Στο πλαίσιο υλοποίησης των Δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου» του σχολικού έτους 2014-2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αμπελειών σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Όραμα Αμπελειών», το κέντρο πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν.Πέλλας «Όραμα» και το σύλλογο γονέων των δυο σχολείων ομιλία-ενημέρωση για γονείς με καλεσμένη την κοινωνικό λειτουργό, κυρία Ιωακειμίδου Μαρία για να μιλήσει για τα εξής θέματα: Όρια-Λογικές συνέπειες και Πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας των Αμπελειών. Τα θέματα επιλέχτηκαν από τους ίδιους τους γονείς των μαθητών μετά από πρόσκλησή τους να αποφασίσουν έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά θέματα.Θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε σε αυτήν.
Με αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχή βροχή) πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών του σχολείου μας που με προθυμία αποφάσισαν να παρελάσουν και να καταθέσουν στεφάνια για τους πεσόντες ήρωες της επανάστασης του 1821. Μπράβο παιδιά , ήσαστε υπέροχα!!!! Ευχαριστούμε τις κυρίες Στεφανίδου Ελένη, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και τις υπόλοιπες δασκάλες για τη συνοδεία στην παρέλαση του χωριού, την κα Χατζόγλου Ελένη, εκπαιδευτικό γερμανικής γλώσσας του σχολείου μας για τη συνοδεία της σημαίας στην παρέλαση στα Γιαννιτσά, την κα Λόλιου Ελένη για την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας και τους Κατσαφυλλούδη Δημήτριο, Χατζηαντωνίου Παναγιώτη και Τζάρα Χρήστο για τη μκροφωνική εγκατάσταση και στολισμό του ηρώου.
🙂 😛 😉 😀 😆 🙄 😮
η παρέλαση στα Γιαννιτσά, Το σχολείο μας περνάει στο 4:48 λεπτό του παρακάτω βίντεο:
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και γεμάτη συναίσθημα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη διπλή γιορτή, αυτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επανάστασης του 1821.
Η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε, όπως πάντα, με το μουσικό της, κο Παπαδόπουλο Αντώνη, που τον ευχαριστούμε πολύ για τη δουλειά του στο σχολείο τόσα χρόνια! Έγινε αναπαράσταση του Ευαγγελισμού με μαθητές της Β’ τάξης που οφείλουμε να τους συγχαρούμε και ανέβηκε το θεατρικό της έκτης τάξης που ήταν ελεύθερη διασκευή του βιβλίου του Κώστα Ασημακόπουλου “η Αλτάνα της Πάργας” που πραγματικά συγκίνησε τους παρευρίσκοντες.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της χορωδίας, των β’ και δ’ τάξεων για τη συμμετοχή τους στα θεατρικά και φυσικά ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους μαθητές της έκτης για τις αξέχαστες ερμηνείες και στη δασκάλα τους κα Παρλακίδου Αλεξάνδρα για το σενάριο, μουσική επιμέλεια, οργάνωση, σκηνικά και συντονισμό με ακούραστες πρόβες για αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα αυτής της εξαιρετικής γιορτής.
Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κατσαφυλλούδη Δημήτριο για την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού, την κα Τσιρίκα Ιωάννα για την διακόσμηση της αίθουσας, την κυρία Στεφανίδου Ελένη για τους υπέροχους παραδοσιακούς χορούς του τέλους, όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την βοήθειά τους σε ό,τι χρειάστηκε, τον Πάτερ Θεόδωρο Περπερίδη για την παραχώρηση της αίθουσας και των εικόνων, την Πρεσβυταίρα για τα υπέροχα σκηνικά και τη βοήθειά της σε πολλά άλλα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελειών για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών και την κα Ραμπούση Αικατερίνη για την καθαριότητα της αίθουσας.
Και του χρόνου με υγεία και παρόμοια επιτυχία…
Σχόλια/Πλοκή θεατρικού : Η κυρά Αλτάνα, μια μάνα με εννιά κόρες, έζησε τα χρόνια της τουρκοκρατίας στην Ήπειρο, στην Πάργα. Δύσκολα χρόνια, φτώχεια, βαρύς ο ζυγός της σκλαβιάς. Ο άντρας της σκοτώθηκε στον πόλεμο, εκείνη μόνη με τα μικρά παιδιά της. Τα χρόνια πέρασαν, οι κόρες μεγάλωσαν και μια, μια φεύγουν, ακολουθώντας τη μοίρα τους . Εκείνη έμεινε μόνη, βλέπει τα βράδια σαν σε όραμα τις κόρες, τον αγώνα τους στη ζωή , και την Πάργα που προσπαθεί να ελευθερωθεί…
Αλτάνα της Πάργας Αλτάνα κυρά,
γύρνα πίσω και σύναξε τις φευγάτες σου κόρες.
Αλτάνα της Πάργας Αλτάνα κυρά,
γύρνα πίσω και ψύχωσε τις μεγάλες σου ώρες.
Μη ζητάς λιποτάκτη στον καπνό και τη στάχτη,
την Αλτάνα να βρεις.
Και την Πάργα μην ψάχνεις μεσ’ το θάμπος της πάχνης,
ρημαγμένη να δεις.
Πάρε φως στη θωριά σου και στην Πάργα βαθιά σου
την Αλτάνα θα ζεις.
Τα στεφάνια για τους πεσόντες ήρωες του ’21 στο ηρώο του χωριού μας ήταν χειροποίητα και τα κατασκεύασαν οι γονείς των μαθητών μας. Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την προθυμία τους στο κάλεσμα του σχολείου και ιδιαιτέρως τις κυρίες Μελετιάδου Ελευθερία, Παπαδοπούλου Κατερίνα, Αθανασίου Ελένη και Λίνα Παναγιώτα για τον κόπο τους και τη δεξιοτεχνία τους το πρωινό της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2015 . Η πρώτη τάξη τις επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους για να δει από κοντά πώς φτιάχνονται…. 🙂 😛 😉 😀
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.