ΤΡΕΧΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ ,ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ…Actionaid: Η δύναμη είναι στο χέρι σου 2021-2022-Έλα μαζί μας!

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος σχολικού έτους υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα   « ΤΡΕΧΕΙ ,ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ…Actionaid: Η δύναμη είναι στο χέρι σου» , το  οποίο  ολοκληρώθηκε με τη παραλαβή των βραχιολιών   από την Αctionaid Ελλάς. 

Σκοπός του προγράμματος ήταν:

Α. Να διαπιστώσουν οι μαθητές μας την αξία του νερού ως αγαθό πολύτιμο για τη ζωή και την ευημερία του ανθρώπου, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και να μάθουν τι συμβαίνει σε χώρες του κόσμου που το νερό λείπει. Η προσέγγιση του θέματος έγινε τόσο διαθεματικά όσο και διεπιστημονικά.

Με αφορμή  “Τα  δικαιώματα των παιδιών”  των  Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων,(Θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη-Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα),τα παιδιά μελέτησαν με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς το θέμα του νερού  όπου παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο, εκφράστηκαν δημιουργικά αποτυπώνοντας τις εμπειρίες τους , έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν σε σχέση με το νερό.

Στη συνέχεια, οι τάξεις Β και Ε-ΣΤ επισκέφτηκαν την τοπική βιβλιοθήκη του δήμου όπου συμμετείχαν σε δράση που οργάνωσε η υπεύθυνη της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Αρτεσιανού, κα.  Βλαχούτα  Ντίνα. Μελετώντας τα κατάλληλα βιβλία  και μέσα από τα μονοπάτια του νερού οι μαθητές μας ταξίδεψαν στον κόσμο αλλά και πίσω στο χρόνο. Γνώρισαν μυθικά πλάσματα, αρχαίους θεούς, διάβασαν για θρύλους και διαπίστωσαν τη δύναμη και την αξία του νερού για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους ποταμούς της περιοχής και στη δραστηριότητα του ανθρώπου γύρω από το νερό, κάτι που οι μαθητές μας αποτύπωσαν σε εικαστικές δημιουργίες.

Β. Να  ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές  και να  δραστηριοποιηθούν  ως ενεργοί πολίτες. Για το λόγο αυτό, συμμετείχαμε στην καμπάνια της  Actionaid «Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ».

Αγοράζοντας ένα βραxιολάκι αξίας 2 ευρώ, ο κάθε μαθητής/τρια γίνεται κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης της Actionaid για καλό σκοπό: για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα έργο ύδρευσης στο Γκιτέσι της Ρουάντας! Τη φετινή χρονιά η Actionaid θα προσπαθήσει  να βοηθήσει τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο, τρεχούμενο νερό! Ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα προσπαθήσουμε να φτάσει η φωνή αλληλεγγύης σε περισσότερους ανθρώπους στη Ρουάντα και να αλλάξουμε την καθημερινότητά τους για πάντα, με μια μόνιμη λύση.

Η συμμετοχή μας στη δράση αυτή ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία μηνύματος στην Αγγλική γλώσσα : Water is the driving force of life! Let’s give our children clean water, let’s give them life! It’s their right! ( Το νερό είναι πηγή ζωής! Ας δώσουμε στα παιδιά μας καθαρό νερό, ας τους δώσουμε ζωή! Είναι δικαίωμά τους).

Ευχαριστούμε την κα Βλαχούτα Ντίνα για την άριστη προετοιμασία και οργάνωση.

Το μήνυμά μας:

actionaid 

  συμμετοχής      IMG 20220407 120352 705     20220322 125223       .jpgInShot 20220316 224613272InShot 20220316 224810253

InShot 20220316 225101798InShot 20220316 225537369

Ένα σχόλιο στο “ΤΡΕΧΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ ,ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ…Actionaid: Η δύναμη είναι στο χέρι σου 2021-2022-Έλα μαζί μας!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.