Δημοσιεύθηκε στην ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

28 Οκτωβρίου … στη βιβλιοθήκη !

28 oktwbriou6Με αφορμή την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940, η σχολική βιβλιοθήκη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας,  οργάνωσε εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές του σχολείου . Πρώτοι επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ,  οι μικροί μας μαθητές της Α΄τάξης .

Με τους μαθητές της Α΄1 και Α΄2 τάξεων, μιλήσαμε για την ελληνική σημαία ,διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το αφήγημα « Ασπρογάλανο πανί », της Γαλάτειας Σουρέλη. Στο τέλος κάναμε τις δικές μας σημαιούλες και βροντοφωνάξαμε : ” ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ , ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ “

IMG 20231026 130326 IMG 20231026 130344

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη πρώτα οι μαθητές της Γ΄1 τάξης. Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το αφήγημα « Ασπρογάλανο πανί » , της Γαλάτειας Σουρέλη και στη  συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι  « Ο σπόρος της Ειρήνης » . Οι μαθήτριες και οι  μαθητές έκαναν τις δικές τους σημαιούλες και συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας για την ΕΙΡΗΝΗ και τον ΠΟΛΕΜΟ .

ο καιρός της σοκολάταςΤην ίδια μέρα επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη η Δ΄τάξη .  Διαβάσαμε αποσπάσματα από το εξαιρετικό βιβλίο , « Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ» της  Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου. Μέσα στα διηγήματα της συγγραφέας , κρύβεται ένα κομμάτι της νεότερης Ιστορίας μας και τα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε  στα παιδιά. Οι μαθητές μας προσπάθησαν να καταλάβουν πως ζούσαν οι άνθρωποι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου και να συνειδητοποιήσουν τα δεινά που περνούσαν οι Έλληνες και ιδιαίτερα τα παιδιά . Τα συναισθήματα τους ήταν έντονα και οι ερωτήσεις τους για τα δύσκολα αυτά χρόνια , πάρα πολλές . Στο τέλος συμπλήρωσαν δυο φύλλα εργασίας . Το πρώτο με σκέψεις και συναισθήματα για τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και το δεύτερο με λέξεις για τον Πόλεμο και την ΕΙΡΗΝΗ!