Κριτική εφημερίδας

ενα τευχος της εφημερίδας ειναι:

alithia10_05_13

Παρουσίαση Πολιτιστικού Προγράμματος ΓΕΛ Ορχομενού

Δυστυχώς το αρχείο της παρουσίασης που έγινε στο σχολείο μας στις 14 Μαϊου  δεν ανεβαίνει εδώ οπότε βλέπετε μόνο το σύντομο βίντεο που προβλήθηκε στο τέλος. Το επιμελήθηκε μια από τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με το λίγο φωτογραφικό υλικό που υπήρχε και πολύ καλή διάθεση!!!

Βίντεο(εφημερίδα)

Αγαπητοί Συνάδελφοι καλημέρα,
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας ολοκληρώνεται και οι συνεργασίες των σχολείων σας παίρνουν την τελική τους μορφή έως 13/05/13. Σχετικά με την ανάρτηση των σχολίων ,να υπενθυμίσουμε πώς είναι απαραίτητα καθώς είναι καθοριστικά για το σκοπό του προγράμματος και το ύφος της εφημερίδας .

Οι προοπτικές της ηλεκτρονικής εφημερίδας των μαθητών σας είναι οι εξής:
  • Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό μαθητικής εφημερίδας και περιοδικών που η εφημερίδα »ΤΑ ΝΕΑ» διεξάγει κάθε έτος. Η ενδεχόμενη συμμετοχή αφορά το 2013-2014. Επισυνάπτω το σχετικό λίνκ: http://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/diagwnismoi/1428-panellhnio-mathitikos-diagwnismos-efhmeridwn-periodikwn.html
  • H πραγματοποίηση ημερίδας με αντικείμενο την δημιουργηθείσα ηλεκτρονική εφημερίδα με συμμετοχή και των μαθητών , αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εφόσον εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν καινοτόμα στοιχεία στο πρόγραμμα με το οποίο ασχοληθήκατε που θα ήταν χρήσιμο να προβληθούν ως καλή πρακτική στην σχολική μας κοινότητα. Ως εκ τούτου , είναι χρήσιμο να εκφράσετε τις απόψεις και τις σκέψεις σας σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ημερίδας και της σκοπιμότητας που εσείς αναγνωρίζετε σ’ αυτήν.

Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους,
Ειρήνη Παπαδάκη, Σχολ. Σύμβουλος ΠΕ13

Οδηγίες για τη σύνταξη Εφημερίδας

Σχετικά με τη σύνταξη της Εφημερίδας μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω σύνδεσμο για σχετική ενημέρωση.

http://schoolpress.sch.gr/help/

Όσοι από τους συναδέλφους χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση, μη διστάσετε να τηλ στο ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Φθιώτιδας στο 22310-32335

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Δήμος

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους πως εκτός από τα σχολεία :
  • της Στυλίδας και της Αταλάντης που οι συνάδελφοι ανέλαβαν το πρόγραμμα στα πλαίσια του μαθήματος της ΚΠΑ και δούλεψαν γι’αυτό εντός του 2ώρου ή μονόωρου μαθήματος τους και
  • του σχολείου του Κερασοχωρίου όπου το πρόγραμμα εντάχθηκε στις Ερευνητικές Εργασίες
σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι συνάδελφοι ανέλαβαν το πρόγραμμα ως Πολιτιστικό πρόγραμμα και αυτό , όπως όλοι γνωρίζουμε ,σημαίνει ένα πρόσθετο εβδομαδιαίο δίωρο εκτός των ωρών διδασκαλίας.

Αποτίμηση του προγράμματος(Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας).

Ολοκληρώθηκε και το τρίτο ιστολόγιο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήσαμε, αναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η συνεργασία  με τους αξιότιμους συναδέλφους κο.Ντερέκα και κο.Βλάστο , ήταν επικοδομητική.

Οι μαθητές  προσπάθησαν να είναι αποτελεσματικοί  στο ρόλο του αρθρογράφου, επιλέγοντας θέματα που αφορούν τους νέους .

Τα κείμενα ήταν αρκετά,  ιδιαίτερα από  το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μείνουν ασχολίαστα.

Παρ»όλα αυτά το ενδιαφέρον των μαθητών  να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους και να ανταλλάξουν απόψεις ήταν σημαντικό.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία αποφασίσαμε αρχισυντάκτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα να είναι ο κο. Ντερέκας  από  το Μ .Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφο που δέχθηκε να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο και δεσμεύομαι να βοηθήσω όσο και όπως μπορώ.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.Ευελπιστούμε το αποτέλεσμα να είναι  επιτυχές.

Ψευτούρα Αργυρώ ΠΕ13. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.

Scoop it(Δημοσιογραφική επιτυχία)

Η εφημερίδα του σχολείου μας στην πρώτη σελίδα του πανελλήνιου σχολικού δικτύου στη θέση :

GR edu.

Curated by Greek Network

Scoop it

Το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, δημοσιεύει σε πρώτη αποκλειστική είδηση με τη μορφή εφημερίδας μικρού σχήματος(tabloid), την αφίσα πρόσκληση που αναρτήθηκε στην εφημερίδα του σχολείου μας <ΜΙΚΡΟΙ αρχισυντάκτες>.

Αθανάσιος Βαγενάς

2ο ΓΕΛ Καρδίτσας

Ηλεκτρονικά Σχολικά περιοδικά και εφημερίδες

Νέα Υπηρεσία

Ηλεκτρονικά Σχολικά Περιοδικά & Εφημερίδες
σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων
http://schoolpress.sch.gr

Αξιότιμοι κύριες και κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί

Το μήνυμα αυτό αφορά την αρχική αναγγελία της νέας υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών και Εφημερίδων που θέτει σε λειτουργία το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η ενημέρωση αυτή έχει σκοπό τη διατύπωση παρατηρήσεων, σχολίων, και προτάσεων από την πλευρά σας. Θεωρούμε ότι η υπηρεσία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα. Για το σκοπό αυτό οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις σας μας βοηθούν και τις αναμένουμε με ενδιαφέρον στο info@sch.gr

Παρατηρήσεις εκτιμήσεις συμπεράσματα.

Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου ιστολογίου. Μέχρι στιγμής οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων(Μουσικό σχολείο Καρδίτσας-Γυμνάσιο Αταλάντης), ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους αλλά και στις προδοκίες του προγράμματος . Τα θέματα βέβαια με τα οποία  ασχολήθηκαν  ήταν πολλά  με αποτέλεσμα πολλά από αυτά  να μην σχολιαστούν.

Διαπιστώνω ότι τα παιδιά μέσα από τις δημοσιεύσεις τους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν να πρωτοτυπήσουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους.

Η ομάδα του Γυμνασίου Αταλάντης δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθεί με το πρόγραμμα αφού  οι περισσοτεροι μαθητές συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα του Σχολείου.Μάλιστα κάποιοι  από αυτούς  οι περισσότερο υπεύθυνοι και εργατικοί  έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους.

Το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον αλλά χρειάζεται πολύ  διαθέσιμο χρόνο.Με καλή διάθεση όμως  όλα μπορεί να γίνουν.

Το Γυμνάσιο Αταλάντης  θα είναι ο εκδότης του τρίτου ιστολογίου  και θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα

δικαιώματα και τον ρόλο του ενεργού πολίτη .

Ψευτούρα Αργυρώ.

Aποτίμηση της πορείας του προγράμματος

Τελειώνοντας το δεύτερο ιστολόγιο μπορούμε να καταθέσουμε μερικές σκέψεις και προβληματισμούς για την πορεία του προγράμματος . Κατ» αρχήν είναι γεγονός πως πρώτη φορά και εγώ και τα παιδιά συμμετείχαμε σε πρόγραμμα που να απαιτεί τόσο ευρεία χρήση υπολογιστών. Αυτό οδήγησε τα παιδιά σε μεγαλύτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την ευκαιρία να λειτουργούν σε ένα όσο γίνεται ασφαλές διαδικτυακό  περιβάλλον όπως είναι το sch.gr.Bέβαια  οι γνώσεις που απαιτούνταν για την ηλεκτρονική  προετοιμασία του όλου προγράμματος  ήταν αρκετά αναβαθμισμένες πράγμα που έκανε απαραίτητη τη συνδρομή της πληροφορικού του σχολείου μας. Για μένα  όμως ήταν μια πρόκληση να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στους υπολογιστές . Όσο αφορά τη συγγραφή των άρθρων τα παιδιά αρχικά ήταν πρόθυμα να γράφουν και να δημοσιεύουν άρθρα. Αξιόλογο να αναφερθεί είναι το γεγονός πως κάποια παιδιά αγόρασαν εφημερίδες με σκοπό να αντλήσουν υλικό για τα άρθρα που ήθελαν να γράψουν. Η θεματολογία των άρθρων μας προβλημάτισε βέβαια λίγο γιατί οι «δημοσιογράφοι» μας  είναι ακόμα στο Γυμνάσιο αλλά και γιατί στο σχολείο μας που είναι πιλοτικό η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή είναι μονόωρο μάθημα.Πιστεύω βέβαια πως το ενδιαφέρον  των παιδιών και η δική μου συνδρομή,  μας έχουν οδηγήσει σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Copyright © editors-critical viewers          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top