Sp-Studio και φτιάξε το δικό σου ήρωα κόμικ!

Με τη διαδικτυακή εφαρμογή spStudio, φτιάχνουμε ήρωες για ιστορίες κόμικ και τους αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας.

Κάνουμε κλικ στο χαρακτήρα για να του αλλάξουμε χρώμα, χαρακτηριστικά προσώπου και εφέ.

Στα εικονίδια κατηγοριών προσθέτουμε περισσότερα αντικείμενα στην εικόνα (ρούχα, αξεσουάρ, στυλ μαλλιών, φόντο και περισσότερα).

Με το εικονίδιο «Μολύβι» αφαιρούμε όσα δεν χρειαζόμαστε και με το εικονίδιο «Δισκέτα» αποθηκεύουμε (download) την εικόνα μας.

Καλή Διασκέδαση!

Myoctocat – Δημιουργούμε ένα «φανταστικό» γατούλη.

Με τη φαντασία μας οδηγό, με τη διαδικτυακή εφαρμογή myoctocat δημιουργούμε ένα γατούλη, αλλάζοντας χρώματα στο σώμα, το πρόσωπο (μάτια, στόμα, μαλλιά), ρούχα-παπούτσια-καπέλα-γυαλιά, αξεσουάρ και αντικείμενα.

Τη δημιουργία μας μπορούμε να την αποθηκεύσουμε (printscreen / Λήψη Στιγμιότυπου) ή να τη στείλουμε στο email μας.

Καλή Διασκέδαση!

Θεοί του Ολύμπου – Φωτόδεντρο

Φωτόδεντρο – Οι Θεοί του Ολύμπου

Διαδραστικές παρουσιάσεις πληροφοριακού υλικού για τους θεούς του Ολύμπου. Στόχος των μαθησιακών αντικειμένων είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική μυθολογία.

Φωτόδεντρο -Οι Θεές του Ολύμπου (Αθηνά, Άρτεμις, Αφροδίτη, Δήμητρα, Ήρα)

Φωτόδεντρο -Οι Θεοί του Ολύμπου (Δίας, Απόλλωνας, Άρης, Ερμής, Ήφαιστος, Ποσειδώνας, Πλούτωνας)

 

«iwishyouto»- Live Greeting Cards

Ένας θετικός τρόπος να στείλουμε τις ευχές μας σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο μέσω ηλεκτρονικών καρτών!

Στην ιστοσελίδα iwishyouto.com μπορούμε να δημιουργήσουμε μια «ζωντανή» κάρτα, αποθηκεύοντας όλα τα βήματά μας κατά την κατασκευή της με μορφή time-lapse animation και να στείλουμε το σύνδεσμο/link σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο με email, στην ημερομηνία που επιθυμούμε.

Happy Birthday card

Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι το όνομα δύο ετήσιων ημερών για την Ευρώπη. Εορτάζεται στις 5 Μαΐου από το Συμβούλιο της Ευρώπης και στις 9 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναγνωρίζει την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη που έχει κατορθωθεί από τότε που σχηματίστηκαν.

Εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Τα αστέρια της Ευρώπης

Η μικρή Ευρώπη είχε μια και μόνο επιθυμία: να ταξιδέψει και να γνωρίσει κι όσο περισσότερες χώρες μπορούσε… Τα βράδια η μικρή Ευρώπη κοιτούσε τα αστέρια στον ουρανό και ταξίδευε σε κόσμους μακρινούς. Ώσπου μια μέρα η Ευρώπη αποφάσισε να κάνει το ταξίδι που πάντα ονειρευόταν!Ο Όμηρος, ο αγαπημένος της παππούς, την εφοδίασε με ένα μικρό βιβλίο, ένα μολύβι και μερικές ξύλινες μπογιές, ώστε η μικρή μας φίλη να φυλάξει μέσα εκεί όλες τις εμπειρίες που επρόκειτο να ζήσει.Και κάπως έτσι, το ταξίδι ξεκινά… Η Ευρώπη θα περπατήσει πολύ, θα γνωρίσει κι άλλα παιδιά της ηλικίας της, θα κάνει νέους φίλους, θα δει άλλες χώρες, διαφορετικές από τη δική της και μετά από κάθε της εμπειρία θα γράφει στο βιβλίο της μέσα σε ένα αστέρι κι από μία νέα αξία…Ταξιδέψτε λοιπόν με τη μικρή Ευρώπη και δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά της «αστέρια».

Διαβάζουμε «Τα αστέρια της Ευρώπης» εδώ κι εδώ.

 

“Μια παρέα με… καρδιά!”

Είναι αλήθεια ότι μερικά πράγματα νομίζουμε ότι συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Κι όμως, η περιπέτεια του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη, θα σας μεταφέρει μερικές από τις αρχές που οραματίστηκαν και σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό υλοποίησαν οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ιδέας: την ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία, τη συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού. Το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο αλλά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, καθένας με την ιδιαιτερότητά του, με θάρρος κι αποφασιστικότητα, οδηγώντας ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια κι αντιμετωπίζουν τις αναποδιές ζώντας ένα μοναδικό ταξίδι. Διασχίζουν ποτάμια, βουνά, αιολικά πάρκα, δάση και θάλασσες, γνωρίζουν πριγκίπισσες, φάλαινες, έλατα και δεινοσαύρους μέχρι να καταφέρουν το στόχο τους. Η ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία 50 και κάτι χρόνια είναι κάπως ανάλογη. Δυσκολίες, εμπόδια, διαφορές αλλά κι επιμονή κι υπομονή για την ολοκλήρωση κι επίτευξη μιας ενωμένης Ευρώπης χωρίς σύνορα. Κι η προσπάθεια αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα μα συνεχίζεται ̇ αλλά αυτό, όπως θα’ λεγε κι ο Πέτρος “ είναι μια άλλη ιστορία”.

Διαβάζουμε «Μια παρέα με… καρδιά!» εδώ .

 

Ζωγραφίζω και Παίζω

Το δικό μου βιβλίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
28 χώρες της ΕΕ.
28 δραστηριότητες για ζωγραφική, χαρτοκοπτική και παιχνίδι.

 

Mother Earth Day 2021 – #RestoreOurEarth – 22 Απριλίου 2021

Ημέρα της Γης 2021 – Restore our earth
(Αποκαταστήστε τη Γη μας!)

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 22 Απριλίου
ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη. (earthday.org)

 

Η Ημέρα της Γης 2021, γιορτάζεται από τη Google με το Doodle*: Ας φυτέψουμε ένα δέντρο!

(Doodle Artist: Sophie Diao / Additional Tree Animation: Helene Leroux, Ben Tobias)

*Τα doodles είναι ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δημιουργίες της Google και φιλοξενούνται στην αρχική της σελίδα καθημερινά για να γιορτάσουν σημαντικά γεγονότα, παγκόσμιες και εθνικές επετείους, γενέθλια και πράξεις ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Δείτε και προηγούμενα Doodles για την Ημέρα της Γης εδώ.

Ημέρα της Γης 2021 (Google Doodle)– Όλοι μπορούμε να φυτέψουμε το σπόρο για ένα φωτεινότερο μέλλον! Ένα δέντρο τη φορά!

Ο πλανήτης, που αποκαλούμε σπίτι μας, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ζωή και να εμπνέει τα θαύματα. Το περιβάλλον εργάζεται σκληρά για να μας συντηρήσει και μας ζητά να του επιστρέψουμε τη φροντίδα.

Το σημερινό βίντεο Doodle της Google δείχνει μια ποικιλία δέντρων που φυτεύονται σε φυσικούς βιότοπους, έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να παίξουμε ρόλο ώστε να διατηρήσουμε τη Γη μας υγιή για τις μελλοντικές γενιές.

Κάθε χρόνο στην Ημέρα της Γης – και καθημερινά – ενθαρρύνουμε όλους να βρουν μια μικρή πράξη που μπορούν να κάνουν για να κάνουν τον πλανήτη μας βιώσιμο.

Είναι απαραίτητο να βάλουμε τους σπόρους, ώστε κάτι όμορφο να ριζώσει και να ανθίσει στη ζωή μας.

Χαρούμενη Ημέρα της Γης!

Πασχαλινές Δραστηριότητες

ABCya! – Easter Egg Hunt (Κάνω κλικ στα αβγά)

ABCya! – Make an Easter egg (Δημιουργούμε αβγά με εκπλήξεις και τα κρύβουμε στο δάσος)

Ένα puzzle με ερωτήσεις για το Πάσχα (Κάντε κλικ εδώ)

Δραστηριότητες e-me content

ΠΑΣΧΑ – Βρες τις διαφορές 1 –  Βρες τις διαφορές 2 –  Βρες τις διαφορές 3

ΠΑΣΧΑ-ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ

Παιχνίδι Μνήμης – Ταίριαξε τις Πασχαλινές εικόνες!

Perky Duck – Εφαρμογή για γραφή braille

Δίνουμε την επιλογή στα παιδιά με προβλήματα όρασης να γράψουν σε
braille χρησιμοποιώντας την ελεύθερη εφαρμογή perky duck
και να μας στείλουν το αρχείο *.dxb που θα δημιουργήσουν.

Η Duxbury Systems πρωτοστατεί στον κόσμο σε λογισμικό μπράιγ. Ο Duxbury Braille Translator (DBT) χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους τους κορυφαίους εκδότες braille στον κόσμο. Το DBT υποστηρίζει πάνω από 170 γλώσσες σε braille.

Computer Masti – Πληροφορική για παιδιά

Η προσέγγιση της σειράς βιβλίων Computer Masti για την εισαγωγή στην Πληροφορική για παιδιά είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσουν οι μαθητές Δημοτικού να μαθαίνουν για τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Computer Masti 1 Computer Masti 5
Computer Masti 2 Computer Masti 6
Computer Masti 3 Computer Masti 7
Computer Masti 4 Computer Masti 8

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, έχει μεταφράσει στα ελληνικά 2 βιβλία δραστηριοτήτων

“Computer Masti” Βιβλίο δραστηριοτήτων Ι

“Computer Masti” Βιβλίο δραστηριοτήτων ΙΙΙ

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων