Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου με θεματική ενότητα τις “Πρώτες Βοήθειες”και του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης της γ’ τάξης με θέμα “Υγιεινή μαθητών” με εκπαιδευτικό της τάξης,τον κύριο Χατζηαντωνίου Παναγιώτη, προσκλήθηκαν διασώστες και μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφτούν οι κύριοι Μποζαζούδης και Σιόντας για να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πώς να προσφέρουν στον εαυτό τους και στους άλλους τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις μικροτραυματισμών, αιμορραγίας, ρινορραγίας (αίμα από μύτη), δάγκωμα φιδιού, λιποθυμίας, ραγίσματος οστών κ.α. Τέλος οι μαθητές των δ’,ε’ και στ’ τάξεων έλαβαν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο για εφαρμογή διασωστικών ενεργειών σε περίπτωση ανακοπής και καρδιαναπνευστικών επεισοδίων. Ευχαριστούμε πολύ για την απλή και κατανοητή ενημέρωση τους διασώστες και, αν κρίνουμε από το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών, ο στόχος όλων επιτεύχθηκε: να μη χρειαστεί ποτέ αλλά αν κάτι γίνει πλέον γνωρίζουμε με ποια σειρά και τι πρέπει αλλά και τι δεν πρέπει να κάνουμε….
Προσκλήθηκαν ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ να γράψτε……οι τραυματιοφορείς είναι ΜΟΝΟ στα νοσοκομεία…..παρακαλώ να το διορθώσετε με την σωστή ορολογία.
Μπραβο για τις ενεργειες σας αυτες…..αξιζουν πολλα μπραβο…. 🙂
μας επισκέφτηκαν μέχρι σήμερα…και τους ευχαριστούμε:
από πού είναι οι επισκέπτες μας…
Σαν σήμερα
21/2: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα. - Σχετικές αναρτήσεις
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή
…….”προσκλήθηκαν τραυματιοφορείς”
Προσκλήθηκαν ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ να γράψτε……οι τραυματιοφορείς είναι ΜΟΝΟ στα νοσοκομεία…..παρακαλώ να το διορθώσετε με την σωστή ορολογία.
Μπραβο για τις ενεργειες σας αυτες…..αξιζουν πολλα μπραβο…. 🙂