Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΓΛΩΣΣΑ Γ΄

ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ της Γ΄ τάξης !

vasileiou2

Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας

ο πετροπαιχνιδιάτορας

λίγο το στόμα του άνοιξε

κι ευθύς εμύρισε άνοιξη

Τα δέντρα κελαηδήσανε

τα ζωντανά σουνίσανε

κι οι άνεμοι χρωματιστούς

γεμίσανε χαρταετούς.

 

Ο χαρταετός, η χαρά των μικρών και μεγάλων την Καθαρά Δευτέρα, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι που διατηρείται στην παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το πέταγμά του στα ύψη και το παιχνίδι του με τον άνεμο, ψηλά στον ουρανό, υποδηλώνει την ανάταση της ψυχής μετά το ξεφάντωμα της Αποκριάς. Ο χαρταετός πρωταγωνιστεί στα Κούλουμα, αν και πατρίδα του είναι η Ανατολή όταν πέταξε για πρώτη φορά περίπου στα 1000 π.Χ. και από τότε χρωματίζει με τον δικό του τρόπο τον ουρανό σ’ όλο τον κόσμο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΟΡΧΗΣΤΙΚΟ : ΕΔΩ 

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ! 

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Γ΄

ΣΕΙΣΜΟΣ ,ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ

1Η χώρα µας κατέχει την 6η θέση στον κόσµο και την 1η στην Ευρώπη από πλευράς σεισµικότητας!

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, θα μας βοηθήσει να μάθουμε για τους σεισμούς και πάντα να είμαστε έτοιµοι να αντιµετωπίσουµε ένα σεισµό µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουµε τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες!

Δείτε μια παρουσίαση 


Μετάβαση στο sway.office.com.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Σ.Π ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ  !

ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ !

.jpg

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΓΛΩΣΣΑ Γ΄

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

Η  αποκριά διαρκεί τρεις εβδοµάδες, και ξεκινάει 60 µέρες πριν το Πάσχα. Ονοµάζεται Τριώδιο.

Το Τριώδιο είναι βιβλίο με ύμνους που ψέλλνονται αυτήν την περίοδο, το οποίο πήρε το όνομά του από τις τρεις ωδές.                                                                 Το τριώδιο ξεκινά την πρώτη Κυριακή, που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του «Τελώνη και Φαρισαίου». Την δεύτερη Κυριακή , στο Ευαγγέλιο του «Ασώτου Υιού». Η τρίτη είναι της «Τυρινής» (τυροφάγου), η τελευταία Κυριακή της αποκριάς, κατά την οποία οι εορτασµοί και οι εκδηλώσεις φτάνουν στο απόγειο τους.                                                                                                             Η  πρώτη µέρα της Σαρακοστής,  ονοµάζεται Καθαρά ∆ευτέρα.

Το καρναβάλι σε όλο τον κόσμο είναι μια μεγάλη γιορτή όπου κυριαρχεί το κέφι, η διασκέδαση, ο χορός, το χιούμορ και φυσικά η μεταμφίεση.
Όλος ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτό το πανηγύρι χαράς, ξεφαντώνει και χαίρεται. Κατά την διάρκεια αυτών των ηµερών, γιορτές και εκδηλώσεις οργανώνονται παντού και οι άνθρωποι διασκεδάζουν.  Οι ενήλικες και τα παιδιά µεταµφιέζονται µε αστεία κουστούµια, χορεύουν, τραγουδούν και παρακολουθούν παρελάσεις καρνάβαλων καθώς και άλλες δραστηριότητες, που οργανώνονται από τους δήµους όλων σχεδόν των πόλεων της Ελλάδας.

Δείτε μια παρουσίαση με αποκριάτικα έθιμα , από όλη την Ελλάδα !


Μετάβαση στο sway.office.com.

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ Γ΄

Τρωικός πόλεμος- εικαστικές δημιουργίες

Οι μικροί μαθητές εμπνεύστηκαν από τον Τρωικό Πόλεμο και δημιούργησαν την ασπίδα της ειρήνης ( η ασπίδα του Αχιλλέα) και την περικεφαλαία των Αχαιών ! 

IMG 20230217 122446 IMG 20230217 122442 IMG 20230217 122402 IMG 20230217 122442 1

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΓΛΩΣΣΑ Γ΄

Χαϊκού – Γιαπωνέζικη ποίηση

.jpgΤο χαϊκού (ιαπωνικά: 俳句‎, δηλαδή «αστείος στίχος») είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Το χαϊκού είναι με συνολικά 17 συλλαβές η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Περιγράφει μια εικόνα της φύσης και δίνει στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα από εποχιακές λέξεις (Κίγκο). Υπάρχουν επίσης ποιητές χαϊκού οι οποίοι ακολουθούν μια πιο ελεύθερη φόρμα. Ο ιδρυτής του σύγχρονου χαϊκού ως αυτόνομης μορφής ποίησης ήταν ο Μασαόκα Σίκι, ο οποίος επίσης διαμόρφωσε τον όρο χαϊκού.Ένα χαϊκού διαβάζεται σε μια αναπνοή. Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής που έγραψε χαϊκού είναι ο Γιώργος Σεφέρης.

Διαβάστε ποιήματα , βασισμένα στην τεχνική αυτή, που έγραψαν ομαδικά οι μαθητές της Γ΄τάξης !

Γλυκά όνειρα

χαρά γεμίζουν

τα παιδιά χαμογελούν .

***

Κλόουν , μπαλαρίνες

και λιοντάρια ,

χορεύουν καρναβάλια !

***

 Άνθισαν τα λουλούδια

χαρές και γέλια

τα χελιδόνια .

***

Κρύο τσουχτερό

πάγος γλιστερός

πατινάρουν τα παιδιά .

***

Ξυπνάει η φύση

λουλούδια γελούν

καρδιά φτερουγίζει .

***

Σπόρος κοιμάται

 γλυκά , το χιόνι

το  σκεπάζει απαλά .

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ Γ΄

8. Ο Δούρειος ίππος και η καταστροφή της Τροίας

ΙΠΠΟΣ6Μετά το θάνατο του Αχιλλέα οι Αχαιοί απελπίστηκαν. Δεν πίστευαν πως θα κατάφερναν να κυριεύσουν την Τροία. Τότε ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος, σκέφτηκε ότι η Τροία δεν θα έπεφτε µε τα όπλα αλλά με πονηριά. Συμβούλεψε λοιπόν τους Αχαιούς να φτιάξουν ένα μεγάλο ξύλινο άλογο, κούφιο από μέσα, το Δούρειο ίππο.

ΙΠΠΟΣΤο έφτιαξαν λοιπόν οι Αχαιοί κι έγραψαν πάνω του: «Δώρο των Αχαιών στην Αθηνά».

ΙΠΠΟΣ01 Και μια νύχτα σκοτεινή μπήκαν µέσα στο άλογο ο Οδυσσέας, ο Μενέλαος, ο Διοµήδης, ο Νεοπτόλεµος, που ήταν γιος του Αχιλλέα, και µερικοί ακόµη γενναίοι Αχαιοί.

ΙΠΠΟΣ2

Ο Αγαµέμνονας µε τον υπόλοιπο στρατό, αφού έκαψαν το στρατόπεδο, µπήκαν στα πλοία και πήγαν και κρύφτηκαν πίσω από την Τένεδο.

ΙΠΠΟΣ4
Το πρωί οι Τρώες, κοιτώντας από τα τείχη, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οι Αχαιοί είχαν φύγει και είχαν αφήσει πίσω τους μόνο ένα µεγάλο ξύλινο άλογο, δίπλα στο ακρογιάλι! Βγήκαν λοιπόν από τα τείχη, το πλησίασαν και είδαν πως ήταν αφιέρωµα στην Αθηνά. Πολλοί έλεγαν πως έπρεπε να το ανεβάσουν στην ακρό πολη της Τροίας, για να τους προστατεύει η θεά.

Άδικα η Κασσάνδρα, φώναζε πως µέσα στην κοιλιά του ήταν κρυμμένοι Αχαιοί. Κανένας δεν την πίστευε. Κι ένας Τρώας, ο Λαοκόoντας, που ήταν ιερέας του Απόλλωνα, είπε:

«Να φοβάστε τους Αχαιούς ακόµη κι αν σας φέρνουν δώρα».

ΙΠΠΟΣ5

Αµέσως δυο τεράστια φίδια σταλµένα από τον Ποσειδώνα, βγήκαν από τη θάλασσα κι έπνιξαν τον Λαοκόοντα μαζί µε τα παιδιά του.

ΙΠΠΟΣ7 1
Βλέποντας το θαύµα αυτό οι Τρώες τρόµαξαν κι έσυραν το άλογο στην πόλη. Για να μπει, γκρέμισαν κι ένα µέρος απ’ τα τείχη της. Μετά έφαγαν, ήπιαν και γλέντησαν χαρούµενοι όλη τη μέρα.    Τη νύχτα κοιμήθηκαν κουρασµένοι από το χορό κι από το φαγοπότι. Τα μεσάνυχτα βγήκαν οι Αχαιοί από την κοιλιά του αλόγου. Έτρεξαν κι άναψαν φωτιές ψηλά στα τείχη κι άνοιξαν τις πύλες. Σε λίγο γύρισε κι ο στρατός από την Τένεδο. Μπήκαν όλοι οι Αχαιοί στην Τροία, σκότωσαν τους πολεµιστές και πήραν σκλάβους τα παιδιά και τις γυναίκες.

ΙΠΠΟΣ3
Ο Μενέλαος έτρεξε στο παλάτι του Πρίαµου και πήρε πίσω την Ελένη. Μετά έβαλαν φωτιά κι έκαψαν την πόλη, χωρίς να σεβαστούν ούτε τους ναούς των θεών.
Το πρωί φόρτωσαν τα πλοία τους µε λάφυρα και ξεκίνησαν για να γυρίσουν στην πατρίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ : ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ  

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΓΛΩΣΣΑ Γ΄

“Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ” ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

ΓΙΓΑΝΤΑΣ1Ο εγωιστής γίγαντας θέλει να χαίρεται μόνος του τον πανέμορφο κήπο του. Τη μέρα που επιστρέφει στο κάστρο του – ύστερα από πολύχρονο ταξίδι- διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σ’ αυτόν. Από κείνη τη στιγμή, όμως, ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια. Τίποτα πια δεν τολμά ν’ ανθίσει και η άνοιξη δείχνει να έχει ξεχάσει τον κήπο του εγωιστή γίγαντα μέχρι τη μέρα που εκείνος δέχεται το αναπάντεχο φιλί ενός μικρού αγοριού. Τότε όλα αλλάζουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αλλάζει η καρδιά του γίγαντα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ! 

Για να δείτε τη συγκινητική ιστορία του Εγωιστή Γίγαντα, πατήστε πάνω στην εικόνα ! 

ΓΙΓΑΝΤΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ Γ΄

7. Το τέλος του Αχιλλέα

11Μετά την ταφή του Έκτορα, ξανάρχισε ο πόλεµος έξω από της Τροίας τα τείχη.

Ο Αχιλλέας σκότωνε τους Τρώες πολεµιστές τον ένα μετά τον άλλο. Μια µέρα όµως που βρισκόταν έξω από τις Σκαιές πύλες, τη μεγαλύτερη πύλη του κάστρου της Τροίας, τον είδε ο Απόλλωνας και συµβούλεψε τον Πάρη να τον χτυπήσει µε τα βέλη του στη δεξιά του φτέρνα.

12
Η µητέρα του, η Θέτιδα, όταν ήταν μικρός, τον είχε κάνει αθάνατο βουτώντας τον στα µαγεµένα νερά της λίµνης Στύγας. 

13Όµως η δεξιά του φτέρνα δεν είχε βραχεί, γιατί από εκεί τον εκρατούσε. Σημάδεψε λοιπόν ο Πάρης τον Αχιλλέα και κάρφωσε ένα φαρμακωμένο βέλος στη δεξιά του φτέρνα.

17.

Βογκώντας ο ήρωας γονάτισε στη γη. Με πονεµένες κραυγές προσπαθούσε να τραβήξει το βέλος απ’ τη φτέρνα του. Μετά από λίγο σωριάστηκε νεκρός.

14
Γύρω από το νεκρό του σώµα έγινε άγρια µάχη. Αγωνίζονταν οι Τρώες να τον πάρουν. Όµως ο Οδυσσέας κι ο Αίαντας τον άρπαξαν και τον έφεραν στα πλοία.
Όλοι οι Αχαιοί θρηνούσαν για το χαµό του ήρωα. Ξαφνικά ακούστηκε µια τροµερή βουή απ’ τη θάλασσα και µέσα από τα κύµατα βγήκε η Θέτιδα και οι Νηρηίδες, οι αδερφές της.

18.

Στάθηκαν όλες γύρω απ’ το νεκρό. Δέκα επτά µέρες έκλαιγαν και τον µοιρολογούσαν. Μετά έκαψαν το σώµα του, έβαλαν τα οστά του στο ίδιο δοχείο µε τα οστά του Πάτροκλου και, για να τον τιµήσουν, έκαναν αγώνες.

16.
Μετά από λίγες μέρες σκοτώθηκε κι ο Πάρης. Τον σκότωσε ο Φιλοκτήτης με ένα από τα δηλητηριασµένα βέλη, που του είχε χαρίσει ο Ηρακλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ Γ΄

6. Ο Αχιλλέας σκοτώνει τον Έκτορα

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ3Οργή κι απελπισία µαζί γέµιζαν την καρδιά του Αχιλλέα µετά το θάνατο του Πάτροκλου και ήθελε να εκδικηθεί τον Έκτορα, που σκότωσε τον αδερφικό του φίλο. Την άλλη µέρα φόρεσε την καινούρια πανοπλία του, έδεσε στο άρμα του τ’ αθάνατα άλογά του και με τους Μυρµιδόνες του πήγε να πολεµήσει.

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ2
Μέσα στο κάστρο της Τροίας, ο Έκτορας αποχαιρέτησε την Ανδροµάχη, τη γυναίκα του, πήρε στην αγκαλιά του για τελευταία φορά το μικρό του γιο, τον Αστυάνακτα, και βγήκε κι αυτός να πολεμήσει. Οι Τρώες ήταν έξω από τα τείχη τους έτοιμοι για μάχη. Βλέποντας όµως τον Αχιλλέα να φτάνει, τρόμαξαν. Οι μισοί έτρεξαν μέσα στα τείχη να σωθούν κι οι άλλοι µισοί έτρεξαν προς τον κάµπο. Ο Αχιλλέας τούς κυνήγησε κι έγινε άγρια µάχη. Οι Τρώες έπεφταν νεκροί ο ένας µετά τον άλλο. Ο Πρίαμος, που παρακολουθούσε τη μάχη από τα τείχη, διέταξε κι άνοιξαν τις πύλες να µπει ο στρατός για να σωθεί.

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ4Μόνο ο γενναίος Έκτορας δεν κλείστηκε στα τείχη, αλλά έµεινε να αντιµετωπίσει τον εχθρό.

Άδικα του φώναζαν ο Πρίαµος και η Εκάβη, η μητέρα του, και η όµορφη Ανδροµάχη ψηλά από τα τείχη. Κάποια στιγµή τον είδε ο Αχιλλέας κι όρµησε σαν το θεριό επάνω του. Ο Έκτορας τα έχασε κι άρχισε να τρέχει. Τρεις φορές έκανε το γύρο της πόλης τρέχοντας κι ο Αχιλλέας τον κυνηγούσε . Στο τέλος ο Έκτορας σταμάτησε το τρέξιµο και στάθηκε να τον αντιµετωπίσει.

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ5

Ο Αχιλλέας όρµησε πάνω του κι άρχισε η πάλη.
Πάλεψαν σκληρά, γιατί κι οι δυο ήταν γενναία παλικάρια. Τέλος ο Αχιλλέας µε το κοντάρι του χτύπησε στο λαιµό τον Έκτορα και τον έριξε στο χώµα.

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ1

Ο πιο γενναίος πολεµιστής της Τροίας ήταν πια νεκρός. Ψηλά από τα τείχη κοίταζαν οι Τρώες και θρηνούσαν. Μα πιο πολύ θρηνούσαν ο Πρίαµος και η Εκάβη, η μητέρα του, και η όµορφη Ανδροµάχη.1ΑΧΙΛΛΕΑΣΑμέσως ο Αχιλλέας πήρε τα όπλα τού νεκρού, έδεσε τα πόδια του με δερµάτινα λουριά από το άρμα κι άφησε το κεφάλι του να σέρνεται στο χώµα. Μετά χτύπησε τ’ άλογά του κι εκείνα έτρεξαν γρήγορα προς τα πλοία σέρνοντας το νεκρό Έκτορα µαζί τους.

1ΑΧΙΛΛΕΑΣ6
Την άλλη µέρα οι Αχαιοί έκαψαν το νεκρό Πάτροκλο. Ο Αχιλλέας έκοψε τα μακριά µαλλιά του και τα έβαλε στα χέρια του Πάτροκλου, για να καούν μαζί του. Έπλυνε τα οστά του με κρασί και τα έβαλε σε χρυσό δοχείο, που του είχε δώσει η μάνα του η Θέτιδα.

Ο νεκρός Έκτορας έντεκα μέρες έμεινε άταφος, ώσπου ο Πρίαμος πήγε στον Αχιλλέα, έπεσε στα πόδια του και τον παρακάλεσε να του δώσει το σώμα του παιδιού του να το θάψει.1ΑΧΙΛΛΕΑΣ7Ο Αχιλλέας συγκινήθηκε. Διέταξε να πλύνουν και να στολίσουν το νεκρό και τον έδωσε στο γέρο βασιλιά, για να τον πάει στην Τροία. Και πρόσταξε να σταματήσει ο πόλεµος έντεκα μέρες, για να προλάβουνε οι Τρώες να θρηνήσουν και να κάψουν το νεκρό, όπως είχαν συνήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΞΕ ΤΙ ΕΜΑΘΕΣ ! 

Δημοσιεύθηκε στην Γ΄ ΤΑΞΗ, ΓΛΩΣΣΑ Γ΄

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Το παραμύθι αυτό είναι η ιστορία ενός χιονάνθρωπου και ενός κοριτσιού. Ενός κοριτσιού που έφτιαξε ένα χιονάνθρωπο και του ζήτησε να μη λιώσει ποτέ…

Είναι χειμώνας, πρωί. Η Μαριάννα φτιάχνει το χιονάνθρωπο της και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Θέλει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα για κάτι τέτοιο. Να φτάσεις ας πούμε μέχρι το Βόρειο Πόλο όπου το κρύο είναι τσουχτερό, να το ξεχάσω δε μπορώ. Ο Τουρτούρι (έτσι λένε τον Χιονάνθρωπο) ξεχνά το Χρυσό Εχθρό (λέγε με καυτό ήλιο) που του εκσφενδονίζει πυρωμένα βέλη. Ξεχνά τους Λασπανθρώπους που τον κυνηγούν με λάσπη και γλίτσα να τον μαυρίσουν. Ξεχνά όλα τα εμπόδια και προσπαθεί με…νύχια και με δόντια…να μη λιώσει και να μη χάσει το δαχτυλίδι που του χάρισε η Μαριάννα.

Διαβάστε και ακούστε ένα όμορφο ταραγούδι από τη θεατρική παράσταση , σε μουσική του Νότη Μαυρουδή και στίχους του συγγραφέα του βιβλίου , Ευγένιου Τριβιζά. 

Φέρτε χιόνι, χιόνι αφράτο

Φέρτε χιόνι, χιόνι αφράτο,
φτιάχνουμε άνθρωπο χιονάτο
Λίγο χιόνι, χιόνι ακόμα,
ένα χαμόγελο ένα στόμα.

Ένα μπαστούνι να κρατάει,
ένα καπέλο να φοράει
φέρτε χιόνι και άλλο χιόνι,
ο χιονάνθρωπος τελειώνει.

Δυο κουμπιά από κουκούτσια,
δε χρειάζεται παπούτσια
ένα κάτασπρο μουστάκι,
να’ το το χιονανθρωπάκι.

Φέρτε χιόνι και άλλο χιόνι,
κοίταξε πώς καμαρώνει
και άλλο χιόνι, χιόνι αφράτο,
φίλο κάναμε χιονάτο.

Ακούστε και άλλα τραγούδια για τον χειμώνα : 

Το Mπαλέτο των Νιφάδων