Φιλαναγνωσία – 4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο – Ο μαγικός περίπατος της Άλκη Ζέη

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στον 4ο μαραθώνιο ανάγνωσης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τη φετινή σχολική χρονιά με αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη- 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο της Άλκης Ζέη, που ξεχωρίζει για την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
  • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
  • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.

Η συμμετοχή μας στο ετήσιο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, μας χάρισε ένα απολαυστικό ταξιδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Εργαστήκαμε ομαδικά, ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις, αναπτύξαμε διάλογο γίναμε ενεργητικοί αναγνώστες, ολοκληρώσαμε με χάρα το πρόγραμμα και  στείλαμε τη δουλειά μας για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό.

Όμως δεν ξεχνάμε ότι σημασία έχει το ταξίδι…..

Καλή μας επιτυχία!!!

20230316 092655 20230329 085245

Άλκη Ζέη   Τι εννοώ «καλός δάσκαλος»: Αυτός ο οποίος δεν κάνει μόνο το καθήκον του, αλλά πάει τα παιδιά παραπέρα, τους μιλάει για άλλα πράγματα, τους προτείνει να διαβάσουν βιβλία. Όλα αυτά δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά του. Το πρόγραμμά του είναι να διαβάσει ένα απόσπασμα από ένα σχολικό βιβλίο. Βέβαια, εγώ έχω γνωρίσει μόνο καλούς δασκάλους.

 

25η Μαρτίου 1821 !!!! Διπλή γιορτή!!!

Την Παρασκευή 24-3 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου για την 25η Μαρτίου 1821 στο νηπιαγωγείο μας. Με ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς τα παιδάκια μας τίμησαν τους ήρωες και τη διπλή γιορτή, η οποία ολοκληρώθηκε στον χώρο της αυλής μας με την παρέλαση των μικρών μας μαθητών και τον εθνικό μας ύμνο. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!!!

20230329 091301 20230329 090917