Πασχαλινές κατασκευές Μεγάλης Εβδομάδας

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές

1) Ζωγράφισε πετρούλες – βοτσαλάκια, γυάλινα μπουκάλια ή ποτήρια με ό,τι πασχαλινό σχέδιο θέλεις (πασχαλίτσες, λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, αυγά, κεράκια)

Χρειάζεσαι νερομπογιές, τέμπερες, μαρκαδόρους, λαδομπογιές ή πλαστικό χρώμα

2) Φτιάξε διακοσμητικές πασχαλινές κουλούρες

Χρειάζεσαι 1/2 κιλό αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλιά σούπας αλάτι. Ζύμωσε σε μια βαθιά λεκάνη τα υλικά. Μόλις σφίξει το ζυμάρι, το πλάθεις σε σχήμα πλεξούδα ή κουλούρα και τη στολίζεις με λουλουδάκια και πουλάκια από το ίδιο ζυμάρι. Ζεσταίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και την ψήνεις για 40′-60′. Όταν κρυώσει, μπορείς να τη χρωματίσεις με νερομπογιές κι έπειτα να κρεμάσεις με μια υφασμάτινη κορδέλα ένα μικρό σταυρό ξύλινο ή από ζυμάρι. Από πάνω τελειώνεις με έναν κόκκινο-πράσινο μεγάλο φιόγκο.

3) Φτιάξε λουλουδένια αυγοθήκη μαργαρίτα

Χρειάζεσαι χάρτινες αυγοθήκες και χρώματα (πλαστικό χρώμα ή τέμπερες) και πινέλο. Κόψε προσεκτικά μία-μία θήκη έτσι ώστε να της μείνουν στο πλάι τ’ αυτάκια. Πάρε ό,τι χρώμα θες και με το πινέλο βάψε την κάθε θήκη μέσα έξω. Άφησε λίγες ώρες τις θήκες να στεγνώσουν. Σχεδίασε, κόψε και χρωμάτισε μια μαργαρίτα με διάμετρο 10 εκατοστών περίπου και τοποθέτησέ την κάτω από την αναποδογυρισμένη θήκη. Μέσα στη θήκη βάλε το αυγό σου.

(Από το βιβλίο «Πάσχα ελληνικό», εκδόσεις Ακρίτας)

 

Για περισσότερες ιδέες δες παρακάτω:

16 + 1 υπέροχες πασχαλινές κατασκευές για να φτιάξετε με τα παιδιά

Πασχαλινές κατασκευές

Πλέκουμε το δικό μας καλαθάκι

5 + 1 πασχαλινές κάρτες με τα πατρόν τους!

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Πρωτότυπες κατασκευές για το Πάσχα από χαρτί

Συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες

 

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!!!