανάστασης, αναπαράστησαν σκηνές από τον ξασηκωμό του έθνους και τραγούδησαν, μαζί με όλους τους μαθητές, τραγούδια της επανάστασης.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες για τη δοξολογία στην εκκλησία. Στη συνέχεια έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο, από τους μαθητές, και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του χωριού μας. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του Γυμνασίου Μαρίνα Σμαρνάκη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, που καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις κατά της σχολικής βίας.

Οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν διάφορα βίντεο, ανάλογα με την ηλικία τους. Στη συνέχεια έγιναν συζητήσεις στις τάξεις σχετικές με το θέμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρών τάξεων, μαζί με τις δασκάλες τους, έφτιαξαν πανό με συνθήματα και μηνύματα κατά της σχολικής βίας, τα οποία κρέμασαν στην περίφραξη του σχολείου.