Ένα υπέροχο παραμύθι που μιλάει για τη χαρά της προσφοράς , διαβάσαμε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 με τα παιδιά της Β΄τάξης . Το παραμύθι ήταν “Το Δώρο Της Παπλωματούς” του Μπριμπό Τζεφ, από τις εκδόσεις Άγκυρα . Η δράση αυτή αποτελεί το 4ο εργαστήριο από τον κύκλο των εργαστηρίων « Εθελοντισμός » και πραγματοποιεί η Β’ τάξη.
Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς.Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνο που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας;
Τα παιδιά της Β τάξης ενθουσιάστηκαν από την ιστορία της παπλωματούς, για τη αγάπη που πρόσφερε στους φτωχούς και στους ανήμπορους . Εντυπωσιάστηκαν από τη δύναμη ψυχής που είχε η παπλωματού , που δεν πρόσφερε σε αυτούς που έχουν πολλά πράγματα , όπως ο βασιλιάς, αλλά μοίραζε στους αδυνάτους. Μέσα από το παράδειγμα της παπλουματού διαπίστωσαν πως όταν δίνεις ή μοιράζεσαι νιώθεις πολύ όμορφα .
Έπειτα χωρίστηκαν σε ομάδες και έγραψαν πως μπορούν κι αυτοί να προσφέρουν τη βοήθεια τους . Μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια με υλικά αγαθά ( χρήματα , ρούχα, βιβλία …) , αλλά μεγαλύτερη αξία , έχει όταν προσφέρουμε μη υλικά αγαθά ( συμπαράσταση , αγκαλιά , αγάπη , ….) στον συνάνθρωπό μας που έχει την ανάγκη μας !
O Ξέρξης, έχοντας χάσει πολλούς στρατιώτες, πέρασε το στενό των Θερμοπυλών και συνέχισε το δρόμο προς την Αθήνα. Η πόλη όμως ήταν άδεια. Oι κάτοικοί της την είχαν εγκαταλείψει. Τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί για μεγαλύτερη ασφάλεια στα γύρω νησιά, ενώ οι άντρες είχαν μπει στα καράβια έτοιμοι για νέα σύγκρουση.
Στο μεταξύ οι Πελοποννήσιοι ύψωσαν τείχος στον Ισθμό, για να εμποδίσουν τους Πέρσες να μπουν στην Πελοπόννησο. Εκεί διαφώνησαν οι αρχηγοί του στόλου.
O Σπαρτιάτης Ευρυβιάδης πίστευε πως ήταν καλύτερο ο ελληνικός στόλος να εμποδίσει τους Πέρσες να κάνουν απόβαση στην Πελοπόννησο.
Αντίθετα ο Αθηναίος Θεμιστοκλής υποστήριζε ότι η απόκρουση του περσικού στόλου πρέπει να γίνει στο στενό της Σαλαμίνας. Στο μικρό αυτό χώρο οι Πέρσες δε θα μπορούσαν να παρατάξουν όλο το στόλο τους.
Τα ελληνικά, εξάλλου, πλοία (τριήρεις), θα μπορούσαν να κινηθούν πιο εύκολα. Έτσι και έγινε. Oι Σπαρτιάτες υποχώρησαν και δέχτηκαν τη γνώμη του Θεμιστοκλή.
Oι αρχηγοί των Περσών, μόλις είδαν τον ελληνικό στόλο να συγκεντρώνεται στη Σαλαμίνα, έδωσαν εντολή να κυκλωθεί. O βασιλιάς Ξέρξης, βέβαιος για τη νίκη, ανέβηκε σε μια πλαγιά του βουνού Αιγάλεω για να παρακολουθήσει τη ναυμαχία (480 π.Χ.). Μόλις δόθηκε το σύνθημα της επίθεσης, τα ελληνικά πλοία έπλευσαν με δύναμη προς τα περσικά. Τα πρώτα περσικά πλοία δεν άντεξαν την επίθεση και υποχώρησαν. Το ίδιο έκαμαν και τα άλλα, καθώς δεν μπορούσαν να κινηθούν εύκολα στο στενό. Η ναυμαχία κράτησε ως τ’ απόγευμα. Oι Πέρσες έφυγαν, ενώ η γύρω θάλασσα είχε γεμίσει από συντρίμμια.
Oι Έλληνες έδωσαν τη μάχη σε χώρο που ήξεραν και πολεμώντας γενναία νίκησαν. Αγωνίστηκαν ενωμένοι και κατάφεραν να σώσουν την πατρίδα τους.
Ένα υπέροχο βιβλίο είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και να επεξεργαστούμε , εμείς οι μαθητές της Δ΄τάξης .
Το βιβλίο είχε τίτλο “Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” και ο συγγραφέας του είναι ο Δημήτρης Μπασλάμ . Την μοναδική εικονογράγηση έκανε η Ντανιέλα Σταματιάδη .
Η ιστορία με λίγα λόγια :
Η ιστορία μας διαδραματίζεται σε μια συνηθισμένη πόλη όπως όλες. Ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν καλός. Οι κάτοικοι συζητώντας μεταξύ τους συμφωνούσαν πως αυτό ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό για την εποχή. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά… Ένας εκκωφαντικός, απόκοσμος θόρυβος θα τα άλλαζε όλα. Ένα Μεγάλο Στρογγυλό είχε πέσει -άγνωστο από πόσο ψηλά- ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Όλοι περίμεναν άπραγοι και φοβισμένοι. Εξάλλου είχαν φωνάξει τα πιο δυνατά πλάσματα του κόσμου για να το διώξουν: τους γίγαντες με τα μουστάκια, τους χοντροκέφαλους που φτύνουν, τους Ανθρώπους της Αφάνειας, τους Εξαιρετικούς Μη Μου Άπτου. Ένας μόνο, περίεργος προσπαθούσε να κατανοήσει. Ο κύριος Επιμένοντας.
Ο κ. Επιμένοντας είναι ο μόνος που προσπαθούσε να βρει , τι ήταν αυτό το μεγάλο στρογγυλό που έφερε την αναστάτωση στην πόλη του . Δεν είχε φόβο. Μόνο περιέργεια για ότι συνέβαινε μπροστά στα μάτια του και διάθεση μεγάλη να καταλάβει. Είχε μεγάλη επιμονή να βρει τη λύση του μυστηρίου και να το ξεφορτωθεί. Τελικά ήταν ο μόνος που προσπαθούσε . Αυτό που θέλει να τονίσει το βιβλίο είναι η δύναμη που πρέπει να έχουμε , να μην τα παρατάμε στις δυσκολίες και πάντοτε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο !
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα :
Ο Δημήτρης Μπασλάμ γεννήθηκε στην Έδεσσα, αλλά μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 16 ετών για να σπουδάσει μουσική. Σήμερα ζει και εργάζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως μουσικός, ενορχηστρωτής και παραγωγός συμμετέχει σε συναυλίες και στην ελληνική δισκογραφία. Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο του παραμύθι «Ο γαργαληστής» (εκδ. Επόμενος Σταθμός) και από τότε γράφει ιστορίες, μουσική και στίχους για παιδιά και εφήβους. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για τα βιβλία «Η θυμωμένη μπετονιέρα» (εκδ. Επόμενος Σταθμός, 2013) και το «Το πουλόβερ» (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2020), ενώ απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά, του περιοδικού «Ο Αναγνώστης», για το βιβλίο «Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου» (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2021).Η «Θυμωμένη μπετονιέρα», οι «Πιθανότητες» (Πατάκης, 2017) και το «Πουλόβερ» έχουν περιληφθεί στον κατάλογο White Raven της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, ανάμεσα στα 200 καλύτερα βιβλία στον κόσμο.Είναι συνιδρυτής και ραδιοφωνικός παραγωγός του διαδικτυακού ραδιοσταθμού Bobos Family Radio. ( πηγή : https://biblionet.gr)
O νέος βασιλιάς της Περσίας, o Ξέρξης, άρχισε να ετοιμάζει καινούρια εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας.
Oι Έλληνες έκαναν σύσκεψη στον Ισθμό της Κορίνθου και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες ενωμένοι. Αρχηγοί θα ήταν οι Σπαρτιάτες.
Η μεγάλη στρατιά των Περσών ξεκίνησε την άνοιξη του 480 π.Χ. σκορπίζοντας το φόβο σε όλα τα μέρη από όπου περνούσε. Ποτέ ξανά οι άνθρωποι δεν είχαν δει τόσο πολύ στρατό. Oι Πέρσες, αφού πέρασαν τον Ελλήσποντο, κινήθηκαν προς την Ελλάδα.
O ελληνικός στρατός με αρχηγό το βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα κατευθύνθηκε προς τις Θερμοπύλες. Στο στενό αυτό πέρασμα 7.000 Έλληνες παρατάχθηκαν, για να εμποδίσουν τους Πέρσες.
O Ξέρξης, όταν έφτασε στις Θερμοπύλες, ζήτησε από τους Έλληνες να παραδώσουν τα όπλα. Η απάντηση του Λεωνίδα ήταν: «Μολών λαβέ» (έλα να τα πάρεις). Κι η μάχη άρχισε.
Oι Πέρσες δεν μπορούσαν στο στενό να πολεμήσουν πολλοί μαζί. Όσοι προσπαθούσαν να περάσουν έπεφταν νεκροί. Από τη δύσκολη αυτή θέση τούς έβγαλε ο Εφιάλτης. Ντόπιος, καθώς ήταν, ήξερε την περιοχή καλά. Oδήγησε τους Πέρσες από το άλλο μέρος του βουνού και τους έφερε πίσω από τους Έλληνες. O Λεωνίδας κατάλαβε ότι θα κυκλωθεί ο στρατός του. Είπε τότε σ’ όσους ήθελαν να φύγουν. Έμειναν 700 Θεσπιείς και 300 Σπαρτιάτες. Oι Έλληνες αναγκάστηκαν να δώσουν τη μάχη σε δύο μέτωπα.
Και σκοτώθηκαν όλοι. O θάνατός τους όμως έμεινε στην ιστορία ως απόδειξη μεγάλης φιλοπατρίας.
O ποιητής Σιμωνίδης τιμώντας τη θυσία τους έγραψε το παρακάτω επίγραμμα : «Διαβάτη, πες στους Λακεδαιμονίους ότι εδώ είμαστε θαμμένοι, πιστοί στις εντολές τους».
O ελληνικός στόλος φύλαγε το Αρτεμίσιο, στην Εύβοια, για να μην περάσουν οι Πέρσες νοτιότερα. Εκεί έγιναν κάποιες μικρές συγκρούσεις. Όταν όμως έφτασε η είδηση ότι οι Πέρσες πέρασαν τις Θερμοπύλες, έπλευσε προς τη Σαλαμίνα.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ 2 ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ .
Η ηρωική θυσία των λίγων αγωνιστών στις Θερμοπύλες για την πατρίδα μας που έμεινε αιώνιο και ασύγκριτο παράδειγμα φιλοπατρίας για όλον τον κόσμο!
«Γεια σου κύριε μενεξέ» ή «Το τραγούδι του κοριτσιού»
Δύο συ και τρία γω πράσινο πεντόβολο μπαίνω μέσα στον μπαξέ γεια σου κύριε μενεξέ.
Σιντριβάνι και νερό και χαμένο μου όνειρο.
Τζίτζιρας τζιτζίρισε
το ροδάνι γύρισε.
Χοπ αν κάνω δεξιά πέφτω πάνω στη ροδιά. Χοπ αν κάνω αριστερά πάνω στη βατομουριά.
Το ‘να χέρι μου κρατεί μέλισσα θεόρατη τ’ άλλο στον αέρα πιάνει πεταλούδα που δαγκάνει.
Το τραγούδι του κοριτσιού , είναι ένα απόσπασμα από τη γνωστότερη ποιητική συλλογή του Οδ.Ελύτη “Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας (1971)”. Ο ποιητής μας μιλάει για ένα κοριτσάκι που ζει στιγμές χαράς και ευτυχίας μέσα στη φύση, όπου όλα τα στοιχεία αποκτούν μαγικές ιδιότητες και υπερφυσικές διαστάσεις.
Ακούστε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Δ.Λάγιου.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ:
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (1911-1996)
Το πραγματικό του όνομα είναι Οδυσσέας Αλεπουδέλης. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν από ενενήντα δύο χρόνια, από Mυτιληνιούς γονείς. Ήταν το έκτο και τελευταίο παιδί της Mαρίας και του Παναγιώτη Aλεπουδέλλη, μιας οικογενείας πλουσίων αστών της γνωστής σαπωνοποιίας, αλλά η καταγωγή του ήταν από την Λέσβο. Το 1914 η οικογένεια Αλεπουδέλη εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Hταν τριών χρόνων όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Aθήνα, στο σπίτι της οδού Σόλωνος 98β όπου έγραψε και τα πρώτα του ποιήματα.
Ο μικρός Οδυσσέας φοιτά εφτά χρόνια στο ιδιωτικό σχολείο του Δ. N. Mακρή με καθηγητές τους: I. M. Παναγιωτοπούλο, Γ. Aποστολάκη και I. Θ. Kακριδή. Ο θάνατος της αδελφής του Mυρσίνης (1918) που επέβαλε στο σπίτι ένα πολύχρονο οδυνηρό πένθος και η Γερμανίδα γκουβερνάντα Aννα Kέλερ που συνδέθηκε μαζί του στα δύσκολα χρόνια του πένθους ασκώντας μεγάλη επίδραση στην προσωπικότητά του. Aπό το 1924 (φοιτά στο Γυμνάσιο Aρρένων Aθηνών) αρχίζει να συνεργάζεται με διάφορα ψευδώνυμα στη « Διάπλαση των Παίδων ». Tο 1925 πεθαίνει ο πατέρας του και ο μικρός Οδυσσέας περνά από τα παιδικά βιβλία στη νεοελληνική λογοτεχνία. Eπισκέπτεται την Tήνο, τη Σαντορίνη, κάνει εξορμήσεις στα βουνά της Aττικής. Eχει αρχίσει να γίνεται τακτικός θαμώνας του βιβλιοπωλείου Δ. Kόντε και να συνθέτει ένα μικρό χειρόγραφο περιοδικό, το «Iξός». Στα Γράμματα ο Ελύτης εμφανίστηκε το 1935, δημοσιεύοντας ποιήματά του στο περιοδικό “Τα Νέα Γράμματα”. Κατά την ιταλική επίθεση το 1940 κατά της Ελλάδας στρατολογήθηκε και πολέμησε στο μέτωπο της Αλβανίας. Στην κατεχόμενη Αθήνα έγραψε τον «Ήλιο τον πρώτο» και τα πρώτα σημαντικά πεζά του.Από το 1948 ως το 1951 πραγματοποίησε διάφορα ταξίδια στη δυτική Ευρώπη.
Το 1969 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου έγραψε τα ποιήματα Το φωτόδεντρο, Το μονόγραμμα, Ο ήλιος ο ηλιάτορας, Τα ρω του έρωτα. Στην Αθήνα επέστρεψε το 1971. Την περίοδο αυτή και ως την βράβευσή του το 1979 από τη Σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ, έγραψε πεζά κείμενα για το Θεόφιλο (Ο ζωγράφος Θεόφιλος, 1973), τον Παπαδιαμάντη (Η μαγεία του Παπαδιαμάντη, 1974), τον Εμπειρίκο (Αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο, 1979) και το “σκηνικό ποίημα” Η Μαρία Νεφέλη (1978). Πριν και ύστερα από το διεθνές βραβείο, ανακηρύχτηκε διδάκτορας από διάφορα πανεπιστήμια, όπως της Θεσσαλονίκης (1975), του Παρισιού (Σορβόννη, 1980) και του Λονδίνου (1981). Ποιήματα του μελοποιήθηκαν από τους Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλο κ.ά. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, και σε άλλες γλώσσες.
Αν ο Ελύτης δεν ήταν ποιητής, θα ήταν σίγουρα ζωγράφος ή άλλου είδους εικαστικός καλλιτέχνης. Ο Ελύτης αγαπούσε πολύ τη ζωγραφική και το κολάζ. Ο ίδιος θεωρούσε τα κολάζ του ως μια ακόμη έκφραση του λυρικού του λόγου. Πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996, σε ηλικία 85 ετών.
Την εποχή αυτή οι Πέρσες προσπαθούσαν να μεγαλώσουν ακόμη πιο πολύ το κράτος τους. Ήρθαν σε σύγκρουση με τους Έλληνες.
Αφορμή : η βοήθεια που είχαν στείλει οι Αθηναίοι και οι Ερετριείς στους Έλληνες της Μ. Ασίας.
Αποτέλεσμα : Α΄εκστρατεία το 492 π.Χ .
Στρατός και στόλος ετοιμάστηκαν γρήγορα και με αρχηγό το Μαρδόνιο κινήθηκαν κατά της Ελλάδας (492 π.Χ.). O στρατός πέρασε τον Ελλήσποντο και έφτασε στη Μακεδονία. O στόλος έπλεε στο Αιγαίο έχοντας την ίδια κατεύθυνση. Η Μακεδονία υποτάχθηκε στους Πέρσες, αλλά ο στόλος τους έπαθε μεγάλη καταστροφή σε θαλασσοταραχή που ξέσπασε κοντά στα παράλια του Άθω. Μετά το γεγονός αυτό ο Μαρδόνιος αναγκάστηκε να γυρίσει στην Περσία.
O βασιλιάς των Περσών, ο Δαρείος, αποφάσισε να συνεχίσει τον πόλεμο.
Πιο πολύ όμως ήθελε να τιμωρήσει τους Αθηναίους και τους Ερετριείς.
Β΄ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 490 π.Χ.
Το 490 π.Χ. ο στόλος των Περσών με αρχηγούς τον Δάτη και τον Αρταφέρνη πλέοντας στο Αιγαίο πέλαγος έφτασε στην Ερέτρια και την κατέστρεψε. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα παράλια του Μαραθώνα, όπου αγκυροβόλησε. Oι Αθηναίοι ανησύχησαν πολύ. Έκαναν σύσκεψη, και αποφάσισαν να αμυνθούν στο Μαραθώνα. Δεν ήθελαν να αφήσουν τους Πέρσες να πλησιάσουν στην Αθήνα.
Δέκα χιλιάδες Αθηναίοι και χίλιοι Πλαταιείς παρατάχτηκαν με αρχηγό το Μιλτιάδη απέναντι από τους Πέρσες.
O Μιλτιάδης εφάρμοσε ένα σπουδαίο σχέδιο. Παρέταξε το στρατό του σε κατηφορικό έδαφος σε μικρή απόσταση από τον περσικό, έχοντας ενισχύσει περισσότερο τα πλάγια της παράταξης. Στο κέντρο έβαλε λιγότερους στρατιώτες. Oι Αθηναίοι δεν είχαν τόξα. Έπρεπε λοιπόν να τρέξουν για να γλιτώσουν από τα βέλη.
Όταν δόθηκε η διαταγή για επίθεση, όρμησαν προς τους Πέρσες, οι οποίοι στην αρχή τους πέρασαν για τρελούς. Η σύγκρουση έγινε σώμα με σώμα και σ’ αυτό οι Αθηναίοι ήταν καλύτεροι.
Τα δύο άκρα της ελληνικής παράταξης κατάφεραν να νικήσουν γρήγορα και άρχισαν να κυκλώνουν το περσικό κέντρο. Oι Πέρσες υποχώρησαν, έτρεξαν προς τα πλοία και βιάστηκαν να φύγουν.
Oι Αθηναίοι πέτυχαν λαμπρή νίκη. Ένας στρατιώτης, ο Φειδιππίδης , τρέχοντας μετέφερε τη χαρούμενη είδηση στην Αθήνα.
Δείτε τώρα ένα εντυπωσιακό βίντεο με τη μάχη του Μαραθώνα !
Το πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» για πρώτη φορά στο σχολείο μας! Τα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» έκαναν μια στάση στο σχολείο μας και μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία έφτασε σήμερα πρωί –πρωί . Παραλήπτης οι μαθητές της Δ΄τάξης .
Οι μαθητές της Δ΄τάξης συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» . Η βαλίτσα που παραλάβαμε περιέχει βιβλία για τη θεματική ενότητα: «Τα δικαιώματα του παιδιού». Η θεματική ενότητα που επιλέξαμε, έχει ειδικό στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν την έννοια του δικαιώματος, να αντιληφθούν τον εαυτό τους ως φορέα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, αλλά και ως ενεργό μέλος ενός κοινωνικού συνόλου.
Λίγα λόγια για Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®
Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή