…Να τα πούμε;;;

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό πήγαμε στην γειτονιά να ψάλλουμε τα κάλαντα! Πήγαμε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, στα ΚΑΠΗ, στην κυρία Γεωργία στο μαγαζί δίπλα από το Ν7 και στο 9ο & 18ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και γυρίσαμε στο σχολείο μας με πολλά κεράσματα! Οι γλυκιές παιδικές φωνούλες ήχησαν στα αυτιά μεγάλων και μικρών με ευχές για καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα κι Ευτυχία!

…και του χρόνου με υγεία!!!

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια με τους Γονείς!

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 είχαμε τη χαρά της επίσκεψης των γονέων μας, στο νηπιαγωγείο. Επιδίωξή μας ήταν να χαρούμε, να νιώσουμε όλοι παιδιά και να αισθανθούμε την μαγεία των Χριστουγέννων.

Πως το καταφέραμε αυτό;;

Δουλεύοντας και διασκεδάζοντας όλοι μαζί (παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί).

Μοιραστήκαμε  πολλές  χριστουγεννιάτικες ευχές !

Τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Εκφραστήκαμε δημιουργικά με κατασκευούλες φτιαγμένες από τα χεράκια μας, με τη βοήθεια των γονιών μας!

Γευτήκαμε τις σοκολατένιες  δημιουργίες μας , που ημέρες πριν ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι!

Πήραμε τη χριστουγεννιάτικη δωροσακούλα μας και  φύγαμε πασπαλισμένοι όλοι, με τη μαγική χρυσόσκονη (μεταφορικά και κυριολεκτικά)  κλείνοντας μέσα μας μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη από χαρά, που θα μείνει  σαν μια γλυκιά ανάμνηση του χρόνου που πέρασε.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

 

Αστέρι της ευχής _Πιστοποιητικό υιοθεσίας

Σήμερα η χαρά μας είναι μεγάλη, διότι λάβαμε το εξής παρακάτω μήνυμα μαζί με το πιστοποιητικό υιοθεσίας.

 

Προς 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2023-2024.Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. 

Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 25 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά. 

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας! 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ 2023 – 2024
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Η μεγάλη οικογένεια των Αστερούληδων σάς εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της.
Με τη συμβολή σας θα εκπληρωθεί η παρακάτω ευχή:
Εύχομαι να πάω στο Παρίσι
Βασιλική, 11 ετών

Make-A-Wish® - Pathway to Thriving - The Blind Guide

 

…..κι εμείς, οι εκπαιδευτικοί του 9ου Νηπιαγωγείου, ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς των παιδιών μας, που στέκονται δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια. “Χωρίς εσάς, ότι και αν κάνουμε είναι λίγο…. Όλοι μαζί χτίζουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, έναν κόσμο αγάπης, προσφοράς , αλληλεγγύης και ανθρωπιάς”

Αγάπη ,προσφορά και αλληλεγγύη_ Γηροκομείο Ξάνθης

Αγάπη ,προσφορά και αλληλεγγύη, αξίες που ομορφαίνουν τη ζωή μας και δίνουν νόημα στην ύπαρξη μας.

Σήμερα με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων των παιδιών μας, χαρίζοντας τρόφιμα στη  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Μέγας Βασίλειος” Ξάνθης, νιώσαμε μέσα από ανάμεικτα συναισθήματα, το νόημα και το μεγαλείο της αγάπης. Φυτέψαμε στις καρδιές των παιδιών μας το σπόρο αξιών, για ένα καλύτερο αύριο, όπου ο ένας νοιάζεται για τον άλλο.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτός ο κόσμος ο μικρός ,ο μέγας, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος. Όταν το αύριο είναι καλύτερο από το σήμερα, όταν το αύριο είναι καλύτερο από το χθες, υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είμαστε όλοι εμείς.

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη!!!

410916522 2571995886310340 3639870536172727802 n

410154196 2571995962976999 2979917544437059923 n

410899655 2571996012976994 3083187048033116109 n

410145987 2571996076310321 6118423410266188891 n

…Να τα πούμε;;;;

….Να τα πούμε;;;;

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συμμετέχουν στη δράση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής ηχογραφούν ευχές και κάλαντα για να μεταδοθούν από τον σταθμό τις ημέρες των εορτών! Ευχόμαστε ολόψυχα οι γλυκές φωνούλες των παιδιών μας να αντηχήσουν σε όλες τις καρδιές μεταδίδοντας το μήνυμα αγάπης των Χριστουγέννων!

Χριστουγεννιάτικες ευχές1

Το 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης … στολίζει το πάρκο της Κυψέλης – Στο πνεύμα των ημερών τα μικρά παιδιά στόλισαν δεντράκια με στολίδια που έφτιαξαν με τα χεράκια τους !

Άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας Xanthipost στις 12/12/2023 :

9 nipiagogio 13

    Ζωή Παπαλάμπρου,  Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου:  “…Ο καθένας ξεχωριστά, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας από την αγάπη και τη φροντίδα του μικρού μας μικρόκοσμου…”

Όπως τονίζει η κ. Παπαλάμπρου “…Ναι…..από σήμερα στο πάρκο της γειτονιάς μας, στο δικό μας πάρκο, θα καμαρώνουμε τα δικά μας δεντράκια…”

Τέλος  ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τους στήριξαν και τους χειροκρότησαν κατά την υλοποίηση της όμορφης δράσης  δίνοντάς τους  τη θετική τους ενέργεια κι εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

Το πάρκο της Κυψέλης φόρεσε τα γιορτινά του – Η ιδέα του στολισμού ξεκίνησε από τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης και εντάσσεται τις δράσεις του προγράμματος «Μια βόλτα στην πόλη μου-Αγαπώ και φροντίζω τη γειτονιά μου».

 

9 nipiagogio 4 700x470 1

Ζωή Παπαλάμπρου, Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου:  “Από σήμερα στο πάρκο της γειτονιάς μας, στο δικό μας πάρκο, θα καμαρώνουμε τα δικά μας δεντράκια...”  

Το πρωί της  Τρίτης 12 Δεκεμβρίου το πάρκο της Κυψέλης έβαλε τα γιορτινά του αφού τα παιδάκια του 9ου Νηπιαγωγείου στόλισαν δύο δεντράκια (δωρεά των Δασαρχείων Ξάνθης και Σταυρούπολης) με στολίδια που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.

    Τραγούδια, πολλές ευχές και πάνω από όλα γιορτινή διάθεση, όλα πασπαλισμένα με  πολύ χρυσόσκονη , γέμισαν τον αέρα κι έφεραν παιδιά και νηπιαγωγούς πιο κοντά στις γιορτές!

9 nipiagogio 7 700x590 1

Η ιδέα του στολισμού ξεκίνησε από τα παιδιά και ήταν μια από τις πτυχές του προγράμματος «Μια βόλτα στην πόλη μου-Αγαπώ και φροντίζω τη γειτονιά μου».

Η μαγεία των Χριστουγέννων, έκανε την ιδέα-ευχή των μικρών ταλαντούχων παιδιών υλοποιήσιμη μέσα από τις “νεραϊδούλες” Νηπιαγωγούς του 9ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης , που με πολλή δουλειά και μεράκι έφτιαξαν τον καμβά της υπέροχης  εκδήλωσης.

    Ζωή Παπαλάμπρου,  Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου:  “…Ο καθένας ξεχωριστά, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας από την αγάπη και τη φροντίδα του μικρού μας μικρόκοσμου…”

Όπως τονίζει η κ. Παπαλάμπρου “…Ναι…..από σήμερα στο πάρκο της γειτονιάς μας, στο δικό μας πάρκο, θα καμαρώνουμε τα δικά μας δεντράκια…”

Τέλος  ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τους στήριξαν και τους χειροκρότησαν κατά την υλοποίηση της όμορφης δράσης  δίνοντάς τους  τη θετική τους ενέργεια κι εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

9 nipiagogio 3 700x431 1

9 nipiagogio 5 700x574 1

 

9 nipiagogio 2 700x454 1

9 nipiagogio 6 700x512 1

εικόνα Viber 2023 12 13 08 51 07 944

εικόνα Viber 2023 12 13 08 51 07 994

9 nipiagogio 10 681x700 1

9 nipiagogio 12 593x700 1

9 nipiagogio 11 700x682 1

Πηγή: https://xanthipost.gr/2023/12/12/%

 

 

Snow much fun with greeting cards! Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής καρτών

Το νηπιαγωγείο μας φέτος έχει τη χαρά να συμμετέχει σε προγράμματα eTwinning.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Ένα από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε είναι το πρόγραμμα με τίτλο “Snow much fun with greeting cards”, το οποίο αφορά την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν οι εξής ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Σλοβενία, Κροατία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Πολωνία.

Εμείς φτιάξαμε κάρτες για 23 σχολεία και θα περιμένουμε 23 κάρτες από τα άλλα σχολεία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα με ευχές από την Ευρώπη!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων-Θεματικός Κύκλος “Φροντίζω το Περιβάλλον”

Με το τέλος του μήνα Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο δεξιοτήτων στον θεματικό κύκλο “Φροντίζω το περιβάλλον”. Η θεματολογία του εργαστηρίου αυτού σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία. Ο τίτλος αυτού είναι: “Προστάτευσε το δάσος, είναι πηγή ζωής”.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τα δάση, τα οφέλη που παρέχουν στη φύση και στον άνθρωπο, τον κίνδυνο καταστροφής του και τέλος τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε  να τα προστατεύσουμε. Στόχος μας, είναι μέσα σε ένα αειφόρο σχολικό περιβάλλον  να αποκτήσουμε  περιβαλλοντική συνείδηση ως πολίτες του αύριο.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι ομαδικές εργασίες-αφίσες που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές μας με αγάπη για τη φύση!

Make a Wish

Για ακόμη μία χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε με θέρμη και χαρά στο πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” του Make a Wish Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιεί ευχές παιδιών που έχουν ανίατες ασθένειες. Το πρόγραμμα αυτό κλείνει 25 χρόνια δράσης και επετειακά το φετινό αστέρι της ευχής είναι μία συνύπαρξη του ήλιου με ένα αστέρι, που συμβολίζει την συνύπαρξη όλων των ανθρώπων.

Στόχος μας είναι να μάθουμε στα παιδιά μας την αξία της συμπερίληψης και της φιλανθρωπικής δράσης. Είμαστε περήφανοι, διότι με τη βοήθεια των γονέων του νηπιαγωγείου μας, ήρθαν στα χέρια μας σχεδόν 400 αστέρια!!!