Κάθε χρόνο, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος καλεί ενδιαφερόμενους, που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε εραστιχενικά με τη συγγραφή κινηματογραφικού σεναρίου, να πειραματιστούν και να δοκιμαστούν στον διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου που διοργανώνει. Μάλιστα, ο διαγωνισμός διενεργείται σε πολλαπλά επίπεδα: α) πρωτότυπου σεναρίου για ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, β) πρωτότυπου σεναρίου μυθοπλασίας για ταινία μικρού μήκους, γ)διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους, δ) διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μικρού μήκους.
Ένα από τα σενάρια που πέτυχαν στον 6ο Διαγωνισμό της ΕΣΕ και για το έτος 2019, στην κατηγορία “Πρωτότυπο Σενάριο Ταινίας Μεγάλου Μήκους” ήταν και το “ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΝ”, το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση. Ένα αγαπημένο δημιούργημα μυθοπλασίας, γέννημα της φαντασίας, το οποίο εμπνέεται από τις απαρχές του κινηματογράφου, την ιστορία της θαυματουργής αυτής ανθρώπινης εφεύρεσης, και συγκεκιρμένα την πρώτη εμφάνισή του στη Βέροια. Πλασμένο με μεράκι και αγάπη, το “Βεροιώτικον” πέτυχε και η Ένωση τίμησε την προσπάθεια με το 2ο Βραβείο.
Είναι η τρίτη φορά που η ΕΣΕ τιμά συγγραφικό μου εγχείρημα. Η πρώτη φορά ήταν με το διασκευασμένο σενάριο για ταινία μικρού μήκους “Να χάνεται ο ανθός” (1ο βραβείο, 2015) και η δεύτερη φορά με το πρωτότυπο σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους “Unyieldingly Greek” (3ο βραβείο, 2016).
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή