Ας χορέψουμε παραδοσιακά!

Tην Παρασκευή , 26 Μαϊου και στο πλαίσιο των δράσεων για την Αειφορία, τα παιδιά του 9 ου Νηπιαγωγείου
παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην αυλή του σχολείου μας, παρουσία γονέων! Λόγω του μεγάλου αριθμού των τμημάτων , οι χοροί παρουσιάστηκαν στις ώρες αποχώρησης των παιδιών(13:00 και 16:00), έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Συγχαρητήρια στα παιδάκια μας για την άψογη προσπάθεια και στους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας! Ήταν μία πολύ όμορφη δράση!

ΧΟΡΟΙ1

ΧΟΡΟΙ2

 

H 3η δράση μας με το 18ο Δημοτικό Σχολείο

Στις 24 Μαϊου, φιλοξενήσαμε στο νηπιαγωγείο μας, την πρώτη τάξη του 18 ου Δημοτικού σχολείου με τις δασκάλες τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο…μεταβαίνω ομαλά, μεγαλώνω και μαθαίνω πράγματα πολλά» .
Τα παιδιά του Δημοτικού χωρίστηκαν στις 2 τάξεις που είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα, έτσι ώστε να διεξαχθούν ομαλότερα τα ψυχοκινητικά παιχνίδια που οργανώσαμε. Παίξαμε παραδοσιακά κι άλλα ομαδικά παιχνίδια, τραγουδήσαμε, διασκεδάσαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα. Τα « μεγάλα» παιδιά έφυγαν από τον χώρο μας ενθουσιασμένα, παίρνοντας ένα μικρό χειροποίητο δωράκι (σβούρα), φτιαγμένο από τους μαθητές μας, ως ένδειξη της φιλίας και της εκτίμησής μας!

Με αυτήν την επίσκεψη ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος μας με το Δημοτικό Σχολείο! Σας ευχαριστούμε πολύ για όλη τη συνεργασία!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Είχαμε τη χαρά να επισκεφθούν το νηπιαγωγείο μας εκπρόσωποι από το εργαστήριο STEM Education Ξάνθης στο πλαίσιο υλοποίησης του Δ’ κύκλου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων. Μαζί τους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους μετεωρολόγους (το θέμα του εργαστηρίου μας), να μάθουμε ποια είναι ακριβώς η δουλειά τους, με ποιον τρόπο συλλέγουν πληροφορίες και προβλέπουν τον καιρό. Επίσης, μάθαμε να προγραμματίζουμε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, που φτάνει στο μετεωρολογικό σταθμό της Ξάνθης και εκεί με τη βοήθεια μιας δορυφορικής κεραίας επικοινωνεί με άλλους δορυφόρους και συλλέγει πληροφορίες του καιρού.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία εκπαιδευτικής ρομποτικής που μας χαρίσατε!

STEM2 STEM1