Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας!!!

Στις 22 Νοεμβρίου στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας! Όλα τα παιδάκια μας ανά τμήμα έβαλαν το…λιθαράκι/στολιδάκι τους για να φτιαχτεί το όμορφο δέντρο μας!

Ας φέρουν τα Χριστούγεννα αυτά αγάπη στις καρδιές μας!!!

εικόνα Viber 2023 11 29 17 34 23 042

Επίσκεψη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, μετά από πρόσκλησή μας, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο  μας ο πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, κος Τάσος Κωνσταντινίδης. Ο κος Κωνσταντινίδης μας μίλησε για την Πρόληψη, την Πυροπροστασία, την Πυρόσβεση, τις πυρκαγιές, τα πλημμυρικά φαινόμενα και φυσικά για το ρόλο μας σε όλα αυτά, στοχεύοντας με έναν ευρηματικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση μας. Μας έδειξε πώς να προστατευόμαστε από τη φωτιά και πώς να αντιδράσουμε αν ποτέ βρεθούμε σε μία τέτοια  περίσταση. Τα παιδιά μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση του κου Τάσου και έκαναν ερωτήσεις λύνοντας τις απορίες τους.

Η προστασία των δασών από τις φωτιές αποτελεί ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Παρατηρώντας και παρακολουθώντας έναν από τους ανθρώπους που καλούνται να μας προστατεύσουν σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ώστε να προσέχουμε και να προστατευόμαστε.

Παράλληλα ο κος Κωνσταντινίδης μας δώρισε τα 2 βιβλία που έχει συγγράψει και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’αυτό!