Προγραμματισμός με εκπαιδευτικά παιχνίδια.

3 Ιανουαρίου 2015 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

1.RoboZZle  Οδηγίες: Αφού επιλέξτε κάποιο απο τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τοποθετήστε τις καρτέλες ( που θα βρείτε μέσα στο παιχνίδι) στην κατάλληλη σειρά, καθοδηγώντας έτσι το διαστημόπλοιο ώστε να περάσει απο όλα τα αστέρια.  Η σελίδα παρακάτω, περιέχει έτοιμα εκπαιδευτικά παιχνίδια προγραμματισμού χωρίς να απαιτείται κάποια εγκατάσταση στον υπολογιστή.

Αν θέλετε η εφαρμογή να ανοίγει κατευθείαν στον browser σας (Firefox-Chrome-…) θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρώτα το Silverlight.

RoboZZle

 

 

 

 

 

2. Light-BotΟδηγίες: Δώστε κατάλληλες εντολές στο Light-bot ώστε να περπατήσει, να υπερπηδήσει εμπόδια, να στρίψει αριστερά ή δεξιά, να κατέβει σκαλιά και τέλος να ανάψει όλες τις λάμπες που θα βρεί μπροστά του.

lightbot

 

 

 

 

 

Βοήθεια: Αν μετά απο αρκετή προσπάθεια, δυσκολευτείτε και χρειαστείτε βοήθεια (αλλά μόνο για το κομμάτι που σας απασχολεί!), τότε μπορείτε να ανατρέξετε στην σελίδα Βοήθεια

3. Robot obstacle course – Καθοδηγήστε το Robot να φτάσει στην έξοδο μαζεύοντας όλα τα κλειδιά και πηδώντας πάνω απο τα εμπόδια που ανανεώνονται κάθε φορά. Για να το πετύχετε θα πρέπει να δίνετε διαφορετικές εντολές σε κάθε πίστα. Όσο συνεχίζετε θα αυξάνεται και ο βαθμός δυσκολίας.

robot_obstacle_course2

 

 

 

 

 

Πηγές: Robot Obstacle Course in your classroom

4. Blockly Games – Διαλέξτε μια απο τις 7 διαφορετικές επιλογές (πάζλ-λαβύρινθος-Bird-χελώνα-movie-pond-JS pond) και προγραμματίστε

Blockly games1

 

 

 

 

 

5. To Getcoding.gr έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές πιο κοντά με τον Προγραμματισμό μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και δραστηριοτήτων. Να μάθουν τις βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια μίας απλοποιημένης οπτικής γλώσσας προγραμματισμού, τα παιδιά βοηθούν το Θαλή και την Ίριδα να βρουν το χρυσό νόμισμα, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στη λογική και στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού.

Getcoding2

265

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ,ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Ώρα

Δημοτικό

Λύκειο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Άρθρα

Σύνδεσμοι

Translate-Μετάφραση

Σελίδες