Καθαρίζοντας το σπίτι, λερώνοντας τον πλανήτη;

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας (project) της Α’ Λυκείου, κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2015 – 2016, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις των χημικών απορρυπαντικών στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και να κάνουμε μια έρευνα με θέμα το βαθμό επίγνωσης των μαθητών και των γονέων τους σχετικά με τις επιπτώσεις των απορρυπαντικών.

 

Στην εργασία αυτή, παραθέτουμε:

  • Γενικά στοιχεία για τα απορρυπαντικά (ορισμός, ιστορικά στοιχεία, συστατικά και χημικές ουσίες που περιέχουν, τρόπος δράσης).
  • Τις επιπτώσεις της απόρριψης των χημικών αποβλήτων (εργοστασιακών λειμμάτων από τα εργοστάσια παραγωγής των απορρυπαντικών και οικιακών λειμμάτων) στο φυσικό περιβάλλον (υδροφόρος ορίζοντας, ατμόσφαιρα, έδαφος – υπέδαφος), την πανίδα και τη χλωρίδα.
  • Τρόπους μείωσης των χημικών απορρυπαντικών που χρησιμοποιούμε.

 

Επίσης, παρουσιάζουμε την έρευνα που κάναμε: το ερωτηματολόγιο που δώσαμε προς απάντηση, τα διαγράμματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις και τα συμπεράσματα που βγάλαμε.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε την εργασία ( project_Α_απορρυπαντικά_εργασία ) και την παρουσίαση ( project_Α_απορρυπαντικά_παρουσίαση ).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση