Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας!!!

Στις 22 Νοεμβρίου στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας! Όλα τα παιδάκια μας ανά τμήμα έβαλαν το…λιθαράκι/στολιδάκι τους για να φτιαχτεί το όμορφο δέντρο μας!

Ας φέρουν τα Χριστούγεννα αυτά αγάπη στις καρδιές μας!!!

εικόνα Viber 2023 11 29 17 34 23 042

Επίσκεψη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, μετά από πρόσκλησή μας, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο  μας ο πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, κος Τάσος Κωνσταντινίδης. Ο κος Κωνσταντινίδης μας μίλησε για την Πρόληψη, την Πυροπροστασία, την Πυρόσβεση, τις πυρκαγιές, τα πλημμυρικά φαινόμενα και φυσικά για το ρόλο μας σε όλα αυτά, στοχεύοντας με έναν ευρηματικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση μας. Μας έδειξε πώς να προστατευόμαστε από τη φωτιά και πώς να αντιδράσουμε αν ποτέ βρεθούμε σε μία τέτοια  περίσταση. Τα παιδιά μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση του κου Τάσου και έκαναν ερωτήσεις λύνοντας τις απορίες τους.

Η προστασία των δασών από τις φωτιές αποτελεί ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Παρατηρώντας και παρακολουθώντας έναν από τους ανθρώπους που καλούνται να μας προστατεύσουν σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ώστε να προσέχουμε και να προστατευόμαστε.

Παράλληλα ο κος Κωνσταντινίδης μας δώρισε τα 2 βιβλία που έχει συγγράψει και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’αυτό!

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2023 γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του  Πολυτεχνείου ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

Στο σχολείο μας γίναμε φοιτητές, φωνάζοντας “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” , φροντίσαμε τα τραύματα των πληγέντων…γίναμε ντενεκεδάκια στην Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου που μας έδειξε πώς να διώχνουμε “Λαδένιους” από τη ζωή μας…γίναμε “παιδιά που ζωγραφίζουν στο τοίχο 2 καρδιές και έναν ήλιο στη μέση” και δηλώσαμε με την πορεία μας “τι θέλουν τα παιδιά σήμερα”.. Ταξιδέψαμε στη χώρα της Κυρα-Δημοκρατίας και της Κυρα-Δικτατορίας και αφού διώξαμε τη Δικτατορία, υιοθετήσαμε το σύνθημα της Δημοκρατίας : “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!”

Όλα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν με τις καλλιτεχνικές μας δημιουργίες από τα μικρά μας ικανά χεράκια!


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

πολυτεχνείο

 

…..και του χρόνου με υγεία!!!

Αγωγή Υγείας

Σήμερα 16 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο νηπιαγωγείο μας δραστηριότητες αγωγής υγείας για την εκμάθηση χρήσης της τουαλέτας σε όλα τα τμήματα.

Η σωστή χρήση της τουαλέτας αποτελεί μία δεξιότητα πολύ σημαντική, η οποία εκτός από τα οφέλη της σωστής υγιεινής, ενισχύει και την αυτοπεποίθηση του παιδιού, ότι δηλαδή μπορεί να τα καταφέρει μόνο του. Επίσης ενισχύει την αυτονομία του, η οποία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συνθήκες στη διαδικασία της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξής του.


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

 

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

images

Την Πέμπτη 09/11/2023 πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού.

Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και παιδιών για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού καθώς και η μείωση των επιπτώσεων ενός σεισμού σε ότι αφορά τη σχολική μας μονάδα.

Εκπαιδευτικοί και  παιδιά ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και προβλέπεται από το Σχέδιο Διαχείρισης  Σεισμικού Κινδύνου  του σχολείου μας (βλέπε  ανάρτηση_13-09-2-23 ” Σχέδιο έκτακτης ανάγκης”).

 

Θέατρο: Η Πόλη των χαμένων ρομπότ

Στις 1 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την παράσταση “Η Πόλη των χαμένων ρομπότ”. Οι 2 πολύ εκφραστικοί ηθοποιοί της παράστασης, μας έδειξαν με όμορφο τρόπο τη σημασία της ελευθερίας και της έκφρασης των συναισθημάτων μας με τα λόγια τους, τα τραγούδια και τον χορό τους, στον οποίον συμμετείχαμε κι εμείς!

Περάσαμε πολύ όμορφα!


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper