Σχολικό Ημερολόγιο

Αξιοποίηση πολυμεσικού υλικού με χρήση Τ.Π.Ε. για την ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (e-learning) ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές δημοτικού

1/4 Πρωταπριλιά

Απρ 20201

Πρωταπριλιά

 

Έτοιμοι για την πιο έξυπνη διαδικτυακή πλακίτσα;

Πείτε κανένα αστείο γιατί η κατάσταση είναι σοβαρή… 


Κατά την 1η Απριλίου συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Γιατί άραγε καθιερώθηκε να λέμε ψέματα αυτή τη μέρα και πόσο αθώα μπορεί να είναι;

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες. Μπορείτε να τις βρείτε πατώντας στην ιστοσελίδα Σαν Σήμερα

Το έθιμο στην Ελλάδα
Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. 


Αυτή τη μέρα οι ψευτιές θα είναι πολλές και επιτρέπονται αρκεί να μην βάζουν κάποιον σε κίνδυνο και να μην πληγώνουν. Οι καλοπροαίρετες έχουν σκοπό το χιούμορ ενώ κάποιες άλλες τον εκφοβισμό. Προσοχή λοιπόν!

Ψηφοφορία

Ψήφισε στον πίνακα που ακολουθεί με θετική ψήφο (χεράκι αποδοχής) και αρνητική ψήφο (χεράκι απόρριψης) ανάλογα αν πιστεύεις ή όχι την είδηση για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ:
Εσύ λες ψέματα; Είναι κάποια θέματα αθώα; Το καταλαβαίνεις όταν οι άλλοι σου λένε; Παρακάτω θα παρακολουθήσεις μία ιστορία και θα σκεφτείς γιατί δεν πρέπει να λέμε ψέματα. Πάτησε για να δεις το Αυγό του Σίλα εδώ

Κατά την άποψή μου το ένα ψέμα φέρνει το άλλο, η στάση του σώματός μας (χαμηλό βλέμμα, χέρια κοντά στο στόμα, ταχυκαρδία, νευρικότητα) και η μνήμη μας προδίδουν. Έπειτα μπορεί να πληγώσουμε αυτούς που μας αγαπούν και το πιθανότερο να μη μας εμπιστευτούν ξανά.
Όμως, υπάρχουν κάποιες φορές που επιτρέπεται να πούμε ψέματα για λόγους ευγένειας, όπως για παράδειγμα όταν η άποψή μας μπορεί να στενοχωρήσει κάποιον που αγαπάμε για τα μαλλιά, τα ρούχα του κλπ.
Σίγουρα πάντως πρέπει να λες την αλήθεια στους γονείς σου για παράδειγμα όταν δε θες να πας κάπου, όταν δεν καλύπτονται οι ανάγκες σου και όταν θες να διακόψεις μία σχέση, οπότε είναι καλύτερα να είσαι ειλικρινής για τα αισθήματά σου.

Εσένα ποια η άποψή σου; Σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να λέμε ψέματα και σε ποιες την αλήθεια;


Θυμάσαι τι πάθαινε ο Πινόκιο όταν έλεγε ψέματα;

Δες το βίντεο με το παραμύθι εδώ

Υ.Γ.1  Το έξυπνο χιούμορ είναι μεγάλο προσόν! Το να κάνεις τον άλλο να γελάει ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι μεγάλο ευτύχημα. Να προκαλείς πάντα χαρά στους γύρω σου. Μοιράσου μαζί μας  μια ωραία πλάκα που έκανες ή σου έκαναν!!!

Υ.Γ. 2 Λόγω του περιορισμού στο σπίτι το πιθανότερο να νιώσουμε αρκετές φορές “αρνητικά συναισθήματα”. Ακολουθήστε τις συμβουλές της σχολικής ψυχολόγου Αγγελικής Λιάπη στο blog Ιδέες για δασκάλους και … “Πείτε ένα ψέμα στον εαυτό σας.”

Ψεματα που λέμε στον εαυτό μας από Ναι μπορώ (Ξενάκης) εδώ

Στις πηγές παραπέμπουν οι σύνδεσμοι.

Καλωσορίζουμε τον Απρίλη, μ’ ένα μικρό ψέμα στα χείλη……(το έθιμο της Πρωταπριλιάς)

https://xromatistitaxi.blogspot.com/2020/04/blog-post_1.html?m=1

 

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Νυχτοκάματα…

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Μουσική επένδυση

Background audio track provided by Noises.Online under a CC 3.0 BY license.
Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων