Στο σχολείο μας έγινε η τελευταία παράδοση ανακύκλωσης για φέτος. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που για μια άλλη χρονιά απέδειξαν τον ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου.
Μήνας: Απρίλιος 2025
Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων
Μια μοναδική εμπειρία !!!!
Οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας στις 1-2 Απριλίου 2025 επισκέφθηκαν την Αθήνα, στα πλαίσια του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων της Βουλής των Ελλήνων.Η επίσκεψη συνδιοργανώθηκε με τα Δημοτικά Σχολεία Πέτα, Γραμμενίτσας, Κιρκιζατών και Κορφοβουνίου.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους πλανήτες και τους δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος μέσα από την παράσταση «Πέρα από τη Γη».
Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης θαύμασαν από κοντά τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες.
Ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης και έμαθαν για την ιστορία της αρχαίας Αθήνας και της Ελλάδας παρατηρώντας τα εκθέματα
Ο κ. Στύλιος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας υποδέχθηκε κατά την άφιξή μας στη Βουλή.
Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος για την ιστορία του εμβληματικού αυτού κτιρίου,την ιστορία της Ελλάδας και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για μικρό χρονικό διάστημα ως θεατές στα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση.
Μια μοναδική εμπειρία για όλους!!!!!!!!!
Τελικός Kids Save Lives
Συγχαρητήρια Παναγιώτη και Άγγελε, Άγγελε και Παναγιώτη
https://photos.google.com/photo/AF1QipOPCUc426YkiSHKFiKfjbvo60sE–sVDKFA24LY
KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2025
https://www.facebook.com/100003846656965/videos/pcb.3116798498458341/1054259193365354
https://photos.google.com/photo/AF1QipOPCUc426YkiSHKFiKfjbvo60sE–sVDKFA24LY
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Youth Theatre on Air
“Όρνιθες”
Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΙΡΑΝΤΑ
Ποιος φοβάται το τέρας της ντουλάπας; Πού κρύβεται και γιατί δεν το βρίσκει κανείς; Η τρομερή Μιράντα είναι σίγουρη πως βρίσκεται στην τσέπη της κόκκινης ζακέτας, αλλά οι γονείς της δεν το βρίσκουν ποτέ. Τι είναι όμως αυτή η φωνή που ακούγεται από εκεί και γιατί είναι τόσο τρομαγμένη;
Σήμερα στην τάξη μας στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας διαβάσαμε το παραμύθι «Η τρομερή Μιράντα» της Γ. Θεοδώρας Κατσίφη. Ένα παραμύθι γεμάτο φαντασία και συναίσθημα. Ένα τέρας κρυμμένο στην τσέπη μιας κόκκινης ζακέτας… ή μήπως κάτι άλλο;
Μέσα από τη μικρή Μιράντα και τους φόβους της, ήρθαμε σε επαφή με εκείνες τις αόρατες φωνές που μόνο τα παιδιά –και όσοι ξέρουν να ακούν– μπορούν να καταλάβουν. Αναρωτηθήκαμε τι σημαίνει στ’ αλήθεια ο φόβος; Μερικές φορές, το “τέρας” δεν είναι παρά μια ανάγκη για αγκαλιά.