Run Marco – Τρέξε Μάρκο (& Σοφία!)

https://runmarco.allcancode.com/

Η εξέλιξη της υπολογιστικής ικανότητας των παιδιών, τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη, η επίλυση απλών και σύνθετων προβλημάτων και η εφαρμογή κατάλληλων αριθμητικών πράξεων για τον υπολογισμό λύσεων σε μαθηματικά προβλήματα. Οι ικανότητες αυτές θεωρούνται εφόδια στη μάθηση σε μια εποχή που διαμορφώνεται μέσω της τεχνολογίας και έχουν σχέση με τον προγραμματισμό.

Η εκπαιδευτική εφαρμογή Run Marco μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγική δραστηριότητα στον προγραμματισμό για παιδιά από 6 ετών. Η εφαρμογή αυτή ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2014 και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες, βοηθώντας τα παιδιά να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού.

Οδηγίες: Χρησιμοποιώντας μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, καθοδηγείτε τον ήρωα του παιχνιδιού, τον Μάρκο (ή τη Σοφία) – που απομακρύνθηκαν από τους φίλους τους – βήμα βήμα, προκειμένου να λύσουν τους «γρίφους» και να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό μέσα στο δάσος!

Είναι διαθέσιμη εφαρμογή και για Android Tablet από το Google Play και για ipad από το App Store.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες εντολές από τη λίστα (πλακίδια), ας εξερευνήσουμε προγραμματίζοντας, παρέα με το Μάρκο και τη Σοφία!