21c2e5ff 3031 4db3 856b a033a87ca13c

Σήμερα Παρασκευή 1/3/2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη δράση ΣυνΕκπαίδευσης στην Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή με συμμετοχή των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των δύο Ειδικών σχολείων της Σαντορίνης (Ειδικό Δημοτικό σχολείο Φηρών & Ε.Ε.ΕΕ.Κ. Θήρας) στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) με την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Τσουμπρή ιδρυτή του “Τζάμπολ Αγάπης”. Η εκδήλωση ΣυνεΕκπαίδευσης υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης.
Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και την τιμή να συμμετέχει το σχολείο μας στην όμορφη αθλητική εκδήλωση συνεκπαίδευσης και για όλες τις ευχάριστες εκπλήξεις προς τη μαθητική μας κοινότητα. Οι μαθητές/τριές μας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή κ. Γιάννη Τσουμπρή, να χαρούν το παιχνίδι της καλαθοσφαίρισης και να βιώσουν θετικά συναισθήματα μέσω αυτής της αθλητικής τους εμπειρίας.
Συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό των δύο σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του νησιού της Σαντορίνης που με τη σημερινή δράση ΣυνΕκπαίδευσης για άλλη μια φορά υποστήριζαν υποδειγματικά τους μαθητές/τριες των σχολείων με στόχο την επιτυχία και τα χαμόγελα των παιδιών.
Στην εκδήλωση μάς τίμησαν με την παρουσία τους μέλη των θεσμικών και τοπικών φορέων της Θηραϊκής κοινωνίας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τις κερκίδες του αθλητικού κέντρου και μαζί με εμάς τους εκπαιδευτικούς καμάρωσαν τις σημαντικές επιτυχίες των παιδιών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι μάς τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θήρας κ. Νίκος Κατσίπης, η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Άννα Γαβαλά, η Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.ΕΕ.Κ. Θήρας κ. Βαλεντία Δαμίγου και η Δημοσιογράφος του Volcano TV κ. Γεωργία Δίελα.
Ευχαριστούμε θερμά, τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης κ. Βαλάντη Βλαβιανό για όλη την άψογη διοργάνωση καθώς επίσης ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή κ. Γιάννη Τσουμπρή για τη συνεργασία, πολύτιμη παρουσία και καθοδήγηση του συνόλου των μαθητών/τριών μας στο παιχνίδι της καλαθοσφαίρισης. Όλοι οι μαθητές/τριες έλαβαν υπερήφανοι τα διπλώματα συμμετοχής τους, μετάλλια, κασκόλ της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης και μπάλες καλαθοσφαίρισης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρξε γενναιόδωρο κέρασμα προς τη σχολική κοινότητα. Η μετακίνησή μας προς το αθλητικό κέντρο και αντίστροφα προς το σχολείο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης με το ΚΤΕΛ Θήρας και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και την ασφαλή μας μετακίνηση.
Τέλος, εστιάζουμε ιδιαίτερα τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Ιωάννη Κουλελή που με την προθυμία του και την αποτελεσματική του υποστήριξη μέσω της ιδιότητάς του ως Πρόεδρος του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Θήρας, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και αξιέπαινες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς που προάγουν την ευαισθητοποίηση ως προς την αποδοχή της διαφορετικότητας των μαθητών/τριών και ευρύτερα ατόμων με αναπηρία, τη διαμόρφωση στάσεων σεβασμού, την άρση των προκαταλήψεων και εν τέλει στην ανάπτυξη της ενταξιακής κουλτούρας και συμπερίληψης στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του  Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Θήρας σημαντικός αριθμός παιδιών από τη μαθητική μας κοινότητα συμμετέχουν δωρεάν στις προπονήσεις του Τζάμπολ Αγάπης κάθε Σάββατο στο ΔΑΠΠΟΣ Θήρας στις 13:30 μμ με την συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης της Σαντορίνης.