Δημοσιεύθηκε στην ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

IMG 20231030 155524
Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η πρώτη δραστηριότητα φιλαναγνωσίας με τα παιδιά της Δ΄τάξης , για τη σχολική χρονιά 2023-24 ήταν η ανάγνωση , ακρόαση και οι δημιουργικές  δραστηριότητες βασισμένες στο υπέροχο 
παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου “Ο ραφτάκος των λέξεων”

Οι μαθητές Ηλίας Μ . και Γιάννης Π , μας διάβασαν το βιβλίο μέσα  στη τάξη !  «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ενθουσίασε τους μαθητές με την απλότητά του και την τρυφερότητά του .  Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!  Μιλάει για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Οι μαθητές / μαθήτριες αγάπησαν τον ραφτάκο και το μοναδικό τρόπο του να ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων .

Στη συνέχεια , στο μεταναγνωστικό στάδιο,  κάθε μαθητής έγραψε τις δικές του ” ζεστές” λέξεις που δείχνουν αγάπη . Τις ράψαμε με προσοχή και πολύ αγάπη και δημιουργήσαμε την « κουβέρτα της αγάπης ». Την βάλαμε στην είσοδο της τάξης μας για να “ζεσταίνει τις καρδιές μας”  και να μας θυμίζει τα όμορφα λόγια που πρέπει να χρησιμοποιούμε στο σχολείο !

IMG 20231030 155318